Пътеводител в сериите преносими компютри Lenovo

Таня Колева  March 24 2011 12:13:42 PM
Вероятно всеки, на когото се е налагало да избира преносим компютър, си е задавал въпроса как така една марка предлага почти еднакви модели, със сходни на пръв поглед параметри, а има сериозна разлика в цената? Дали плащайки по-високата цена получава наистина нещо по-добро и има ли смисъл да се направи по-висока инвестиция в подобен род техника? Ще се опитам накратко на обясня разликите в най-популярните продуктови серии на Lenovo и се надявам тази информация наистина да бъде полезна при избора на нов преносим компютър.
Основно Lenovo разделя компютрите на три продуктови линии: Essential, Lifestyle и Professional-grade. Първите са с базови характеристики, акцентира се предимно върху ниската цена и достъпност за клиента, ориентирани са към домашните и офис потребители. Lifestyle са с атрактивен дизайн, цените варират според характеристиките и са създадени предимно за забавление, с разширени мултимедийни възможности. Най-високият клас Professional-grade преносими компютри са с изключително висока надеждност и защита, дизайнът е традиционен и рядко търпи изменения. Ориентирани са към бизнес клиентите, които не искат компромиси в производителността и сигурността на своите данни.



Image:Пътеводител в сериите преносими компютри Lenovo



От Essential Line се предлагат преносими компютри само от една серия за момента:
Lenovo G
– акцентът при тях е базови характеристики на максимално ниска цена, без това да влияе на производителността и качеството. Основно са ориентирани към потребители, които искат лаптоп за домашно ползване и за малкия офис, за приложения, които нямат високи изисквания към графиката и процесора (офис пакети, сърфиране в интернет, гледане на филми и др.)
Lifestyle Line
са сериите, които имат за цел да впечатляват:
IdeaPad S –
предимно малки преносими компютри и нетбуци с диагонал на екрана 10”-12”, които са с ниско тегло, могат удобно да се носят навсякъде и са оптимизирани предимно за уеб приложения. Към тази серия се причислява и атрактивният таблет IdeaPad S10-3t.
IdeaPad V –
отличават се със стилен дизайн, моделите са с диагонал на екрана 13.3”, 14” и 15.6”, с по-голям ъгъл на видимост и са ориентирани предимно към потребители, изискващи добра производителност и сигурност на информацията. Защитата е осигурена от четец за пръстов отпечатък или Lenovo VeriFace технология (в зависимост от модела), Active Protection System™ за предпазване на твърдия диск и информацията, записана на него, както и други технологии за сигурност на Lenovo.
IdeaPad U –
моделите от тази серия са с диагонал на дисплея от 11.6” до 15.6” и впечатляват със своя изключително атрактивен и тънък дизайн. Покритието на капака е в различни цветове и текстури. В тази серия са вложени и част от защитните технологии като Active Protection System и четец за пръстови отпечатъци, които са характерни за високия бизнес клас. IdeaPad U са с богати мултимедийни възможности и са ориентирани предимно към потребители, които искат не просто лаптоп, а компютър, който да впечатлява със своя стил и едновременно с това да има добра производителност.
IdeaPad Z –
акцентът при моделите от тази серия е върху мултимедийните възможности и забавлението – HD аудио и видео, HDMI порт, OneKey Theatre II софтуер, 16:9, LED дисплей с високо качество на изображението и др. Клавиатурата е AccuType, с по-голямо разстояние между клавишите, за по-лесно почистване и повече комфорт при писане. Моделите се предлагат с размер на дисплея 13.3”, 14” и 15.6”. Дизайнът е атрактивен, с различни цветове и метално покритие. 13.3 - инчовият модел е единственият с този размер, който се предлага с вградено оптично устройство (DVD).
IdeaPad Y –
радостта за геймърите. IdeaPad Y са преносимите компютри, ориентирани предимно към потребителите с високи изисквания към графичните възможности, производителността и към стилния външен вид. Покритието на капака е с атрактивен дизайн. Забележителни при тази серия са богатите мултимедийни възможности, високото качество на графиката и изображенията и не на последно място чистият звук, идващ от вградените говорители JBL. Предлагат се с два размера на дисплея – 14” и 15.6”, бързи Intel процесори и хибридна графична карта.



Image:Пътеводител в сериите преносими компютри Lenovo



Lenovo Professional-grade –
бизнес клас преносими компютри
ThinkPad Edge –
преносими компютри за професионалисти, със стилен и атрактивен дизайн, който съчетава класическата визия на ThinkPad и различни цветови решения. Моделите от тази серия са с размер на дисплея 11.6”, 13.3”, 14” и 15.6” и се предлагат в червен и черен цвят. Ориентирани са към потребителите от малкия бизнес, имат добра производителност и защита на клавиатурата от разливане, на твърдия диск - при сътресения и на информацията, чрез четец за пръстов отпечатък при някои модели.
ThinkPad L, SL –
екологичният избор на професионалистите от малкия и среден бизнес. При изработката им са вложени впечатляващо висок процент рециклирани материали и са с грижа за опазването на околната среда. Моделите са 14 и 15.6-инчови, с висока производителност и мултимедийни възможности. Някои от тях се предлагат с матово покритие на екрана. Дизайнът е максимално доближен до класическия за ThinkPad. Акцентът е върху защитата на данните и високата производителност, характерни за работен компютър.
ThinkPad T –
компютър за професионалисти, изискващи висока производителност, висока надеждност и сигурност на информацията без компромис. В тази серия са вложени всички ThinkVantage технологии, отнасящи се до защита на преносимия компютър и данните в него. Характеризира се с изключителна здравина, дълъг живот на батерията и висока производителност. Моделите са 14 и 15.6-инчови, задължително с матово покритие на дисплея и високо качество на изображението, графичната карта може да бъде интегрирана или отделна.
ThinkPad X –
за тези, които работят в движение. Серия ултрапреносими компютри, с ниско тегло, малки размери, пълна функционалност и дълъг живот на батерията. Размерът на дисплея при различните модели е 11.6” или 12.1”, задължително с матово покритие. Друга отличителна черта е изключително ниското тегло. Нужно е да се спомене и таблетът ThinkPad X, който има сензорен екран, за професионалисти, които се нуждаят от такъв тип техника.  И при тази серия е поставен акцент върху здравината, надеждността и сигурността.
ThinkPad W –
мобилните работни станции на Lenovo. Моделите от тази серия са с 15.6” и 17” дисплеи с висока резолюция и качество на изображението, а при някои от 17-инчовите представители има втори дисплей и вграден таблет. Характерна за тях е изключително високата производителност и мощна Open GL графика, а някои от 17-инчовите модели имат възможност за добавяне на втори твърд диск. Ориентирани са предимно към професионалисти, занимаващи се с обработка на видео, дейности, свързани с множество изчисления и др.
Lenovo е компания, която произвежда продукти с грижа за околната среда. Голяма част от предлаганите продукти са EPEAT Gold и Energy Star сертифицирани.
Comments
No Comments Found
  • Код за сигурност:

Първия Български Бутон за споделяне





Archives