MWC 2019: Новите ideapad, All-in-One и Yoga слушалки

  Станимир Фъртунов  February 26 2019 02:30:00 PM
  На ежегодното събитие в Барселона – Mobile World Congress, Lenovo демонстрира куп интелигентни устройства. Бизнес компютрите ThinkPad, потребителските IdeaPad и IdeaCentre , както и най-новите смартфони от Motorola - новата серия moto g7 и moto z3 с 5G Moto Mod, първият в света 5G смартфон.

    Image:MWC 2019: Новите ideapad, All-in-One и Yoga слушалки

  Ще направим детайлен преглед на устройствата от потребителската серия:

  Lenovo Tab V7 – таблет и смартфон

  Image:MWC 2019: Новите ideapad, All-in-One и Yoga слушалки

  Lenovo Tab V7 е с 6.9-инчов IPS дисплей с Full HD резолюция, 8-ядрен процесор на Qualcomm и до 4GB оперативна памет.  Зареден с последната версия на операционната система Android и батерия с капацитет от 5180mAh. На гърба на устройството освен 13MP камера разполагате и с  четец за пръстови отпечатъци. На лицевия панел пък ще се наслаждавате на страхотен звук, благодарение на двата говорителя с Dolby Audio.

  Новата гама потребителски компютри под Windows 10 - IdeaPad и IdeaCentre

  Image:MWC 2019: Новите ideapad, All-in-One и Yoga слушалки

  В 14-инчов или 15-инчов размер с изцяло алуминиево шаси, новият супер тънък лаптоп IdeaPad S540 намира перфектния баланс между производителност, лекота и издръжлива батерия. За производителността се грижи най-новия процесор Intel Core i7 с графични карта на NVIDIA GeForce MX250 или AMD Ryzen 7 3700U с Radeon RX Vega 10. Батерията е готова да издържи до 12 часа и разполага с технологията RapidCharge, която позволява до 2 часа работа с около 15-минутно зареждане.

  Моделът ще се предлага в три цвята - Abyss Blue, Copper и Mineral Grey. Рамките около дисплея на IdeaPad S540 са по-тънки. Говорителите са с Dolby Audio Speaker System, което осигурява на машината силен и чист звук през обичайните за Dolby високоговорители.

  Image:MWC 2019: Новите ideapad, All-in-One и Yoga слушалки

  Друг интересен модел е IdeaPad S340, който ще се предлага в четири впечатляващи цвята и 14-инчов или 15-инчов размер. Този ултра-тънък лаптоп е с 8-мо поколение процесори Whiskey Lake и с NVIDIA графична карта. Моделите ще се предлагат и с AMD Ryzen 7 3700U процесор с Radeon RX Vega 10 графика.

  Image:MWC 2019: Новите ideapad, All-in-One и Yoga слушалки

   

  Тънък и гъвкав, новият хибриден лаптоп IdeaPad C340 предлага живот на батерията до 8 часа и поддържа технология за бързо зареждане RapidCharge. Някои от моделите са с Active Pen, както и опция за подсветка на клавиатурата и четец за пръстови отпечатъци. Тук отново ще имаме последно поколение процесор на Intel и възможност за видео карта на NVIDIA. Най-високата конфигурация ще се предлага с IPS дисплей с FullHD(1920х1080) резолюция.

  Image:MWC 2019: Новите ideapad, All-in-One и Yoga слушалки

  Стилен дизайн, висока производителност – Ideacentre All-in-One A340

  Image:MWC 2019: Новите ideapad, All-in-One и Yoga слушалки

  С модерния си дизайн, новият IdeaCentre се предлага в два цвята - Business Black или Foggy White. Екранът е почти без рамки и може да избирате между 22-инчов или 24-инчов Full HD дисплей. Тази настолна система се в конфигурация с Intel Core i5-8400T процесор с AMD Radeon 530 или интегрирана графика, или с възможност за 7-мо поколение AMD A9-9425 процесор с Radeon R5 графична карта.

