Елитният отбор по Counter-Strike на Lenovo!

  Станимир Фъртунов  December 12 2017 02:17:38 PM
  Какво ще кажете за 62-годишна жена с псевдоним "Teen Slayer". Тя се казва Моника Иденфорс и не се интересува от обичайните за нейната възраст неща, а по-скоро от това да трупа убийства в популярната игра Counter-Strike.

  Image:Елитният отбор по Counter-Strike на Lenovo!

  Запознайте се с BirDie, Berra-Bang и Teen Slayer, това не са рапъри от 1989 г., а псевдонимите на някои от играчите на Silver Snipers - отбор по Counter-Strike. Интересното при тях, е че средната възраст на човек от отбора е над 71 години!

  Image:Елитният отбор по Counter-Strike на Lenovo!

  Отборът е спонсориран от Lenovo Legion и се състезава в DreamHack Winter 2017 - мащабно eSports събитие в Jönköping, Швеция. За подготовка на елитния отряд се грижи геймърът Tommy "Potti" Ingemarsson, който през 2000 г. бе в основата на създаването на изключително успешния шведски отбор – Ninjas In Pyjamas(NiP). Важно е да отбележим, че Potti е десеткратен световен шампион по CS.

  Ето какво споделя той:

  "Бях изненадан от отдадеността и мотивацията, която групата показа на тази възраст, за да научи повече и да се подобри", казва Ingemarsson. Той се замисля за начините, по които игрите могат да окажат влияние на хората в напреднала възраст.

  Image:Елитният отбор по Counter-Strike на Lenovo!
   

  Жените в отбора - Monica и Wanja Godänge - получават допълнително удовлетворение от успеха в младежката и мъжки-доминиращата игралната общност. "Когато тренираме", споделя Wanja, "Моника и аз винаги играем в един отбор срещу мъжете. И ние винаги печелим. "

  Image:Елитният отбор по Counter-Strike на Lenovo!

  Малко повече за петте души, които се състоят от Сребърните снайперисти.

  Abbe "BirDie" Drakborg е на 75 г., току-що започнал да учи дъщеря си на любимата си игра Counter-Strike, за да могат да тренират заедно. Аби е художник.

  Image:Елитният отбор по Counter-Strike на Lenovo!

  Wanja "Knighting Knight" Godänge е на 63 г., градско момиче, което обича да изкарва целия си гняв в Counter-Strike – споделя, че играта и действа като терапия. Тя играе денем и нощем, за да може да се подготви за DreamHack. "Това е първият път ни eSports турнир", казва тя.

  Image:Елитният отбор по Counter-Strike на Lenovo!

  Oivind "Windy" Toverud, на 75 години и е лидерът на отбора. Цivind обича да се разхожда с другите с останалите членове на отбора и се смята за най-добрия отбор.

  Image:Елитният отбор по Counter-Strike на Lenovo!

  Monica "Teen Slayer" Idenfors е на 62 г. и е много добра приятелка с Wanja. Двете играят постоянно заедно и обичат да убиват своите (предимно мъжки) конкуренти. "Нашите семейства смятат, че сме луди да се състезаваме в DreamHack“, казва тя, „но искаме да покажем на всички, че можем! "

  Image:Елитният отбор по Counter-Strike на Lenovo!

  Bertil "Berra-Bang" Englund е на 81 години и е най-старият и най-мъдрият в групата. Той се присъединява към екипа с идеята, че колкото повече знае за игрите, толкова по-близко ще бъде до внуците си. Той обича да бъде в светлината на прожекторите и два пъти се е състезавал в шведската версия на известния конкурс Евровизия.

  Image:Елитният отбор по Counter-Strike на Lenovo!

  Ще следим развитието на Silver Snipers, а вие може да разгледате пълното геймърско портфолио на Lenovo Legion тук!

   Snap it. Shoot it. Print it. Polaroid Insta-Share Printer - новият Moto Mod

   Станимир Фъртунов  November 17 2017 10:59:42 AM
   Вече можете да превърнете своя Moto Z смартфон във фотопринтер с новия мото мод Polaroid Insta-Share Printer.


