ThinkPad W510 и W701 – новите мобилни работни станции от Lenovo

Таня Колева  April 19 2010 11:36:17 AM
Lenovo за пореден път доказа своя професионализъм при създаването на високопроизводителни системи с безкомпромисно качество и изключителна надеждност. Новите модели от серията ThinkPad W се справят с лекота с изчислителните и графично-интензивни приложения, благодарение на бързите Intel® процесори, NVIDIA® графична карта и съвременните технологии. Запазена е традиционната за марката изчистена и стилна визия, цветът е класическото черно, покритието на капака е магнезиево и личните ми наблюдения потвърждават, че е изключително здраво и устойчиво на надраскване. За първи път Lenovo показа втори дисплей в лаптоп при модела ThinkPad W700ds. Вече е факт новият ThinkPad W701ds, пак с двоен дисплей, като вторият с големина 10.6” се издърпва в дясно и дава още 36% работна площ. За дизайнерите и програмистите това е голямо удобство и би наклонило везните значително в полза на този модел при избор на компютър. Пренебрежим, но все пак недостатък според мен е теглото – малко под 4кг, което би създало дискомфорт, ако се наложи пренасяне дълго време в чанта. Но за работна станция с такива характеристики няма как да бъде избегнато. ThinkPad W е с вграден калибратор за цветовете X-Rite PANTONE® - незаменим помощник за дизайнерите при определяне на точния цветови нюанс. Някои от моделите W701 ще се предлагат и с вграден 120mm x 80mm Wacom® palm-rest digitizer с писалка.

Image:ThinkPad W510 и W701 – новите мобилни работни станции от Lenovo

Големината на дисплея на ThinkPad W510 е 15.6”, за W701 – 17”. Покритието е матово, без досадните отблясъци на лъскавите дисплеи, с висока разделителна способност WSXGA+ или WUXGA (в зависимост от модела) и високо качество на изображението. В горната част има уеб камера и традиционната лампичка ThinkLight, която осветява клавиатурата и е много полезна, ако се налага да работите на тъмно.
Клавиатурата на ThinkPad W е голяма и много комфортна при писане, с емблематичния TrackPoint, като при 17-инчовите  модели има и цифров блок в дясната част. Тъчпадът е Multitouch с леко релефно покритие, което според мен е много по-удобно при работа.

Image:ThinkPad W510 и W701 – новите мобилни работни станции от Lenovo

Да обърнем внимание на производителността - най-важното в една работна станция. Без нужните характеристики тези модели щяха да бъдат просто поредните лаптопи на пазара. Lenovo естествено залагат на най-доброто. ThinkPad W са с процесори Intel® Core™ i7 Extreme Edition и графични карти NVIDIA® Quadro FX® 880M и 3800M, DDR3 оперативна памет и голям капацитет на твърдите дискове с криптиране на информацията Full Disk Encryption (FDE) и поддръжка на RAID 0 и RAID 1 (за моделите, при които може да се добавя втори диск).
В помощ на дизайнерите и работещите с CAD/CAM приложения, мобилните работни станции на Lenovo са сертифицирани от независимите разработчици на софтуер и доказано могат да работят и с най-взискателните и тежки програми.
Не на последно място трябва да спомена и възможностите за връзка - Wireless LAN, Wireless WAN, Ultra Wideband (само за W510), WiMAX (само за W510), Gigabit Ethernet, Bluetooth® - предостатъчно, за да бъдете онлайн навсякъде и по всяко време.
Работните станции на Lenovo са здрави, сигурни и много надеждни, и това са част от причините екипът на McLaren от Формула 1 да избере именно тях. Въпреки че не съм им фен, спечелиха моите адмирации за своя избор.  
ThinkPad W510 вече можете да закупите от нашия електронен магазин www.shop.ibs.bg. W701 все още не е наличен, но се очакват първите доставки.

Comments
No Comments Found
  • Код за сигурност:

Първия Български Бутон за споделяне





Archives