Акценти от Lenovo TechWorld

Станимир Фъртунов  May 29 2015 09:22:51 AM
Lenovo TechWorld - технологичният форум на Lenovo, се проведе в Пекин на 28-ми май под мотото "Innovation Never Stands Still".  Бяха представени няколко концептуални модела, както и нови продукти и подобрени модели на текущи серии лаптопи.


Image:Акценти от Lenovo TechWorld

Няколко концептуални устройства, върху които фирмата е концентрирала развойната си дейност :


Lenovo Magic View
- това е вторият смарт часовник на Lenovo. Magic View e с дизайн подобен на Moto 360 и има втори дисплей.

В същност втория дисплей служи за преглед на изображения с по-големи размери, като чрез движение на китката се мести и самото изображение. Той използва оптична рефлексия за да създаде виртуално изображение на втория екран и позволява на потребителите да видят текста или изображенията уголемени в пъти. Все още нямаме информация кога се очаква на пазара.  

Image:Акценти от Lenovo TechWorld


Lenovo Smart Cast
- концептуален смартфон с вграден лазерен проектор. Това устройство позволява както прожектирането на филми, така и възможността да превърнем бюрото си във виртуален тъчскрийн. Вижте видео с демонстрация на устройството.

Image:Акценти от Lenovo TechWorld

Lenovo демонстрира също така и концепцията си за SmartShoes - част от IoT (Internet of Things) продуктите, които свързват облачните данни с хардуер, софтуер и приложения по изцяло нов и различен начин. SmartShoes ще показват настроението на човек, ритъма на сърцето, ще проследяват и анализират фитнес данни.


Представени нови продукти


На Tech World Lenovo представи няколко водещи устройства, включително супер тънки външни батерии, 3D принтери, и обяви основаването на отдели за разработка на роботи и дронове.

Lenovo представи новия ThinkPad 10, оборудван с ThinkPad Pen Pro, който осигурява по-голяма точност, сигурност и по-добра защита на данните. Моделът е зареден с Windows 10 Pro.

Image:Акценти от Lenovo TechWorld

Lenovo Z41 и Z51


Lenovo представи Z41 и Z51 като мултимедийни работни станции за любителите на музика и видео. Оборудвани с най-новото поколение процесори Intel Core, с възможност за оперативна памет до 16GB DDR3L и капацитет на вътрешната памет до 1TB HDD. Лаптопите са с JBL говорители с Dolby DS 1.0 Home Theater. Портовете, с които разполагат Z41 и Z51 са: 2хUSB 3.0, 1xUSB 2.0, HDMI, card reader, VGA. Видеокартата би могла да бъде интегрирана на Intel или AMD R7-M360 за Z41 или AMD R9-M375 за Z51. При двата модела резолюцията е Full HD, като  Z51 има възможност да бъде оборудван с Intel RealSense 3D камера за гейминг, управление с жестове и т.н.

Image:Акценти от Lenovo TechWorld
Cortana и REACHit


На технологичния форум Lenovo демонстрира близкото си сътрудничество с Microsoft, като показаха новата възможност на приложението REACHit да работи с Cortana. Това позволява на потребителите да управляват устройствата си с гласови команди или въвеждане на текст.

Image:Акценти от Lenovo TechWorld

RECHit разширява възможностите за търсене на Cortana до устройства, които не са с операционна система на Microsoft. Чрез създаване на REACHit профил, потребителите ще могат да търсят в приложения като Google Drive, Dropbox, OneDrive или в компютри и таблети, намиращи се на друго място. Идеята на това сътрудничество е за по-добро потребителско изживяване.

S2200 и S3200

Новите сториджи на Lenovo са лесни за управление и са на достъпни цени. Създадени с богата функционалност, продуктите лесно могат да се интегрират в мрежовите среди.

Image:Акценти от Lenovo TechWorld

Lenovo Cast

Lenovo представи и лесeн за използване, безжичен хъб чрез който можете да прехвърлите всяко едно съдържание от вашия смартфон или таблет върху големия екран. Можете също така да споделяте снимки и видео със семейство и приятели. Устройството се свързва към екрана посредством HDMI. Може да се побере във всеки джоб или чанта. Интересното на този хъб е, че той има възможност да поддържа както Windows 8.1 устройства, така и тези с iOS.

Image:Акценти от Lenovo TechWorld

И разбира се, акцентът беше върху новото лого на Lenovo:


Image:Акценти от Lenovo TechWorld

Повече подробности за представените новисти можете да откриете на
сайта на Lenovo.
Comments
No Comments Found
  • Код за сигурност:

Първия Български Бутон за споделяне





Archives