   Image:Snap it. Shoot it. Print it. Новият moto mod - Polaroid Insta-Share Printer


   Просто е... свържете модула с Вашия moto Z, натиснете физическия бутон за да стартирате камерата и след това разпечатайте направените от Вас снимки. Покажете творческата си страна, като персонализирате снимките с филтри, очертания и текст.  

   Image:Snap it. Shoot it. Print it. Новият moto mod - Polaroid Insta-Share Printer

   Принтерът Polaroid Insta-Share дори ви позволява да отпечатате любимите си снимки от Facebook, Instagram и Google Photos. Освен това, с хартията Polaroid Premium ZINK® Zero-Ink®, можете да отпечатате красиви снимки с размери 2 × 3”, а гърбът е със залепващо се покритие. С един пакет от хартията можете да направите 10 снимки, а зарядът на батерията можете да издържи до 20 снимки,

   Image:Snap it. Shoot it. Print it. Новият moto mod - Polaroid Insta-Share Printer

   Е, сега можете да изживеете тези отминали времена с новия мод на Polaroid Insta-Share Printer, който е съвместими само със смартфоните от серията Z на Motorola.

   Цената на новата moto приставка ще бъде около 199$ и се очаква до края на годината.


    ThinkPad на 25 и лимитиран юбилеен лаптоп!

    Станимир Фъртунов  October 6 2017 03:35:39 PM
    На 5-ти октомври бе представен юбилейният модел от серията ThinkPad, който да отбележи 25 години от раждането на легендарните лаптопи. Събитието се проведе в лабораториите Yamato в Япония, родното място на ThinkPad, и беше излъчван на живо в социалната мрежа. ThinkPad Anniversary Edition 25 е модерно въплъщение на класическия дизайн, което включва емблематични "ретро" функции, като класическата клавиатура на ThinkPad със 7 реда, обособени бутони за сила на звука, многобройни светодиоди за индикация и емблематичното многоцветно лого.

    Image:ThinkPad на 25 и лимитиран юбилеен лаптоп!Image:ThinkPad на 25 и лимитиран юбилеен лаптоп!

    Въпреки класическия дизайн шасито на ThinkPad 25 е подобно на Т470, а под капака ще намерите 7-мо поколение Kaby Lake i7-7500U vPro процесор, графична карта NVIDIA GeForce 940MX 2GB, оперативната памет е 16GB DDR4 и мястото за съхранение е 512GB PCIe SSD. Дисплеят е 14-инчов сензорен с Full HD резолюция, теглото му 1.58 кг и е с дебелина от 19.95 мм. Операционната система е Windows 10 Pro.

    Image:ThinkPad на 25 и лимитиран юбилеен лаптоп!

    „Ретро“ моделът идва с вграден сензор за пръстови отпечатъци и инфрачервена камера, което Ви дава по-високо ниво на сигурност. Благодарение на Windows Hello ще можете да изберете дали да стартирате Вашия лаптоп чрез лицево разпознаване или сканиране на биометричните Ви данни.

    Image:ThinkPad на 25 и лимитиран юбилеен лаптоп!

    ThinkPad 25
    е снабден с богат набор от портове:  3бр. USB 3.0, 1x USB-C с Intel Thunderbolt 3, HDMI, RJ45 Gigabit Ethernet, Mechanical docking и 4-in-1 Card Reader. Моделът разолага и с вграден LTE модул на Sierra Wireless EM7455 за мобилен интернет. Батерията може да издържи до 13.9 часа в зависимост от това как се ползва лаптопа.

    Image:ThinkPad на 25 и лимитиран юбилеен лаптоп!

    ThinkPad Anniversary Edition 25
    се очаква в много ограничени бройки за определи региони и цената ще бъде приблизително 3999лв.

     IFA 2017: AR, VR очила от Lenovo

     Станимир Фъртунов  September 11 2017 04:47:01 PM
     Star Wars: Jedi Challanges
     Това са очила за смесена реалност(AR), в които се поставя смартфон. Star Wars: Jedi Challanges е съвместна разработка с Lenovo и Disney. Създадена за всички фенове на поредицата, които искат да премерят сили с Кайло Рен или Дарт Вейдър.

