Първият геймърски смартфон от Lenovo - Legion Phone Duel

  Йордан Михнев  July 31 2020 02:46:12 PM
  Тенденция в последно време е най-актуалните и модернистични игри да имат своя мобилна версия. Това е страхотно, но тук идва момента да спомена, че за това потребителят се нуждае от добър хардуер.
  Image:Първият геймърски смартфон от Lenovo - Legion Phone Duel

  Добре познатата ни серия LEGION предлага топ гейминг продукти от години на пазара, но до този момент нямаше представител при смартфоните. Ето че това се промени, след като на 20 юли бе обявен и Lenovo LEGION Phone Duel.
  Image:Първият геймърски смартфон от Lenovo - Legion Phone Duel
  Устройството се различава с това, че камерата му е в страничната част и използва pop-up механизъм. Това го прави изключително удобен за използване в хоризонтална позиция. Именно в такава се очаква да се използва, защото клиентите, към които е насочен, са хора които обичат да се наслаждават на гейминга където и да се намират. Селфи камерата е 20МP, като има и защита която автоматично прибира камерата при изпускане.
  Основаната камера е с два сензора 64МP и 16 МР, като по-големият отговаря за качеството на снимката в осветена среда, а другия го подпомага при по-ниска осветеност.

  От Lenovo са се постарали и хардуерно телефонът да е на отлично ниво.
  Процесорът е Qualcomm Snapdragon 865 Plus 5G Mobile, от който се очаква да предостави отлична производителност. В комбинация с 12GB или 16GB LPDDR5 и възможност до 512GB вътрешно пространство, телефонът ще има всички ресурси за да може да се подкара всяка мобилна игра или приложение.

  Image:Първият геймърски смартфон от Lenovo - Legion Phone Duel

  Лично за мен най-впечатляващи са параметрите на дисплея, зареждането и капацитета на батерията. Екрана е 6.65-инча FullHD (2340 x 1080) AMOLED със 144Hz честота на опресняване, което безспорно ще е основен фактор за качеството на картината пред очите. Зареждането ще става посредством два порта(Type C), един в страничната част и един в долната част на устройството. Благодарение на 90W Turbo Power Charging технологията, както я наричат от Lenovo, която ще предоставя до 50% заряд на батерията за 10 мин. и пълно зареждане за приблизително 30 минути на двете батерии с общ капацитет от 5000 mAh.

  Image:Първият геймърски смартфон от Lenovo - Legion Phone Duel

  Звукът ще се възпроизвежда от два предно разположени стерео говорителя, които ще бъде оценени дори и от напредналите в гейминга с мобилни устройства. В комбинация с другите хардуерни и софтуерни подобрения, които са добавени, се очаква телефонът да предлага усещане, което много малко устройства на пазара могат да предложат. В корпуса са разположени два вибрационни мотора, които да засилят усещането от игрите, а тестваните скорости за трафик на данни през sub-6 5G са 2.52 Gb/s което би задоволило дори и по-взискателните потребители.

  В заключение, смартфонът е готов да покрие очакванията на голяма част от потребителите насочили се именно в тази ниша на умни устройства. Със стабилна производителност, надявам се и добра цена. Очаквам да видим какво още може да предложи след като дойде в страната.

   UPDATED: Геймърско портфолио Lenovo Legion 2020

   Петър Ладжов  July 28 2020 04:15:46 PM
   Lenovo представи новата вълна Legion лаптопи с подобрени Coldfront 2.0, Dual Burn, Lenovo Q-control 3.0 технологии и нова TrueStrike клавиатура. В основата на тазгодишните модели ще са най-новите процесори от 10-то поколение Intel Core H или AMD Ryzen 4000 мобилни процесори, както и скоро обявените NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti и RTX 2080 SUPER GPU с Max-Q дизайн.