  Yoga ANC слушалки

  Image:MWC 2019: Новите ideapad, All-in-One и Yoga слушалки

  Безжични с приятен дизайн, новите Yoga слушалки са предназначени за максимално удоволствие. Отличаващи се с хибриден ANC (active noise cancellation) и ENC (шумопотискане на околната среда). Слушалките работят с Windows, Android и iOS устройства и поддържат гласовите асистенти. Yoga ANC слушалките ще звучат толкова добре, колкото изглеждат

  Какво ново и при ThinkPad серията >> тук.

  Цени и наличности:

  Lenovo Tab V7 се очаква след средата на Април. Цената ще е €249.
  AMD базираните IdeaPad S540, IdeaPad S340 и IdeaPad C340 се очакват в средата Май, Цените ще са както следва €799, €549 и €599.

  Intel базираните IdeaPad S540, S340 и IdeaPad C340 се очакват след средата на Април. Цените ще са както следва €899, €599 и €599.

  22-инчовия AIO A340 се очаква след средата на Април. Цените стартират от €499. 24-инчовия също се очаква след средата на Април. Цената - €599.

   MWC 2019: ThinkPad с още по-високо ниво на защита и козметични промени

   Станимир Фъртунов  February 25 2019 11:00:00 AM
   Lenovo обяви днес и последните попълнения към портфолиото на ThinkPad: T490s, T490, T590, X390 и X390 Yoga, както и нов мобилен дисплей - ThinkVision M14 и шумопотискащи слушалки X1. Фокусът е върху иновациите, които добавят стойност в потребителското изживяване.

   Image:MWC 2019: ThinkPad с още по-високо ниво на защита и козметични промени

   Нов дизайн и много нови функции, предназначени за по-доброто и безопасно компютърно изживяване. Ето и част от ключовите промени:

   ·        Функциите на ThinkShield - ThinkPad PrivacyGuard с PrivacyAlert и ThinkShutter(капачето за камерата), са вече достъпни на повечето модели;

   ·        Нова ThinkPad BIOS система;

   ·        Висока скорост на WWAN свързаност с до Gigabit скорост, благодарение на Fibocom L860-GL CAT16 LTE – важи за ThinkPad T490

   ·        T490s, X390 и X390 Yoga ще разполагат с най-новия Intel Wi-Fi 6 Gig+ чип

   ·        Нов Full HD дисплей с ниска консумация и яркост от 400 нита – за ThinkPad T490s и T490

   ·        HDR дисплей с поддръжка на Dolby Vision за всички модели от ThinkPad T

   ·        Най-новите процесори Intel Core, базирани на Whiskey Lake архитектура

   Още по-добра мобилна връзка


   Image:MWC 2019: ThinkPad с още по-високо ниво на защита и козметични промени

   Всички нови модели на ThinkPad включват Wi-Fi свързаност, както и възможност за LTE-A международна WWAN свързаност. При ThinkPad T490 се залага на най-новия модул CAT16 LTE-A поддръжка с 4x4 UltraConnect и с възможност за Gigabit скорости. От друга страна ThinkPad T490s, X390 и X390 Yoga също залагат на нови технологии - Intel Wi-Fi 6 Gig с Bluetooth 5.1.

   Максимална сигурност


   Image:MWC 2019: ThinkPad с още по-високо ниво на защита и козметични промени

   В днешно време се говори много за защита на данните. Затова Lenovo създаде ThinkShield – набор от инструменти, който ще защити Вас и Вашите данни, където и да сте.

   Например, четецът на пръстови отпечатъци Match-on-Chip подобрява неприкосновеността на информацията за пръстовите отпечатъци, като гарантира, че биометричното изображение се съхранява в обособен чип(TPM).

   ThinkShutter пък е капаче за камерата. В новото поколение, то ще бъде достъпно и за моделите с IR камери.

   ThinkPad PrivacyGuard ограничава ъгъла на видимост, а PrivacyAlert ще Ви информира, ако някой наднича в екрана Ви.

   Новите модели идват и със значителни подобрения в ThinkPad BIOS. Нов и модерен графичен потребителски интерфейс, който прави BIOS много по-лесен за навигация. Също така са разработени редица нови подобрения за защита и управление на BIOS, базирани на UEFI.