     Image:IFA 2017: AR, VR очила от Lenovo

     В комплекта ще намерите: очилата Lenovo Mirage, които са с тегло от 470 гр. и са удобни за носене. Специални ленти за регулиране на дължината се грижат очилата да бъда достатъчно комфортни за всеки. На лице са и 3 хардуерни бутона с различни функции. Предвидено е и специално място за поставяне на телефона.

     Image:IFA 2017: AR, VR очила от Lenovo

     Ще намерите и още едно устройство в комплекта - контролер, който наподобява светлинен меч. Както и маяка, който се поставя на земята. Неговата роля е да следи за разположението ви в стаята.
     Цялата тази система ви дава възможност за три режима на игра:
     1.        Битка с лазерни мечове – можете да се потопите в схватка с известни злодеи като Кайло Рен и Дарт Вейдър.

     Image:IFA 2017: AR, VR очила от Lenovo

     2.        Holochess – представлява холошах с холограмите на зверове от филма

     Image:IFA 2017: AR, VR очила от Lenovo

     3.        Стратегическа битка, в която управлявате бунтовниците, Републиката и съпротивата срещу Империята или сепаратистите.

     Image:IFA 2017: AR, VR очила от Lenovo

     Цената на комплекта е 299 евро. Може да се направи предварителна поръчка за някои пазари, а доставките ще започнат през ноември.

     Lenovo Explorer

     Lenovo Explorer представляват очила за виртуална реалност, които са разработени съвместно с Microsoft и тяхната платформа Windows Mixed Reality.

     Image:IFA 2017: AR, VR очила от Lenovo

     Чрез тези очила ще имате достъп до Microsoft Office програмите, да играете VR игри, да сърфирате в интернет, да гледате 4К видеа и т.н. За момента са налични повече от 100 VR Ready заглавия в Microsoft Store.

     Image:IFA 2017: AR, VR очила от Lenovo

     Lenovo Explorer разполага с два дисплея по 2.89” с резолюция 1440 х 1440 всеки. Теглото им е само 380 гр. Следенето на движенията става чрез две вградени камери, които в същото време могат да предават и изображения от реалния свят – или т.нар. смесена реалност(AR). Връзката към компютър се осъществява посредством Y-кабел с дължина 3.5 метра, който се свързва с USB и HDMI на компютъра. По този начин, Explorer ще може да се използва дори и от компютри от ниския клас.

     Image:IFA 2017: AR, VR очила от Lenovo

     Допълнително към очилата можете да се свържат безжично и Lenovo Motion контролерите, клавиатура и мишка или джойстик за Xbox.
     Очаква се цената на Lenovo Explorer с Motion контролерите да бъде около 449$, а без тези контролери 349$.

      IFA 2017: Lenovo YOGA 920 и още...

      Станимир Фъртунов  September 8 2017 11:29:44 AM
      На събитието IFA 2017, което се проведе и тази година в Берлин от 1 до 6 септември, беше представен новият хибриден лаптоп от висок клас - Lenovo YOGA 920.

      Image:IFA 2017: Lenovo YOGA 920 и още...

      YOGA 920 идва с най-новото 8-мо поколение процесори Intel i7, възможност за до 16GB RAM и до 1TB SSD. Дисплеят е сензорен с 13.9“ диагонал и възможност за 4K (3840 х 2160) или FHD (1920 x 1080) резолюция. На лице е и характерната панта, която наподобява часовникова верижка.

      Image:IFA 2017: Lenovo YOGA 920 и още...

      Теглото на хибридния лаптоп е едва 1.37 кг. и е с дебелина от 13.95 мм. Моделът е зареден с JBL говорители с технология Dolby Atmos. Портовете са 2х Thunderbolt 3 и 1х USB 3.0. За сигурността на вашите данни се грижи сензорът за пръстови отпечатъци. Батерията може да издържи до 15.5 часа работа при модела с Full HD резолюция и до 10.8 часа при този с 4К.

      Операционната система е Windows 10. Разговорите с технологията Cortana стават още по-лесни, благодарение на микрофоните far-field, които ви позволяват да комуникирате с вашата YOGA 920 на четири метра. Спокойно можете да накарате Cortana да стартира любимия ви плейлист, да провери пощата ви или да ви каже прогнозната за времето.

      Image:IFA 2017: Lenovo YOGA 920 и още...