   Image:UPDATED: Геймърско портфолио Lenovo Legion 2020

   Моделите за тази година - Lenovo Legion 7i, Lenovo Legion 5i, Lenovo Legion 5, Lenovo Legion 5Pi и Lenovo IdeaPad Gaming 3. Две нови десктоп машини - Lenovo Legion Tower 5 и IdeaCentre Gaming 5. Така новото портфолио доставя наслада на очите без да прави компромис във високата производителност!
   ·        Legion Coldfront 2.0  e нова подобрена синергия между хардуер и  софтуер, за по-добър въздушен поток, което допринася за по-ниски температури при високо игрово натоварване.
   ·        Dual Burn позволява да се възползвате от максималната скорост на вашия процесор или вашата графична карта. В зависимост какво се натоварва повече, Dual Burn адаптивно ще повиши енергийния лимит на натоварения компонент, за възможно най-висока производителност. И благодарение на Legion Coldfront 2.0, шасито остава хладно на допир въпреки високите скорости.
   ·        Подобрена TrueStrike клавиатура, с иновации вдъхновени от отличните ThinkPad клавиатури, характеризирани със задоволителен клик, дълбок натиск и извити капси. Оптимизирана със 100% anti-ghosting, по-малко от милисекунда време за реакция и омекотени суичове при приземяване за по-отчетливо усещане.   Legion 7i и Legion Y740Si   Image:UPDATED: Геймърско портфолио Lenovo Legion 2020

   С 15.6" или 17.3" FullHD екран до 240Hz;
   Процесор от 10-то поколение Intel Core i9-10980HK (до 5.30GHz, 8-ядрен);
   До NVIDIA RTX 2080 SUPER (само за 7i);
   До 64GB 2933Mhz RAM памет и 2TB PCIe NVMe SSD;

   Legion 5Pi и Legion 5i   С 15.6" или 17.3" FullHD екран до 240Hz;
   Процесор от 10-то поколение Intel Core i7-10875H (до 5.10GHz, 8-ядрен);
   До NVIDIA GTX 1650 Ti  (за 5Pi) и NVIDIA RTX 2060 (за 5i)
   До 64GB 2933Mhz RAM памет и 2TB PCIe NVMe SSD;
   В Iron Grey цвят и "Y" лого с бяла подсветка (за 5Pi) или Phantom Black;

   Виж моделите >>
   https://lenovoonline.bg/les/home.nsf/SearchResult.xsp?searchValue=legion%205.


   Legion 5


   Image:UPDATED: Геймърско портфолио Lenovo Legion 2020

   С 15.6" или 17.3" FullHD екран до 144Hz;
   Процесор от 4-то поколение AMD Ryzen 7 4800H (до 4.20GHz, 8-ядрен);
   До NVIDIA RTX 2060 6GB;
   До 64GB 3200Mhz RAM памет и 2TB PCIe NVMe SSD;
   Във Phantom Black  цвят;

   Виж моделите >>
   https://lenovoonline.bg/les/home.nsf/SearchResult.xsp?searchValue=legion%205.

   Legion 5P


   Image:UPDATED: Геймърско портфолио Lenovo Legion 2020

   С 15.6" FullHD екран до 144Hz;
   Процесор от 4-то поколение AMD Ryzen 7 4800H (до 4.20GHz, 8-ядрен);
   До NVIDIA RTX 2060 6GB;
   До 64GB 3200Mhz RAM памет и 2TB PCIe NVMe SSD;
   В Iron Grey цвят и "Y" лого с бяла подсветка;

   Виж моделите >>
   https://lenovoonline.bg/les/home.nsf/SearchResult.xsp?searchValue=legion%205.

   IdeaPad Gaming 3


   Image:UPDATED: Геймърско портфолио Lenovo Legion 2020

   С FullHD екран до 120Hz;
   С до 6-ядрен Intel Core i7 или до 8-ядрен AMD Ryzen 7 процесор;
   До NVIDIA GTX 1650 Ti;
   До 32GB 2933Mhz RAM памет и 2TB PCIe NVMe SSD;
   Във Onyx Black или Chameleon Blue цвят;

   Виж моделите >>
   https://lenovoonline.bg/les/home.nsf/SearchResult.xsp?searchValue=ideapad%20gaming%203

   Legion Tower 5


   Image:UPDATED: Геймърско портфолио Lenovo Legion 2020

   Високопроизводителна настолна машина, подходяща за безкомпромисен гейминг на 4K резолюция.
   С до 10-ядрен Intel Core i9 или до 16-ядрен AMD Ryzen 9 процесор;
   До NVIDIA RTX 2080 SUPER;
   До 64GB 2933Mhz RAM памет и 2TB PCIe NVMe SSD;

   IdeaCentre Gaming 5


   Image:UPDATED: Геймърско портфолио Lenovo Legion 2020


   IdeaCentre Gaming 5 е бюджетен настолен вариант, подходящ за FullHD гейминг. С Intel i7 или АМД Ryzen 7 процесор и NVIDIA RTX 2060 видео карта.


