Lenovo системи с оптимизация за Windows 7

Гануша Добрева  October 9 2009 01:30:35 PM
Image:Lenovo системи с оптимизация за Windows 7
На финалната права всички очакваме с нетърпение официалния старт на Windows 7 в края на месеца. Всеки ден излиза нова информация, положителни отзиви за възможностите и новите му функционалности. Lenovo също подготвят своите системи за безпроблемна работа с него и освен програмата за официален ъпгрейд към Windows 7, от три години насам създава оптимизация за по-добра съвместна работа между хардуера и софтуера.



От Lenovo ще слагат на новите си продукти стикер за сертификат Lenovo Enhanced Experience, като белег, че ThinkPad и Idea системите съчетават в себе си функции, инструменти и оптимизации, предназначени да подобрят производителността и изчислителните възможности за клиенти, използващи Windows 7 на техни системи. По сертификата са работили съвместно двете компании – Lenovo и Microsoft, като това за сега е единствен такъв за Windows 7.

Вярвам, че оптимизацията ще е реална, след като сред основните предимства на Lenovo Enhanced Experience сертификацията са настройки за производителност, позволяващи на Think и Idea компютрите да се стартират по-бързо, отколкото идентична конфигурация на неоптимизирани системи. От Lenovo дават за пример, че Think система ще стартира Windows 7 с 56% по-бързо, в сравнение със зареждането на Windows XP и Vista, и спира за по-малко от 5 секунди.

Следвайки продуктовата си система IdeaPad за крайни потребители, a ThinkPad за бизнес клиенти, от Гиганта са заложили и различни „цели” на Lenovo Enhanced Experience оптимизация според крайните нужди. Компютрите с Enhanced Experience ще  включват и мултимедийни подобрения и лесни инструменти за системна поддръжка за Idea системи, и инструменти за оптимизиране на ThinkVantage технологиите за подобряване на производителността и сигурността на Think компютрите.

Ето и две кратки филмчета, които не само ме впечатлиха, но и ме накараxa все по-нетърпеливо да очаквам Windows 7.

За Think брандирани продукти - преносими и настолни системи, работни станции и сървъри.

За Idea продуктова линия.

И докато чакаме, не само официалния старт на Windows 7, но и да се докоснем до първите ThinkPad-и с него, ще знаем че производителят е помислил за нас потребителите.





Archives