      С Lenovo YOGA 920 имате опция и за новия Lenovo Active Pen 2. Писалката отчита до 4096 нива на натиск. Благодарение на нея ще можете напълно да се възползвате от приложението Windows Ink, което Microsoft пусна като част от Creators Update.

      Image:IFA 2017: Lenovo YOGA 920 и още...

      И това не е всичко...

      Lenovo изненада почитателите на Star Wars с две версии на YOGA 920. Едната с логото на бунтовниците, а другата с този на галактическата империя.

      Image:IFA 2017: Lenovo YOGA 920 и още...
       

      За тези от вас, които не са фенове на поредицата, Lenovo предлага и версията Vibes. Тя ще бъде налична само във вариант с 4К дисплей.

      Image:IFA 2017: Lenovo YOGA 920 и още...

      И трите специални версии на Lenovo YOGA 920 идват със защитно стъкло на Gorilla Glass и ще бъдат пуснати на пазара в ограничени количества.

      Очакваме YOGA 920 до края на годината на цени от 2999лв.

       IFA 2017: moto X4 с умна двойна камера

       Станимир Фъртунов  September 7 2017 04:13:04 PM
       На изминалото събитие IFA Berlin 2017 – Motorola представи новия смартфон moto X4, който се позиционира в среден към висок ценови клас.

       Новият смартфон е с приятен диазйн, метална рамка от анодизиран алуминий и стъклен гръб. Дисплеят е 5.2" Full HD с Gorilla Glass защита. Moto X4 разполага и със защита от вода и прах - IP68.


       Image:IFA 2017: moto X4 с умна двойна камера

        

       Производителността на устройството се гарантира от 8-ядрен Qualcomm Snapdragon 630  процесор, до 4GB RAM, вградена памет 32GB и слот за microSD. В допълнение Moto X4 разполага със скенер за пръстови отпечатъци, който е позициониран под дисплея и батерия с капацитет 3000 mAh с включена функция за бързо зареждане – 15 минути в зарядното ви осигуряват 6 часа работа. Смартфонът се предлага с гласовия асистент на Amazon - Alexa.


       Image:IFA 2017: moto X4 с умна двойна камера

       Акцентът е в основната камера, която е с два сензора - единият е 12 MP (f/2.0), a другият е 8-мегапикселов широкоъгълен сензор. Благодарение на фукнцията Landmark Detection ще можете да използвате камерата си не само за снимки. Необходимо е само да насочите камерата към даден обект, при което веднага ще получите информация за него. Можете също така да сканирате и визитни картички, които директно да добавяте към контактите си. Друга интересна функция е за разфокусиране на фона в реално време.


       Image:IFA 2017: moto X4 с умна двойна камера

       С технологията Dual Autofocus Pixel ще можете да фокусирате по-бързо при слаба светлина, а благодарение на широкоъгълният обектив ще улавяте още повече. Селфи камерата е 16 MP с режим за снимки при по-ниска осветеност, което сваля мегапикселите до 4.

       Moto X4 разполага с безжична аудио система, която позволява да споделяте музиката която слушате чрез свързване с Bluetooth на до 4 устройства. Quick Screenshot ви позволява да направите екранна снимка само с поставянето на 3 пръста върху екрана. Смартфонът идва и с функцията Moto Key – чрез нея ще имате достъп до всички уебсайтове, в които сте регистриран, само с докосване на пръстовия отпечатък на Moto X4.

       Очакваме Moto X4 в началото на октомври на цена от 799лв.

        Новите попълнения в армията на Lenovo Legion

        Станимир Фъртунов  August 23 2017 09:26:53 AM
        На ежегодното събитие gamescom 2017, Lenovo представи 4 нови попълнения към геймърското семейството – Legion. Три мощни VR-ready настолни компютри с Windows 10 – Lenovo Legion Y920, Y720, Y520 и нов геймърски монитор Y25f.