   Image:MWC 2019: ThinkPad с още по-високо ниво на защита и козметични промени

   Администраторите могат да задават пароли за дистанционен контрол за по-добра защита на машината на ниво BIOS. Те ще могат да ограничат достъпа до портовете, надеждно да изтрият всички данни от твърдия диск с помощта на Secure Wipe или дистанционно да управляват внедряването на системата с WiFi PXE Boot или HTTPs Boot.

   Новият BIOS идва и със самовъзстановяващата се функция, която е в състояние да се върне към добре познато резервно копие в случай на проблеми или злонамерена атака. Тази новост е предназначена да даде на клиентите по-устойчив BIOS и да попречи на хакерите да проникнат във фърмуера.

   Още по-наситени цветове

   Благодарение на HDR дисплея с 500 нита и поддръжка на Dolby Vision, преносимите компютри ThinkPad демонстрират изключително наситени и ярки цветове. От тази година ще имаме и нов Full HD дисплей с 400 нита и ниска консумация, използвайки LTPS (нискотемпературна поликристална силиций) технология за повишаване на яркостта.

   Image:MWC 2019: ThinkPad с още по-високо ниво на защита и козметични промени 

   Ценообразуване и наличност:

   ThinkPad T490s ще бъде наличен от май 2019 г., с очаквана начална цена от $ 1279.

   ThinkPad T490 ще бъде наличен от май 2019 г., с очаквана начална цена от $ 999.

   ThinkPad T590 ще бъде наличен от май 2019 г., с очаквана начална цена от $ 1029.

   ThinkPad X390 ще бъде наличен от май 2019 г., с очаквана начална цена от $ 1099.

   ThinkPad X390 Yoga ще бъде наличен от май 2019 г., с очаквана начална цена от $ 1359.

    CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

    Станимир Фъртунов  January 10 2019 08:03:47 PM
    И тази година, Lenovo не пропусна да представи на Consumer Electronics Show продукти от най-стилнатата си серия - YOGA!

    Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

    Умен и изключително лек - Lenovo YOGA S940

    Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

    Lenovo YOGA S940 е първият в света лаптоп с т.нар. Contour Glass – извит дисплей, който намаля  допълнително външния вид на вече тънките бейзъли. В допълнение имаме умна CMOS камера с многобройни сензори в горната част на капака, която е и леко издадена. Интерфейсът захранващ всички тези сензори и камера е Lenovo Smart Assist. И тук не говорим само за отключване на лаптопа чрез Windows Hello, а за софтуер, който засича движението на главата и погледа ви. Можете само с движение на очите да преместите даден прозорец от лаптопа върху монитор или ако сензорите засекат отсъствието ви, те автоматично ще заключат ултрабука.  Друга функция е да ви съобщят, когато някой гледа в екрана ви. Сигурността е наистина на високо ниво!

    Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

    Yoga S940 е оборудвана с най-новия Intel Core процесор, възможност за до 16GB оперативна памет и до 1TB SSD диск от последно поколение. Машината поддържа Windows 10.

    Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

    Най-високата конфигурация на ултрабука е с 4K HDR дисплей с Dolby Vision и 500 нита. За базовия модел ще разполагате с Full HD дисплей, а за качествения звук ще се грижат говорителите с Dolby Atmos технология.

    Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

    Творете със системата всичко-в-едно YOGA A940

    Новият настолен компютър YOGA A940 е създаден за художници и дизайнери, готови да захвърлят молива и хартията. Създаден да твори в дигиталното пространство, този компютър е оборудван с 27-инчов с възможност за 4K IPS сензорен дисплей с Dolby Vision технология. Процесорът е Intel Core i7 от 8-мо поколение, графичната карта е AMD Radeon RX 560, с оперативна памет до 32GB DDR4 памет и супер бърз PCIe SSD диск от ново поколение. Машината работи под операционна система Windows 10 Home и е оптимизиран за работа с Adobe Illustrator, Photoshop, Lightroom и Microsoft Word, Excel и PowerPoint.

    Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

    Въртящата се панта, позволява на дисплея да се накланя до 25-градуса. Така ще можете да осигурите стабилност при рисуване или скициране на даден обект.

    Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

    Запознайте се с Lenovo Precision Dial – устройство, което е направено специално за онез от Вас, които имат нужда от прецизни настройки на дигиталната писалка. Контролерът може да бъде поставен в лявата или дясната страна на А940, в зависимост от Вапите предпочитания.

    Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

    Към широкоъгълния дисплей с 4K резолюция и Dolby Vision за богати и наситени цветове, добавяме и системата от високоговорители с Dolby Atmos.

    Усетете разликата с Lenovo YOGA C730 AMOLED

    Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

    Моделът е ъпгрейд на добре познатия 15-инчов YOGA 730. Оборудван с високоговорители JBL и Dolby Atmos, YOGA C730 получава и възможност за до 4K резолюция с AMOLED дисплей. Цветовете са забележимо по-ярки и наситени. Излъчването на вредната синя светлина е сведено до минимум, което не натоварва очите при продължителна работа или гледане на видео. Хибридният лаптоп е зареден с Intel Core Whiskey Lake процесор, а оперативната памет е 16GB заедно с 512GB PCIe SSD за съхранение на файловете.

     

    Lenovo YOGA Mouse 2

    Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

    Подходяща за работят в движение и често им се налага да презентират. Само с едно завъртане на YOGA mouse ще получите ергономична мишка с 1600 DPI, а при завъртане в обратната посока – мултимедийно дистанционно с лазерна показалка.

     CES 2019: ThinkPad X1 и цяла екосистема от аксесоари

     Станимир Фъртунов  January 9 2019 06:52:17 PM
     От пускането си през 2011г., ThinkPad X1 винаги е бил символ на тънък, лек и високопроизводителен ултрабук в портфолиото на Lenovo.

     На ежегодното събитие – Consumer Electronics Show 2019, Lenovo обяви наследниците на ThinkPad X1, а именно Carbon 7th Gen. и ThinkPad X1 Yoga 4th Gen. Ето и ключови промени в моделите:

     ·        X1 Carbon 7th Gen и X1 Yoga 4th Gen са още по-тънки и по-леки

     ·        X1 Yoga 4th Gen е вече в изцяло ново алуминиево шаси в цвят Iron Grey.

     ·        Нови възможности при избора на дисплеи - 400 нита FullHD с ThinkPad PrivacyGuard

     ·        Новo разположение на високоговорителите, които вече са с Dolby Atmos и четири микрофона.

     ·        Последно поколение процесори Intel Core.

     ·        Cat16 LTE-A и променено разположение на WLAN и WWAN

     ·        Наложилия се миналата година ThinkShutter вече е наличен при конфигурациите с HD дисплеи и IR камери.

     Освен това, към новото портфолио на Lenovo се присъединяват и много периферни устройства и аксесоари.

     Image:CES 2019: ThinkPad X1 и цяла екосистема от аксесоари

     ThinkPad X1 Carbon

     Най-високата конфигурация на седмото поколение X1 Carbon с 4K Dolby Vision дисплей ще се предлага с една малка, но много приятна козметична промяна. Не случайно флагманът на Lenovo ползва името X1 Carbon. Новото поколение ще има върху горният капак слой от карбонови нишки, които ще са видими както при автомобилите.

     Image:CES 2019: ThinkPad X1 и цяла екосистема от аксесоари

     ThinkPad X1 прави огромна стъпка напред със своето 7-мо поколение. Бизнес машината е с дебелина от само 14.95 мм и тегло от 1.08 кг, което го прави значително по-тънък и по-лек от миналогодишния модел.

     Високоговорители са с Dolby Atmos технология и вече се намират над клавиатурата, а на дъното са разположени два суббуфера.

     Батерията е с готовност да издържи до 15 часа, а осъвършенстваният LTE-A модем за мобилни данни ще Ви позволи да останете постоянно свързан. Дисплеят е с опция за зашеметяващ 500 нитов 4K Dolby Vision или стандартен Full HD дисплей, но по-ярък от миналата година.

