Новите модели ThinkPad SL410 и SL510

Таня Колева  October 9 2009 03:13:21 PM
Казвам се Таня Колева и работя в хардуерния отдел на IBS Bulgaria. Занимавам се предимно с продажби на IBM и Lenovo продукти. Част от задълженията ми е да представям новите модели на страницата на нашия електронен магазин www.shop.ibs.bg .



Image:Новите модели ThinkPad SL410 и SL510


Като начало искам да ви представя запозная с двата нови модела от бюджетната серия ThinkPad SL – SL410 и SL510. ThinkPad SL са ориентирани към домашните потребители и малкия бизнес, които се нуждаят от стабилна система и безкомпромисна производителност на изгодна цена.

На пръв поглед дизайнът на серията се доближава максимално до традиционния за ThinkPad, запазени са черният цвят и формата на корпуса, но покритието на капака е гланцирано, което придава малко по-различна визия от тази, която сме свикнали да виждаме при тези продукти. Лъскавата повърхност изисква и по-често почистване, което може да се окаже един от минусите на тези преносими компютри. На фона на останалите предимства обаче, това може да е пренебрежима подробност.

Друга отличителна черта на SL серията е наличието на VibrantView дисплей при някои модели, освен традиционните за марката с матово покритие. И двата типа дисплеи са с LED Backlit подсветка, гарантираща по-висока яркост, по-добро изображение и по-ниска консумация на енергия.

Новите SL410 и SL510  за разлика от предшествениците си са с 4мм по-тънки и 12% по-леки. При тях липсва защитната решетка на корпуса RollCage, характерна за по-високите класове ThinkPad. Клавиатурата е достатъчно голяма и предлага изключителен комфорт при писане и защита при разливане на течности.

Както в предишните модели от серията, и SL410 и SL510 имат HDMI изход. Новото е VoIP оптимизирана платформа - дигитален микрофон, High Definition говорители с много добро качество на звука и камера за някои модели. Разширени са и възможностите за безжична връзка – WWAN интегриран модул, освен стандартните Wi-Fi 802.11a/b/g и Bluetooth.

ThinkPad SL410 и SL510 ще се предлагат с процесори Intel Core 2 Duo. Прави впечатление поддръжката на DDR3 оперативна памет. Това означава една доста висока производителност за бюджетен компютър. Ще се предлагат модели с капацитет на твърдия диск до 500GB, което осигурява достатъчно място за съхранение на необходимите данни на потребителя.

Особено внимание трябва да се обърне и на операционната система – Windows 7. Благодарение на съвместната работа на Lenovo и Microsoft, ThinkPad SL410 и SL510 са оптимизирани за работа с новия продукт. Резултатът е с 57% по-бързо зареждане и доста по-висока производителност, което в сравнение с тромавата Vista е голямо предимство. ThinkVantage технологиите също са оптимизирани за новата операционна система, като се улеснява максимално потребителя при работа.

Не на последно място трябва да се спомене и характерната за ThinkPad защита на данните – Active Protection System за твърдия диск и четец за пръстови отпечатъци при някои модели за по-висока сигурност.

Като заключение мога да кажа, че новите модели ThinkPad SL410 и SL510 са преносими компютри с добра защита, висока производителност, стилен дизайн и визия на изключително атрактивна цена.



Comments
No Comments Found
  • Код за сигурност:

Първия Български Бутон за споделяне





Archives