        Lenovo Legion Y920 Tower – готов за тежко игрово натоварване


        Image:Новите попълнения в армията на Lenovo Legion

        Машината е заредена с четири-ядрен Intel Core процесор от 7-мо поколение, NVIDIA® GeForce® GTX 1080 8GB, която е една от най-добрите видеокарти на пазара в момента. Lenovo Legion Y920 Tower поддържа до 2х 512GB PCIe SSD + 4TB HDD, с опция за до 32GB 2800Mhz CORSAIR® VENGEANCE® LPX overclockable DDR4 RAM и възможност за вградено течно охлаждане от Asetek® за овърклокване на процесора с един клик с помощта на приложението Lenovo Nerve Center.  Това помага за увеличаване на fps-a и подобряване на геймплея. Достъпът до компоненти е лесен, а за по-технична визия, капакът е прозрачен. Машината е сертифицирана за работа с VR очила на Oculus Rift.


        Lenovo Legion Y720 Tower – умерено игрово натоварване


        Image:Новите попълнения в армията на Lenovo Legion

        Lenovo Legion Y720 Тower идва зареден с Windows 10 и също разполага със 7-мо поколение Intel Core i7-7700 процесор, с възможност за до 32GB RAM или до 16GB Intel Optane™ оперативна памет, графичен процесор на NVIDIA GeForce  до GTX 1070 8GB. Мястото за съхранение е с възможност за до 2TB HDD и 512GB PCIe SSD. Машината е Oculus сертифицирана, лесна за ъпгрейдване и с LED светлини по капака.


        Lenovo Legion Y520 Tower – бюджетно предложение за леко игрово натоварване

        Image:Новите попълнения в армията на Lenovo Legion
        Създаден за феновете на конзолите, които искат да се потопят в експанзивния свят на компютърните игри. Готов за работа с VR очила и поддръжка на Xbox 360 контролер. Lenovo Legion Y520 Tower работи под Windows 10. Графичната карта е до NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB, а процесорът - до 7-мо поколение Intel Core i7-7700. Lenovo Legion Y520 Tower също така е с Lenovo Entertainment Hub, приложение за достъп до огромен каталог на популярни видеоигри с VR  за избрани FPS игри. Има  компактни размери (25L), лесен е за ъпгрейд и е с възможност за осветление на вентилатора.

        Image:Новите попълнения в армията на Lenovo Legion

        Lenovo Legion Y25f Gaming Monitor


        Image:Новите попълнения в армията на Lenovo Legion

        Lenovo Legion Y25f  e 24.5-инчов дисплей с FHD резолюция и с честота на опресняване на картината - 144Hz. Моделът разполага с възможност за HDR, 400 nits, дисплеят е почти без рамки, което прави изображенията още по-реалистични. Времето за реакция е 1ms. Lenovo Legion Y25f Gaming Monitor се настройва лесно на височина и наклон и предлага удобна кука за слушалки.

        Кога да ги очакваме и каква ще им бъде цената?
        •        Lenovo Legion Y920 Tower с CORSAIR VENGEANCE LPX DDR4 RAM очакваме през септември 2017 с цена от  €2,299, а Lenovo Legion Y920 Tower, с вградено течно охлаждане на Asetek, през октомври 2017 с цена от €2,399.
        •        Lenovo Legion Y720 Tower ще се предлага на цени от €1,299 през септември 2017.
        •        Lenovo Legion Y520 Tower ще се предлага на цени от  €749 през август 2017.
        •        Lenovo Legion Y25f Gaming Monitor ще се предлага на цени от €299 през януари 2018.

        Разгледай нашите предложения за геймъри: https://lenovoonline.bg/les/home.nsf/info/lenovo-gaming

         Два нови смартфона Motorola - Мoto G5S и G5S Plus

         Nevena Chervenakova  August 4 2017 11:19:42 AM
         Моторола представи новите Moto G5S и  Moto G5S Plus - специални версии на вече излезлите модели G5 и G5 Plus. Имат стилен метален дизайн и модерни функционалности.

         Image:Вижте новите Мoto G5S и G5S Plus

         Moto G5S – метален корпус и по-мощна батерия

         Създаден е едновременно стилен и здрав с изцяло метален корпус от алуминий от висок клас. Има мощна 3000 mAh батерия. Благодарение на TurboPower ™ технологията само за 15 минути добавяте до 5 часа живот на батерията.