   Следете сайта ни за всички останали модели.

    ThinkPad E14 & E15: Нови , по-бързи и с последно поколение АМD Ryzen 4000

    Йордан Михнев  May 8 2020 01:28:38 PM
    Спокойно можем да кажем, че 2020г., е годината на новите технологи и големите стъпките в развитието им!

    Вчера, Lenovo обяви новите ThinkPad Е14 и Е15, които ще бъдат оборудвани с АMD Ryzen от 4-то поколение. Тези два модела ще имаме възможност да конфигурираме с до AMD Ryzen 7 4700U процесор. Направени са и промени в дизайна, а заради новите АPU се повишава и призводителността на устройствата.

    Image:ThinkPad E14 & E15: Нови , по-бързи и с последно поколение АМD Ryzen 4000

    От всичко това ще могат да се възползват любителите на марката, както и тези към, които е насочена серията - малкият и среден бизнес!

    Представените през Февруари ThinkPad T,X и L серии също ще използват тези процесори, но с разширението “PRO”. А от любимата марка ни увериха, че се очкават съвсем скоро на пазара.

    Нека обърнем и по-специално внимание на промените в Е серията. Една от тях ще бъде по-малките рамки на дисплея, като това няма да доведе до компромис в здравината на устройството. Промяна ще претърпи и мястото на сензора за отключване с пръстов отпечатък. Той ще бъде вграден в бутона за включване на устросйтвото. Добавена е и опция за камера с лицево разпознаване, която включва технологията Glance by Mirametrix. Основната и функция е да заключва устройството, когато няма познат обект пред машината. Повече за нея може да се прочете в https://www.mirametrix.com/.

    Тази година за качественото озвучение на ThinkPad E ще се грижат говорителите на марката Harman, които имам Dolby Audio сертификат. За по-добра комуникация са инсталирани два широкообхватни микрофона, които биха помогнали и в работата с гласови приложения. Опция при устройствата ще бъде чипът за безжична връзка, който е с поддръжка на новата технология - WiFi 6.

    Ако трябва да обощим , този модел ще включва всичко, което е един ThinkPad - здравина, качество, висока производителност, сигурност и не на последно място добра цена.

     Lenovo Legion - геймърски лаптопи от следващо поколение, с най-новите технологии на NVIDIA и Intel

     Иван Хаджиев  April 3 2020 05:53:48 PM
     Image:Lenovo Legion - геймърски лаптопи от следващо поколение, с най-новите технологии на NVIDIA и Intel

     Lenovo Legion е готов да предлага на геймърърите още по-потапящи преживявания. Предстоящата му PC-линия ще разполага с най-новата "NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER GPU" с Max-Q Design и 10-то поколения мобилни процесори Intel Core H-Series.


     Image:Lenovo Legion - геймърски лаптопи от следващо поколение, с най-новите технологии на NVIDIA и Intel

     Оборудвани от новите графични процесори "GeForce RTX SUPER" с Max-Q Design,  с новия лаптоп Lenovo Legion 7i, геймърите ще се радват на по-високи тактови скорости и нови нива на реализъм в днешните "AAA" игри. По-малкият брат, новият Lenovo Legion 5i, ще предлага конфигурации с до RTX 2060 GPU.

     Геймърската линия Legion, също така ще поддържат и технологията “NVIDIA G-SYNC™”, за по-плавен геймплей без прекъсвания. И двата нови лаптопа ще предлагат най-новите мобилни процесори, "Intel Core H-Series" от 10-то поколение.

     Нещо повече, лаптопите на Lenovo Legion, 7i и 5i, също така ще бъдат първите, които ще представят новата технология, "NVIDIA Advanced Optimus" за подобрена ефективност на батерията.

     Разработен в сътрудничество с NVIDIA, "Advanced Optimus" динамично открива натоварванията на графичния процесор и автоматично превключва между NVIDIA GPU (за по-големи натоварвания) и iGPU (за леки натоварвания). Това ще подпомага да се запази живота на батерията, когато се изпълняват приложения за леко натоварване и осигурява максимална производителност, когато се играят игри.


     Image:Lenovo Legion - геймърски лаптопи от следващо поколение, с най-новите технологии на NVIDIA и Intel
      


     Лаптопите Lenovo Legion 5i и Lenovo Legion Y540 с RTX 2060 GPU ще бъдат със стартовата цена от 999 щатски долара. Lenovo Legion 7i и Lenovo Legion Y740 с графичния процесор RTX 2070 ще започне от 1199 долара. Наличността ще варира в зависимост от региона.

