IFA 2017: AR, VR очила от Lenovo

  Станимир Фъртунов  September 11 2017 04:47:01 PM
  Star Wars: Jedi Challanges
  Това са очила за смесена реалност(AR), в които се поставя смартфон. Star Wars: Jedi Challanges е съвместна разработка с Lenovo и Disney. Създадена за всички фенове на поредицата, които искат да премерят сили с Кайло Рен или Дарт Вейдър.

  Image:IFA 2017: AR, VR очила от Lenovo

  В комплекта ще намерите: очилата Lenovo Mirage, които са с тегло от 470 гр. и са удобни за носене. Специални ленти за регулиране на дължината се грижат очилата да бъда достатъчно комфортни за всеки. На лице са и 3 хардуерни бутона с различни функции. Предвидено е и специално място за поставяне на телефона.

  Image:IFA 2017: AR, VR очила от Lenovo

  Ще намерите и още едно устройство в комплекта - контролер, който наподобява светлинен меч. Както и маяка, който се поставя на земята. Неговата роля е да следи за разположението ви в стаята.
  Цялата тази система ви дава възможност за три режима на игра:
  1.        Битка с лазерни мечове – можете да се потопите в схватка с известни злодеи като Кайло Рен и Дарт Вейдър.

  Image:IFA 2017: AR, VR очила от Lenovo

  2.        Holochess – представлява холошах с холограмите на зверове от филма

  Image:IFA 2017: AR, VR очила от Lenovo

  3.        Стратегическа битка, в която управлявате бунтовниците, Републиката и съпротивата срещу Империята или сепаратистите.

  Image:IFA 2017: AR, VR очила от Lenovo

  Цената на комплекта е 299 евро. Може да се направи предварителна поръчка за някои пазари, а доставките ще започнат през ноември.

  Lenovo Explorer

  Lenovo Explorer представляват очила за виртуална реалност, които са разработени съвместно с Microsoft и тяхната платформа Windows Mixed Reality.

  Image:IFA 2017: AR, VR очила от Lenovo

  Чрез тези очила ще имате достъп до Microsoft Office програмите, да играете VR игри, да сърфирате в интернет, да гледате 4К видеа и т.н. За момента са налични повече от 100 VR Ready заглавия в Microsoft Store.

  Image:IFA 2017: AR, VR очила от Lenovo

  Lenovo Explorer разполага с два дисплея по 2.89” с резолюция 1440 х 1440 всеки. Теглото им е само 380 гр. Следенето на движенията става чрез две вградени камери, които в същото време могат да предават и изображения от реалния свят – или т.нар. смесена реалност(AR). Връзката към компютър се осъществява посредством Y-кабел с дължина 3.5 метра, който се свързва с USB и HDMI на компютъра. По този начин, Explorer ще може да се използва дори и от компютри от ниския клас.

  Image:IFA 2017: AR, VR очила от Lenovo

  Допълнително към очилата можете да се свържат безжично и Lenovo Motion контролерите, клавиатура и мишка или джойстик за Xbox.
  Очаква се цената на Lenovo Explorer с Motion контролерите да бъде около 449$, а без тези контролери 349$.