Ако сте родител на ученик и не знаете какво е Уча.се - бързо поправете пропуска!

Руслана Ангелова  June 1 2016 12:14:57 PM
Какво е Уча.се и защо ни очарова?

От скоро в Lenovo Еxclusive Store може да намерите #УЧАСЕТКА. Това е 8GB USB флаш памет с абонамент за Уча.се, която не случайно добавихме към продуктите, които Ви предлагаме.

Уча.се е образователен сайт  N1 в България и ако все още не сте го ползвали, а сте ученик или родител на ученик – не пропускайте да се запознаете. Горещо препоръчвам!  

Уча.се предлага близо 5000 видео урока с учебно съдържание по всички предмети от 1 до 12 клас и упражнения/тестове към уроците. Сайтът е невероятно добър инструмент за подготовка в къщи – при обичайно учене на уроците, наваксване на пропуснат материал, надграждане на наученото в училище или проверка на знанията.

Кое е различното в Уча.се:

·        Уроците са изключително кратки, ясни и разбираеми.  В рамките на 5 минути, на разбираем език е представено всичко необходимо по темата – по същество.

·        Съдържанието е представено забавно, на разбираем език. Уроците са забавни, интересни, а езикът на който се преподава, е разбираем и близък до децата. Особеностите се обясняват нагледно, с примери.

·        Провокират интереса и ангажираността на децата. Представено по този начин учебното съдържание е много по-близо до децата и категорично не ги отегчава, както скучните учебници.

Защо толкова харесвам Уча.се:

Image:Ако сте родител на ученик и не знаете какво е Уча.се - бързо поправете пропуска!
Аз съм майка на шестокласник, който се интересува основно от видео игри. Уроците, най-вече по разказвателните предмети, са нещо крайно отегчително, затормозяващо, скучно и излишно, което отнема от скъпоценното време на геймъра.  До 6-ти клас оцелявахме с мързел и безхаберие, донякъде благодарение на вродена интелигентност. Когато материалът стана по-сериозен, се появиха и първите 2-ки и 3-ки, забележки и т.н., което обаче изобщо не стресира младежа, който продължаваше да се тръшка, че е скучно и безполезно това и не вижда смисъл да го учи.

Чудейки се какво да правя – пробвах с Уча.се. Купих абонамент и го накарах да пробва да учи от там, разчитайки на близките връзки с компютъра и интернет. Както казах, уроците са разказани по същество, забавно, от млади хора. Детето веднага го хареса и още първия ден (e, имаше известен момент на принуда, но само с цел начален тласък) с лекота отхвърли 10-ина пропуснати урока по география, заедно с упражненията към тях.

Така направихме и с останалите разказвателни, а и не само. Резултатите бяха моментални – оправи си оценките по всичко. Освен това започна да се подготвя в къщи от уча.се, вместо от скучните учебници и задържа представянето си. Много често ми казва: Сега разбрах защо …. „Обемът на пирамидата е 1/3 от този на призмата" – например. В Уча.се използват много примери, които илюстрират теорията.  

Защо избрахме да предлагаме продуктите на Уча.се в Lenovo Exclusive Store:

Защото сме очаровани от това, което екипът на Уча.се прави.  Това е пътят на истинските реформи в образованието! Това е нов подход, в който има смисъл и ценност. Нещо, което е направено с мисъл и внимание, което носи полза. Защото реформата в образованието не е да сменим имената на училищата, буквите, абревиатурите и др. подобни безсмислици. Реформата е в посока децата да искат да научат повече и да са по-подготвени за утре. Да растат любопитни и любознателни. А това няма как да стане като ползваме материал и методи на образование от преди 30 години, защото и светът, и децата днес са много по-различни.

Както неведнъж сме казвали, за нас образованието е ключово и затова подкрепяме всички, които се заети с него. Ето защо – подарете на детето си абонамент за Уча.се. Ще му направите страхотен подарък, на себе си – също. Учасетки за 6 и 12 месеца може да купите в Lenovo Exclusive Store в Парадайз център и Lenovoonline.bg. Само абонамент за Уча.се - директно на техния сайт.

Ако споделите мнението си на тема образование, отговаряйки на въпрос в нашата FB страницаможе да спечелите един от 2-та абонамента, които подаряваме по повод 1 юни.

Честит празник на всички малки и големи деца! Пазете детското и никога не спирайте да сте любопитни, да учите нови неща и да се забавлявате с всичко, което правите!  

Comments
No Comments Found
  • Код за сигурност:

Първия Български Бутон за споделяне





Archives