      Работен процес по време на COVID-19

      Станимир Фъртунов  March 16 2020 09:31:04 AM
      Скъпи приятели,

      Image:Работен процес по време на COVID-19

      Във връзка с издадената заповед на Министъра на здравеопазването от 13.03.2020 г. за ограничаване разпространението на COVID-19 и забраната на достъпа до обществени места, искаме да ви уведомим, че Lenovo Exclusive Store - Sofia ще бъде затворен, считано от 13.03.2020 г.

      Въпреки това, онлайн магазинът ни www.lenovoonline.bg  остава напълно функционален и ще обработваме Вашите поръчки.

      Сервизът ни на ул. Пимен Зографски 4, за продукти от серията #Think, ще работи при затворени врати. Свържете се с нас на 0700 11 444, ако са Ви необходими услугите ни!


       ThinkPad: Моделите 2020

       Петър Ладжов  March 2 2020 04:59:42 PM
       На 24 Февруари- Lenovo обяви обновените ThinkPad серии - X, T и серия L.
       Повече производителност, с Intel 10th Gen процесори(до 6 ядра) или AMD Ryzen PRO 4000 (до 8 ядра) и нови технологии като WiFi 6, Modern Standby и Wake on Voice.

       ·        
       Modern Standby предлага standby стадий на машината, подобно като на смарфон-  винаги в готовност и винаги свързан, с ниска консумация на енергия.
       ·        
       WiFi 6 и CAT 16 предоставят по-бърза и по-сигурна свързаност. WiFi 6 е проектиран да поддържа високи скорости при наситени мрежи и новият протокол за сигурност WAP3 прави проникването в лаптопа още по-трудно.
       ·        
       Нови Fn бутони за бързо приемане или затваряне на обаждания.
       ·        
       Нови 4К OLED екрани с Dolby Vision и Dolby Audio System за новите ThinkPad Т и Х.

       ThinkPad T15, T14 & T14s:


       Image:ThinkPad: Моделите 2020

       Най-успешната серия на ThinkPad ще се предлага с 10-то поколение Intel Core, или AMD Ryzen ™ PRO 4000 Mobile за ThinkPad T14s и T14.


       ThinkPad X13 и X13 Yoga:


       Image:ThinkPad: Моделите 2020

       Новото в серията е възможността за конфигуриране с FullHD 500-нита PrivacyGuard дисплей. До 4К OLED дисплей с Dolby Vision. Последното поколение Intel Core vPro процесори ще се грижат за производителността, а ThinkPad X13 ще се предлага и с 8-ядрени AMD Ryzen ™ PRO 4000 Mobile.       ThinkPad L14, L15, L13 и L13 Yoga :


       Image:ThinkPad: Моделите 2020

       ThinkPad L ще бъде още по-тънка и с по-леко шаси. Вече с Dolby Audio и възможност за по-ярки сензорни дисплеи. L14 и L15 ще се предлагат с процесори Intel Core vPro и AMD Ryzen ™ PRO 4000 Mobile.


       Очакваме моделите през втората половина на 2020.

        CES 2020: ThinkBook Plus

        Петър Ладжов  January 8 2020 12:19:56 PM
        ThinkBook Plus модернизира начина ни на работа с лаптоп. Моделът се харектериза с втория (e-ink)дисплей на капака, който ви дава възможност да бъдете по-продуктивни и креативни- чертаейки илюстрации или диаграми, правете бързи записки (синхорнизирани с OneNote,) с включената Lenovo Precision Pen, или следете известия от имейли и задачи от Outlook календара ви, когато капака е затворен.

        Image:CES 2020: ThinkBook Plus

        Възможни конфигурации:
        13.3-инчов FullHD(1920x1080) IPS дисплей с 300 яркост, който е с Dolby Vision. E-ink е с големина 10.8“
        Процесор: до 6-ядрен от 10-то поколение Intel Core;
        RAM памет: 8 или 16GB DDR4;
        SSD: до 1ТB PCIe;
        Тегло 1.4 кг

        Image:CES 2020: ThinkBook Plus

        Операционната система е Windows 10, а моделът съчетава в себе си всички останали функции от семейството на ThinkBook.