         Image:Вижте новите Мoto G5S и G5S Plus
         Смартфонът има 16-мегапикселова основна камера с висока разделителна способност с автофокус за фазово откриване (PDAF). Предната камера е широкоъгълна с резолюция 5 мегапиксела и LED светкавица.
         Мoto G5S е с 5.2-инчов 1080p Full HD дисплей. Има осем-ядрен процесор с тактова честота 1,4 GHz и 4G. Наличен е и четец за пръстови отпечатъци, който освен за сигурно отключване, служи и за лесно навигиране с един бутон.

         Moto G5S Plus - двойна камера


         Motorola Moto G5S Plus има редица опции, характерни за премиум смартфоните. Отличава се с двойна 13MP камера с фотосензори и специализиран софтуер за редактиране на снимки, с който може да добавите красив замъглен заден фон, например. Предната камера е с резолюция 8 мегапиксела и има светодиодна фотосветкавица и панорамен режим за широкоформатни снимки.

         Image:Вижте новите Мoto G5S и G5S Plus

         Корпусът на Moto G5S Plus е изцяло метален. Има 5,5 "Full HD, Qualcomm® Snapdragon 625™ 2.0 GHz процесор, мощни графични възможности и поддръжа 4G LTE мрежи. Батерията е 3000 mAh, а с TurboPower ™ зареждането получавате до 6 часа живот на батерията само за 15 минути. Четецът на пръстови отпечатъци на Moto G5S Plus прави служи не само за отключване на телефона, но и за навигиране и дори мобилни плащания.

         Image:Вижте новите Мoto G5S и G5S Plus

         Новите Мото G се очакват на глобалния пазар през август на цени от 249 евро за Moto G5S и 299 евро за Moto G5S Plus.

          Новите Moto Z² Force Edition и 360 Camera Moto Mod

          Nevena Chervenakova  July 26 2017 04:17:08 PM
          Представяме Ви най-новия Moto Z² Force Edition – топ модел на Motorola с нечуплив дисплей и нов Moto Mod за 360 градусови снимки и видео.

          Image:Новите Moto Z² Force Edition и 360 Camera Moto Mod

          Moto Z² Force Edition: защитен, елегантен и мощен

          Новият Moto Z² Force Edition е с нечуплив екран, елегантен метален дизайн, двойни 12MP камери и най-бързият възможен обмен на данни.
          Мнозина са изпитали неудобството да си счупиш екрана на смартфона. С технологията Moto ShatterShield ™ не е нужно да се притеснявате повече за това. Motorola гарантира, че 5.5-инчовият Quad HD AMOLED дисплей няма да се счупи до 4 години. Новият тънък, полиран дизайн на Moto Z е подсилен със здравината на алуминий серия 7000. Това е комбинация, която няма да срещнете в друг модел.
          Image:Новите Moto Z² Force Edition и 360 Camera Moto Mod
          Двете 12MP камери – цветна и монохромна, работят заедно или отделно, за да правите предпочитаните от вас кадри с най-високо качество. Благодарение на фокусирането от двете камери можете да добавите и ефект на размазване на фона или на предния план на снимките. Предната камера е 5 МР и има вградена светкавица.
          Image:Новите Moto Z² Force Edition и 360 Camera Moto Mod

          Новата батерия на Moto Z  издържа цял ден. С TurboPower технологията можете да заредите за 8 часа работа само за няколко минути. С мощната мобилна платформа Qualcomm® Snapdragon ™ 835 телефонът разполага с ненадмината производителност, бърза реакция и възможно най-бързата скорост на данни с Gigabit LTE. Ще можете да изтегляте големи файлове и приложения за нула време. Както и видеоклипове - дори и в Ultra HD. Това означава, че вече няма да чакате зареждането на страници, за да можете лесно да сърфирате в мрежата.
          Подобно на Moto Z2 Play, Moto Z2 Force Edition разполага с най-новите Moto функционалности като нощен дисплей, който автоматично задава по-топли тонове на екрана през нощта. С приложението Moto Voice  приема запитвания за полезна информация като прогноза за времето или актуализации в календара. Четецът за пръстови отпечатъци с един бутон Ви позволява бързо да навигирате в телефона си.

          Всички приставки Moto Mods за допълнителни функционалности са съвместими с Moto Z² Force Edition.          Moto 360 Camera: заснемате всичко наоколо

          С приставката Moto 360 Camera превъръщате Вашия Moto Z в 360-градусова широкоъгълна камера. С натискане на един бутон можете да записвате интерактивно 360-градусово 4К видео с впечатляващо 3D аудио.

