Вижте дали батерията на ThinkPad-a Ви е сред тези, които Lenovo подменя безплатно

Nevena Chervenakova  April 1 2014 10:39:08 AM
Бихме искали да Ви информираме, че Lenovo подменя някои от литиево-йонните батерии за ThinkPad лаптопи, които са били в продажба в периода между октомври 2010 и април 2011 г.

По-долу е даден списък на моделите ноутбуци, с които тези батерии е възможно да са били окомплектовани. За тях Lenovo ще предложи на клиентите си безплатна опция за заместване на изтеглените батерии с нови:

• Edge 11 , Edge 13 , Edge 14 Series
• T410 , T420 , T510 , W510 Series
• X100e , X120e , X200 , X201 , X201s Series

Новината е оповестена в съобщение за медиите от Комисията за безопасност на потребителските продукти (CPSC) в САЩ на 27 март  2014. Доброволното изтегляне обхваща проактивна подмяна на всички засегнати батерии.

Какво е необходимо да направите?


Необходимо е да използвате автоматизирания инструмент в страницата на Lenovo. Трябва да сте свързали лаптопа, чиято батерия ще проверявате, към интернет. След като стартирате приложението, то ще диагностицира дали батерията е засегната или не. Ако батерията Ви е сред тези, които трябва да се подменят, програмата ще Ви напътства към следващите стъпки, за да получите нова батерия.

Научете повече подробности.

Моля, обърнете внимание, че подмяната е извън срока на гаранционо обслужване и не може да се осъществи чрез портала за сервизно обслужване на гаранционни машини.  

За да смените своята батерия, първо проверете дали тя е от изтеглена партида ТУК. След това поръчайте безплатно нова батерия за своя лаптоп.




Archives