        Image:CES 2020: ThinkBook Plus

        ThinkBook Bluetooth Silent Mouse:

        Компактна и безшумна - ще намали ненужното разсейване през деня ви благодарение на Bluetooth 5 за лесно свързване и син оптичен сензор за работа върху всяка повърхност.

        Image:CES 2020: ThinkBook Plus

        ThinkBook Plus Sleeve:

        Проектиран специално да предпази E-ink дисплея с мека вътрешна подплата от пяна.

        Image:CES 2020: ThinkBook Plus

         CES 2020: Новите ideapad, десктоп и безрамкови дисплеи за творци

         Йордан Михнев  January 7 2020 02:28:00 PM
         Lenovo представиха лаптоп, в който е вкаран модем за мобилни данни от последно поколение.

         Image:CES 2020: Новите ideapad, десктоп и безрамкови дисплеи за творци

         Името му е Yoga 5G, като то ни подсказва и с какво е по-различен. Първото устройство на Lenovo, от YOGA семейството, включващ 5G свързаност. Тя ще дава възможност на потребителите да достигат много високи скорости на пренос на данни. Това става с помощта на Qualcomm Snapdragon 8cx 5G  платформата, на която е базиран модела. С тегло от 1,3 кг. , FullHD IPS дисплей с 400 нита яркост и почти без рамки, лаптопът се нарежда измежду лидерите на пазара.


         Image:CES 2020: Новите ideapad, десктоп и безрамкови дисплеи за творци

         Друг модел е Lenovo Yoga Slim 7. Очаква се интересът към този модел да доста голям. Yoga Slim 7 ще замести голяма част от гамата продукти на марката. Новото при него е - добавени приложения с изкуствен интелект(AI), които ще оптимизират заряда на батерията с до 20%, закриват съдържанието на екрана, когато пред устройството няма човек и др. . Освен софтуерни приложения, лаптопът ще бъде оборудван с новите AMD Ryzen чипове.


         Image:CES 2020: Новите ideapad, десктоп и безрамкови дисплеи за творци

         Yoga Slim 7 ще има различни конфигурации, включващи AMD Ryzen™ 4000 Series Mobile Processors с Radeon™ графични карти. Моделът ще се предлага в два размера 14 и 15 инча, като при 15- инчовия модел ще има избор измежду МX и GTX графични адаптери на NVidia. Лаптопите ще се предлагат както в различни цветове, така и с възможност за различни дисплеи и различни повърхности върху матрицата. Иновацията в средният клас на марката ще дойде и с обновлението на RAM паметта, а именно с LPDDR4X която ще работи на много по-високи честоти. Ще бъде интересно да видим какво още ще може да предложи серията и с нетърпение искаме да видим новите устройства в странaта.


         Image:CES 2020: Новите ideapad, десктоп и безрамкови дисплеи за творци

         На събитието бяха представени и устройства насочени именно към създателите на дигиталното творчество. Модерното семейство ще e с наименованието Lenovo Creator Edition и ще включва два лаптопа, един настолен компютър и два 27-инчови дисплея.


         Image:CES 2020: Новите ideapad, десктоп и безрамкови дисплеи за творци

         Първият лаптоп от серията ще се нарича Lenovo Yoga Creator 7. Изчислителната мощ ще идва от последното поколение процесори на Intel. Устройството ще разполага с 15.6 инчов екран , FullHD резолюция , като опция ще се предлага вариант със стъклено покритие и 100% sRGB. Отделно ще има опция за камера с лицево разпознаване, а от софтуерна гледна точка ще помагат гласовите асистенти, които са ни познати от устройствата до сега. Звукът ще бъде осигурен от два говорителя с Dolby Atmos система, а графиката от GTX nVidia чиповете, които ще използват специални драйвери за работа с NVIDIA Studio. Като опция в модела ще бъде вместен модем за безжичен интернет с възможност за WiFi 6. Животът на батерията ще бъде до 13 часа, като тук също ще може да се възползваме от Rapid Charge технологията, която зарежда от 0 до 80 процента за 1 час. Всичко това ще бъде побрано в изцяло алуминиев корпус с общо тегло  1,9 кг.


         Image:CES 2020: Новите ideapad, десктоп и безрамкови дисплеи за творци

         Вторият лаптоп в серията е ideapad Creator 7. За разлика от Yoga Creator 7 , тук ще има избор на дисплей покриващ 100% Adobe RGB цветова гама. Теглото на устройството ще е 2.2кг., а батерията малко по-малка (45Wh).