     ThinkPad X1 Yoga

     Image:CES 2019: ThinkPad X1 и цяла екосистема от аксесоари

     Четвъртото поколение на X1 Yoga идва с изцяло ново и прецизно обработено алуминиева шаси в сив цвят. Този тип шаси е широко разпространен в преносимите компютри, но тестовете за дълготрайност и надеждност на ThinkPad са толкова строги, че е малко вероятно повечето лаптопи в този клас да ги преминат.

     Многорежимният лаптоп от 4-то поколение е с 11% по-тънък и по-лек и със 17% по-малък. X1 Yoga вече може да разчита на механична докинг станция, а интегрираната ThinkPad Pen Pro писалка е още по-добра.

     По-високо ниво на сигурност в новите модели ThinkPad

     Миналата година станахме свидетели на дебюта на ThinkShutter – плъзгащо капаче, позиционирано върху камерата, а преди няколко месеца и на решения за защита ThinkShield - инструменти предназначени за защита на Вашето устройство, самоличност и данни.

     ThinkPad Privacy Guard се активира чрез клавишна комбинация, която чрез затъмняване на екрана, намаля ъгъла на виждане и защитава екрана от любопитни очи.

     ThinkPad Privacy Alert е софтуерна функция, налична при моделите с IR камера, която предупреждава потребителите, ако някой гледа в екрана им, и ако е така, автоматично включва Privacy Guard.

     ThinkShutter е вече е наличен и при моделите с IR камера. Четецът за пръстови отпечатъци вече включва и поддръжка на Microsoft SecureBio.

     ThinkVision P44w

     Image:CES 2019: ThinkPad X1 и цяла екосистема от аксесоари

     ThinkVision P44w е с 43,4-инчовият дисплей със съотношение на страните 32:10 и разделителна способност 3840x1200. Двата USB-C порта играят роля на два видео входа, които могат синхронно да предават данни, видео и аудио сигнал, както и да осигуряват до 90 W захранване. VESA сертифицирани с HDR 400 и 450 нитова яркост, която дава по реалистични цветове.

     Други аксесоари:

     ·        ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 – поддържа до два 4К дисплея и многобройни високопроизводителни портове. Докинг станцията може да осигури и захранване за избрани ThinkPad лаптопи. Наличен е също така и Ethernet порт.

     ·        Стерео USB слушалки Lenovo Pro с микрофон за шумопотискане

     ·        Lenovo VOIP 360 Camera

     ·        Lenovo 700 Ultraportable Bluetooth Speaker - най-тънкият безжичен високоговорител с дебелина само 11мм осигурява чист звук благодарение на четирите си вградени високоговорителя. Батерията е с издръжливост до 8 часа с функция за бързо зареждане (2 часа време за зареждане). Устройството е със стандарт за IPX2 срещу пръски вода.

     ·        Lenovo Power USB-C Hub – е устройство, което ще зареди Вашия лаптоп, както и множество портове.

     ·        Lenovo Commuter Backpack – с тегло по-малко от два килограма и с капацитет от 25 литра, тази раница разполага с достатъчно място за лаптоп с размер до 15.6“, захранващ адаптер и аксесаори. Материалът, от който е изработена е водоотблъскващ.

     Цени и наличности:

     ThinkPad X1 Carbon се очаква през месец Юни, а цената стартира от $1709.

     ThinkPad X1 Yoga се очаква през месец Юни, а цената стартира от $1929.

     ThinkVision P44w се очаква през месец Април, а цената стартира от $1299

     ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 се очаква скоро, а цената е $319.

     Lenovo Pro Stereo USB Headset се очаква през месец Юни, а цената е $149.

     Lenovo VOIP 360 Camera Speaker се очаква през месец Март, а цената стартира от $249.

     Lenovo 700 Ultraportable Bluetooth Speaker се очаква през месец Април, а цената стартира от $149

     Lenovo Powered USB-C Hub се очаква скоро, а цената е $79.

     Lenovo Commuter Backpack се очаква скоро.

      CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари

      Станимир Фъртунов  January 8 2019 12:00:00 PM
      Image:CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари

      На ежегодното събитие – CES, което в момента се състои в Лас Вегас, Lenovo разкри най-новите гейминг попълнения към Legion сeрията:

      ·        Новите лаптопи - Lenovo Legion Y740 и Y540;

      ·        Елегантната механична клавиатура Lenovo Legion K500 RGB и M500 RGB геймърска мишка

      ·        Ергономичните Lenovo Legion H500 Pro 7.1 слушалки със съраунд звук и H300 стерео слушалки

      ·        Новите монитори - Lenovo Legion Y27gq и Y44w

      ·        Ъпдейт при настолните Lenovo Legion T730 и T530, както и при кубовете C730 и C530 с най-новите видеокарти NVIDIA® GeForce RTX ™ 2060

      Пуснете звяра вън от клетката с новите лаптопи Lenovo Legion Y740 и Y540

      Image:CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари

      За онези от Вас, които обичат гейминга в движение! Налични с най-новите графични карти на NVIDIA GeForce RTX, 6-ядрени Intel Core процесори и с Windows 10, лаптопите са готови за най-новите геймърски заглавия, обработка на снимки, видеа или мултитаскинг.

      Image:CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари

      Топ моделът Lenovo Legion Y740 е напомпан с графична карта GeForce RTX 2070 Max-Q и е достъпен в 15-инчов размер. Неговият по-голям брат е със 17-инчов дисплей и още по-голяма мощ с GeForce RTX 2080 Max-Q.

      И двата размера се предлагат с процесори Intel Core i7 от 8-мо поколение, възможност за до 32GB DDR4 памет и 100% anti-ghosting CORSAIR iCue RGB клавиатура и приложение за управление на над 16 милиона опции за персонализиране на цветовете. Lenovo Legion Y740 разполага и с високоговорители Dolby Atmos с Dolby Sound Radar за още по-впечатляващо аудио.

      Моделите имат възможнсот за 144 херцов Full HD (1920 x 1080) дисплей с NVIDIA G-SYNC, а с поддръжката на Dolby Vision ще получите и по-ярък екран с ултра яко качество на картината!

       

      Image:CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари

      С GeForce RTX 2060 GPU и 6-ядрен Intel Core, 15-инчовият Lenovo Legion Y540 също притежава огромно количество мощ, но на достъпна цена. Теглото му е едва 2.3кг., подсветката за разлика от Y740 е бяла, а високоговорителите са на Harman Kardon и поддържат Dolby Atmos.

      И двете геймърски машини са с подобрена батерия спрямо миналогодишните модели. Освен батерията, подобрено е и охлаждането. Нова и иновативната двойка вентилатори ще се грижат за Вашия лаптоп.

      Image:CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари


       

      Прецизност с новата геймърската мишка Lenovo Legion M500 RGB

      Image:CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари

      Големите играчи знаят, че най-важната част от периферята е мишката. М500 е с ергономична и текстурна повърхност, сензор Pixart PMW 3389, който включва до 16 000 dpi и микропревключвателите OMRON, както и допълнителните програмируеми бутони.

       

      Бърза реакция с механичната клавиатура Lenovo Legion K500 RGB

      Image:CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари

      Lenovo Legion K500 RGB е с минималистичен дизайн, която осигурява изключително бързо време за реакция и anti-ghosting технологията.

      Потопете в играта със стерео слушалките на Lenovo Legion H300 и H500 Pro 7.1 със съраунд озвучение.

      Image:CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари
       

      Добрият слух е ключът към успеха във всяка игра, независимо дали се опитвате да чуете стъпките на врага, новите геймърски слушалки на Lenovo Legion са правилният избор. Създадени за онези от Вас, които искат да играят по цял ден или нощ и в същото време да се чувстват комфортно.

      Image:CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари

      Безжичните Lenovo Legion H500 Pro предлагат 7.1 съраунд звук. Сгъваемите микрофони осигуряват по-ясна комуникация и преносимост, проектирани така, че да чувате нужните команди от отбора.

       

      Новите монитори Lenovo Legion Y27gq и Y44w

      Image:CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари
       

      Към механичната клавиатура, мишката и  слушалките прибавяме и два нови монитора - Lenovo Legion Y27gq и Y44w.