          Image:Новите Moto Z² Force Edition и 360 Camera Moto Mod

          Лесно редактирайте 360-градусовите си снимки и видеоклипове от Вашия Moto Z с усъвършенстван софтуер за редактиране. Щом са готови за гледане, просто споделяйте снимките и видеоклиповете си с приятели и социални медии директно от приложението Google Photos. Можете да споделяте преживяванията си с life streaming в социалните канали, навсякъде и по всяко време.

          Moto 360 Camera се очаква да бъде достъпен на световния пазар на цена от 299.99 USD в началото на август.

           Lenovo Tech World - как Lenovo вижда света подпомогнат от AI

           Nevena Chervenakova  July 20 2017 02:33:22 PM
           Днес се провежда  третата годишна среща за иновации Lenovo Tech World. От компанията споделят визията на Lenovo  за бъдещето на AI (изкуствения интелект) и показват как концептуалните устройства за AI могат да направят живота ни по-добър.

           Концептуалните продукти продължават да бъдат важна част от нашия процес на изследователска и развойна дейност, защото те ни позволяват да изследваме и да разширяваме границите. Имаме нужда от такъв свеж начин на мислене и обратна връзка от страна на потребителите, за да създадем следващото поколение технологии, дизайн и инженеринг“, споделя Dr. Yong Rui, Senior Vice President and Chief Technology Officer, Lenovo

           Сред по-важните концептуални Lenovo продукти с AI са:


           CAVA

           Image:Lenovo Tech World - как Lenovo вижда света подпомогнат от AI
           CAVA
           е виртуален асистент oт нов вид. Той използва дълбоко познавателни системи за разпознаване на лица и технологии за разбиране на човешка реч. Така помага в управлението на календара Ви със събития и Ви напомня, въз основа на вашите предпочитания. CAVA също може да разбере значението на съобщението и въз основа на това прави препоръки в календара Ви. Например, устройството  може да предложи кога да тръгнете  за среща, като анализира данните за времето и трафика.

           DaystAR


           Image:Lenovo Tech World - как Lenovo вижда света подпомогнат от AI
           DaystAR е оптичен дисплей с независима обработка на изображението и повърхностни лещи с 40-градусово зрително поле. Използвайки Lenovo AR платформата, разработчиците могат да използват DaystAR за създаване на приложения в различни индустрии. С услугите като Cloud Object Recognition, Remote Assistance, Multiplayer Interaction и 3D Content Manager,  чрез платформата можете да сканирате, качите и редактирате 3D съдържание.

           SmartVest

           Image:Lenovo Tech World - как Lenovo вижда света подпомогнат от AI
           SmartVest
           обещава да улесни наблюдението на здравето на сърцето Ви. 10 текстилни сензора са вградени в ЕКГ облеклото за мониторинг на сърдечната дейност. Те записват ЕКГ сигнали в реално време 24 часа на ден и идентифицира аномалии като тахикардия или предсърдно мъждене. Спортистите могат да го използват, за да направят точен анализ на промените на сърдечната честота и сърдечния ритъм в реално време. Облеклото изпраща предупреждение, когато сърдечната Ви дейност не е безопасна.

           Xiaole

           Image:Lenovo Tech World - как Lenovo вижда света подпомогнат от AI
           Платформата Xiaole за бизнес иновации в обслужването непрекъснато се учи от разговорите с клиентите и се адаптира съобразно това, за да осигури персонализиран и персонализиран потребителски опит 24 часа в денонощието. Xiaole помага при решаването на технически проблеми, които клиентите могат да имат с дадено устройство.

           SmartCast +

           Днес много интелигентни високоговорители ви дават гласови услуги. Lenovo разработи интелигентен, интерактивен високоговорител - SmartCast +.  Той може да разпознава звуци, обекти и AR experience. Това прави ученето забавно и изцяло поглъщащо.  С приказния модул докато слушат урок, децата могат да учат чужд език, да илюстрират или да пишат субтитри на този език.

           Бъдещето на AI е неограничено и вярваме, че с тези концептуални продукти на Lenovo можете по-добре да си представите как с Big Data и АИ може да изградим по-интелигентен и свързан свят.