         Image:CES 2020: Новите ideapad, десктоп и безрамкови дисплеи за творци

         Настолният вариант от Creator серията ще е с названието ideacentre Creator 5. Хардуерът, който ще предлага компютърът е Intel i9 процесор и nVidia RTX 2060 oтново с допълнителни драйвери за оптимизирана работа с NVIDIA Studio.


         Image:CES 2020: Новите ideapad, десктоп и безрамкови дисплеи за творци

         Както написах по-рано, ще Ви споделя и за два монитора - Lenovo Qreator 27 и Lenovo Q27h.


         Image:CES 2020: Новите ideapad, десктоп и безрамкови дисплеи за творци

         Lenovo Qreator 27 изпъква с 4K UHD резолюция на дисплея , 10-битови цветове и 98% DCI-P3 цветова гама. Един милиард цветове и безрамков дизайн са в допълнение към визията на монитора. В основата на стойката е обособена зона, в която е скрита подложка за безжично зареждане. За моя изненада пък.. звукът идва от дисплея на устройството.


         Image:CES 2020: Новите ideapad, десктоп и безрамкови дисплеи за творци

         Lenovo Q27h
         е с подобен дизайн. Матрицата е с 350 нита яркост, 75Hz. опресняване и 4 милисекунди време за реакция на пикселите. Резолюцията е QHD (2560x1440), a като приятна екстра е добавена поддръжката на AMD FreeSync  технологията.

         В крайна сметка ни очаква вълнуваща година , изпълнена с много нови и интересни технологии. Надявам се, че скоро ще може да покажем голяма част в Lenovo Exclusive Store!

          CES 2020: Ново геймърско бижу, геймърски монитори и периферни устройства.

          Иван Хаджиев  January 7 2020 02:03:24 PM
          Lenovo Legion Y740s e за тези, които искат преносим лаптоп с висока производителност, който да подкара нови заглавия от eSports. За разлика от други геймърски лаптопи и теглото им, новият Legion е най-тънкият и лек геймърски лаптоп с Windows 10 и батерия, готова да издържи до осем часа.

          Image:CES 2020: Ново геймърско бижу, геймърски монитори и периферни устройства.

          Зареден с 10-то поколение процесори Intel Core, достигащи повече от 5 GHz, Lenovo Legion Y740S има Q-Control, позволяващ на потребителите да регулират работата на машината с обикновено натискане на клавишите Fn + Q:

          ·        режим на производителност - за по-висока честота на кадрите

          ·        тих режим - за по-добър живот на батерията, за да гледате филм

          ·        режим баланс - за ежедневна употреба.

          Клавиатурата при Y740s е по-чувствителна при натискане, 100% анти -гоустинг технология, подобрен ергономичен размер на клавишите и подобрени суичове, предназначени за по-плавно въвеждане по време на игра.

          Допълнителната сигурност е осигурена от четеца за пръстови отпечатъци, който е вграден в бутона за захранване. 15,6-инчовият 4K IPS екран покрива 100% sRGB цветова гама. С дисплей до 600 нита яркост, сертифициран VESA и Dolby Vision, който ще подобри Вашето зрително изживяване чрез изумителна яркост, цвят, контраст и детайли. Lenovo Legion Y740S има скорост на опресняване от 60 Hz.

          Качеството на картината е съчетано с характеристики от следващо поколение, включително до 32GB DDR4 памет, огромен капацитет за съхранение на до 1 TB PCIe и ексклузивен термичен дизайн с пет точков сензорен масив и четворен вентилатор за четирикратно охлаждане при възпроизвеждане на графично интензивни заглавия.

          Image:CES 2020: Ново геймърско бижу, геймърски монитори и периферни устройства.

          Lenovo Legion Y740S е с тегло от само 1.9 килограма. Наличен е Thunderbolt 3 порт, чрез който се свързва първият в историята на Lenovo външен eGPU докинг - Lenovo Legion BoostStation.

          Image:CES 2020: Ново геймърско бижу, геймърски монитори и периферни устройства.

          Точно така, Lenovo Legion Y740S остава елегантен отвън, като същевременно поддържа „дивашки“ геймплей, когато се свърже към Lenovo Legion BoostStation. Докато потребителите в движение получават предимствата на тънък и лек лаптоп с Windows 10, вашата работна станция остава у дома, готова да започне действието.

          Image:CES 2020: Ново геймърско бижу, геймърски монитори и периферни устройства.

          Напомпана с  NVIDIA GeForce или AMD Radeon графична карта, Lenovo Legion BoostStation е с алуминиева конструкция и прозрачен страничен панел, за по-добро охлаждане.

          Lenovo Legion Y740 Laptop Studio Edition пък е модел захранван от NVIDIA RTX GPU и Studio Drivers. Той е част от програмата RTX Studio и поддържа уникални функции като проследяване на лъчите в реално време, ускоряване на AI и ултра висококачествено видео, което помага на художниците да създават невероятно съдържание за рекордно кратко време.

          Визуализации с които можете да се изгубите в играта!

          Персонализирайте работния плот с един от мониторите на Lenovo и непрекъснато разширяващото се игрално портфолио на Lenovo Legion, което обхваща гама от размери и сегменти от професионални и извити монитори до средни по размер монитори за играчи в eSports средите.

          Чрез подобрения софтуер на мониторите - Lenovo Artery, потребителите също така могат да персонализират яркостта, контраста и режима на сценарии на своите мултиекранни дисплей и аудио устройства, както и да контролират цветовите настройки и функцията за слаба синя светлина за всяка игра.

          Бъдете фокусирани върху играта с новия геймърски монитор Lenovo Legion Y25-25 с 24.5-инчов, FullHD IPS дисплей, вграден в поразителното шаси с най-тънките рамки. Увеличете скоростта на опресняване до 240Hz - повече FPS означава, че повече данни се движат между графичния процесор и монитора, което помага да се премахне разкъсването в повечето мултиплейър игри, подсилени с технологията AMD Radeon FreeSync.

          Image:CES 2020: Ново геймърско бижу, геймърски монитори и периферни устройства.

          Lenovo Legion Y25-25 Gaming Monitor се предлага с панел против отблясъци и до 400 нита яркост, сертифициран с TUV Rheinland Eye Comfort, за намаляване на напрежението на очите; ергономичната му стойка позволява безброй удобни ъгли за игра, включително, накланяне, повдигане и завъртане, а VESA монтирането позволява да се закачи на стената.

          Извитите монитори правят играта по-потапяща и удобна, тъй като симулира по-естествено изживяване за очите, шията и главата ви - позволява на геймъра да вижда всички действия наведнъж.

          Image:CES 2020: Ново геймърско бижу, геймърски монитори и периферни устройства.

          Независимо дали става въпрос за геймър, който обича мултиплейър отборни игри и не приема нищо твърде сериозно, или хардкор конкурентен играч – всеки от изброените би могъл да се наслажди на всяка секунда от геймплея на новия 31,5-инчов Lenovo G32qc. Монитор е с т.нар.  „безкрайни“ рамки, резолюцията е QHD (2560 x 1440) за по-ясни визуализации и превъзходно качество на картината. Lenovo G32qc предлага скорост на опресняване 144Hz.

          Ако не сте фен на големите диагонали, можете да изберете малко по-компактния 27“ дисплей с резолюция FullHD (1920 x 1080) - Lenovo G27c. Мониторът е способен на невероятно висока скорост на опресняване до 165Hz И двата монитора имат кривина от 1500R за пълно потапяне на играта и време за реакция 4ms.

          Предлагани в цвят - Raven Black, двата извити геймърски монитора са TUV Rheinland Low Blue Light и Flicker Free Certified, които помагат да се защити зрението на геймърите по време на тези непрекъснати сесии. Те са на разположение с регулируеми стойки за ергономично позициониране, както и VESA монтаж, ако потребителите предпочитат да прикрепят своите дисплеи към стената. Лесният достъп до HDMI, DisplayPort и аудио изход прави безпроблемна свързаност с игровите устройства за по-добро потребителско изживяване.

          Започвайки с прецизно настроената безжична геймърска мишка Lenovo Legion M600, която се отличава с дълъг живот на батерията. Тя разполага с USB-C порт за бързо зареждане, който позволява до 10 часа живот на батерията само за пет минути заряд или до 200 часа живот на батерията при 100% зареждане. Lenovo Legion M600 включва интелигентен оптичен сензор (PixArt 3335), който може да се използва на множество повърхности и има време за реакция до 400 инча в секунда, без да прескача.

          Image:CES 2020: Ново геймърско бижу, геймърски монитори и периферни устройства.

          Други характеристики са 16 000 DPI, максимално ускорение 40G, плюс това е напълно ергономично дизайн. Прецизно изработен микропревключватели – готови да издържат над 50 милиона кликвания и над 16 милиона RGB цветови опции.

          С по-интелигентен дизайн -  удобен за играчи с дясна или лява ръка, новата Lenovo Legion M300 RGB Gaming Mouse е удобна както за ръката и китката, така и за джоба. С до 8000 DPI на сензора и микропревключватели с живот от 10 милиона кликвания за левия и десния бутон. Налична с RGB LED подсветка на логото на Lenovo Legion, удобните текстурирани меки странични ръкохватки, които остават сухи дори и след дълги сесии.

          Image:CES 2020: Ново геймърско бижу, геймърски монитори и периферни устройства.

          Обявена бе още пълноразмерната Lenovo Legion K300 RGB Gaming клавиатура с изчистен и минималистичен дизайн, заоблена в краищата, с възможност за персонализиране на петзонно RGB осветление. Клавиатурата разполага с анти-гоустинг и програмируема 24-клавишна мембрана, която позволява едновременни команди.

           CES 2020: Първият сгъваем компютър в света - ThinkPad X1 Fold

           Иван Хаджиев  January 6 2020 03:32:56 PM
           На CES 2020, Lenovo представи детайлна информация за своя революционен и сгъваем компютър, който беше анонсиран през май 2019 г.

           Image:CES 2020: Първият сгъваем компютър в света - ThinkPad X1 Fold

           ThinkPad X1 Fold е първият напълно функционален компютър със сгъваем pOLED(разработен с LG Display) дисплей. Проектиран да предлага безпрецедентна производителност и новаторски нов форм-фактор, който ще преосмисли мобилните компютри. Тъй като се преобразува чрез множество режими, от малко устройство до напълно плосък 13,3-инчов дисплей, X1 Fold ще осигури ефективността на лаптопа в джобен размер. Шасито е изработено от леки сплави и въглеродни влакна, покрити с луксозен кожен кейс. X1 Fold ще предложи дълготрайността и надеждността, която потребителите очакват от всеки ThinkPad.

           Image:CES 2020: Първият сгъваем компютър в света - ThinkPad X1 Fold

           Хибридът се захранва от процесори Intel Core и се очаква да бъде наличен до средата на годината. Операционната система е Windows 10. На по-късен етап, Lenovo ще предложи ThinkPad X1 Fold и с Windows 10X -  за подобрено сгъваемо потребителско изживяване. Освен това, опционалната 5G свързаност ще даде възможност за нови начини на работа, където и когато пожелаете.
            
           Image:CES 2020: Първият сгъваем компютър в света - ThinkPad X1 Fold

           В разгънат режим, X1 Fold е идеален за преглед на голямо съдържание, благодарение на 13.3 инчов pOLED дисплей и тегло под 1 кг.

           Image:CES 2020: Първият сгъваем компютър в света - ThinkPad X1 Fold

           В пейзажен режим с интегрираната стойка в кожения кейс, потребителите могат да преглеждат и коментират най-новата презентация или да използват Fold безжична клавиатура. Тя се съхранява и зарежда безжично. Моделът разполага и с Dolby Audio.

           В портретен режим, потребителите могат да правят бележки, да нарисуват концепции или подписват правни документи с помощта на активната писалка.

           Image:CES 2020: Първият сгъваем компютър в света - ThinkPad X1 Fold
            
            
           В традиционен режим потребителите могат да използват два независими дисплея, за да оптимизират работата си. Можете да водите видеоразговор и в същото време да преглеждате и редактирате презентация на долния екран. Сравнете документите един над друг или си пишете бележки, докато гледате лекция от другия. Тези случаи на използване, разбира се, могат да се извършват в портретен или пейзажен режим, което от двете е най-подходящо за потребителя.

           Image:CES 2020: Първият сгъваем компютър в света - ThinkPad X1 Fold
            
           И накрая, X1 Fold е идеално подходящ в офис среда. Свържете клавиатура и мишка чрез USB Type-C и бързо поставете устройството в портретен или пейзажен режим.

           Image:CES 2020: Първият сгъваем компютър в света - ThinkPad X1 Fold

           Oчaĸвa ce ТhіnkРаd Х1 Fоld дa бъдe нaличeн в cpeдaтa нa 2020 г., a цeнитe щe зaпoчвaт oт 2499$.