      С 43.4-инчов извит дисплей и разделителна способност 3840 x 1200, Lenovo Legion Y44w е създаден за всеки геймър, който иска да вижда играта в детайлни чрез панорамно зрително поле. Монитоър е със 144Hz честота на опресняване на картината и е оборудван с VESA Certified DisplayHDR 400, съчетан с технологията AMD Radeon FreeSync. Мониторът разполага с 2х HDMI 2.0 порта, 1х DisplayPort и възможност за picture-by-picture и picture-in-picture режими. Благодарение на двата Type-C порта, ще можете да зареждате до 2 устройства с обща консумация 90W.

      Image:CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари

      За останалата част от геймърите, Lenovo представи 27-инчов монитор с резолюция 2560 x 1440 и честота на опресняване 240Hz. С вградената технология NVIDIA G-SYNC.

      Вече можете да поръчате 15-инчовия модел на Lenovo Legion Y740 на следния линк >> https://lenovoonline.bg/les/home.nsf/SearchResult.xsp?searchValue=Lenovo%20Legion%20Y740

      Lenovo Legion Y540  се очаква в началото на Май на цени от 1700лв.

      Lenovo Legion M500 RGB ще стартира в началото на Април на цени от 100лв.

      Lenovo Legion K500 RGB ще бъде на цените от 180лв. И се очаква също в началото на Април

      Слушалките Lenovo Legion H300 Stereo и Lenovo Legion H500 Pro 7.1 се очакват в началото на Април на цени респективно 100лв. за H300 и 180лв. за H500.

      Lenovo Legion Y27gq ще бъде на цена от 1800лв. и се очаква в началото на Април.

      Lenovo Legion Y44w ще бъде на цена от 2100лв. и също се очаква в началото на Април.

      Цените и наличности за актуализираните модели на Lenovo Legion T730, T530, C730 and C530 с NVIDIA GeForce RTX 2060 очакваме по-късно през годината.

       Новото поколение ThinkPad L390 и L390 Yoga

       Станимир Фъртунов  December 18 2018 09:00:00 AM
       Късно снощи Lenovo обяви новите модели ThinkPad L390 и L390 Yoga. Te са наследници на L380 и L380 Yoga – модели, които направиха своя дебют през изминалата година. Благодарение на легендарната надеждност, произтичаща от многобройните тестове за издръжливост, които преминават машините, добавим високото ниво на сигурност – благодарение на ThinkShield и  опциите за четец на пръстови отпечатъци и IR камера, L380 & L380 Yoga са перфектния избор за бизнеса, независимо от размера им.

       Image:Новото поколение ThinkPad L390 и L390 Yoga       Те са първите лаптопи на ThinkPad с най-новите 8-ти Gen Intel® Core ™ процесори, 13.3-инчв Full HD IPS дисплей с опция за тъчскрийн при Yoga моделът и Lenovo Active Pen писалка с обособено място за съхранение и зареждане.

       ThinkShield
       функциите за сигурност – дискретен TPM 2.0 чип, който да съхранява вашите пароли, четец за пръстови отпечатъци и IR камера с Windows Hello.

       Image:Новото поколение ThinkPad L390 и L390 Yoga

       Моделите поддържат до 32GB оперативна памет на DDR4, до 1TB SSD диск, който е разположен на PCIe слот. Батерията е с готовност да издържи до 14 часа, а на разположение е и 65-ватовия адаптер с бързо зареждане. L390 и L390 Yoga разполагат с богат набор от портове: 2x USB 3.0 Type-C, 2x UBS 3.1, 1 x HDMI 1.4, четец за карти и малък порт за LAN връзка. Операционната система е Windows 10 Pro.
       Всичко това в шаси с тегло от 1.45 кг.

       Image:Новото поколение ThinkPad L390 и L390 Yoga

       Портфолиото на ThinkPad винаги предлага широк избор от устройства, за да могат клиентите да изберат най-доброто. ThinkPad L390 и L390 Yoga са разположени в средния ценови клас, като те не правят компромис с легендарната репутация на ThinkPad.

       Image:Новото поколение ThinkPad L390 и L390 Yoga

       Очакваме ThinkPad L390 & L390 Yoga в началото на следващата година в черно и сребристо.

        Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

        Станимир Фъртунов  September 5 2018 06:09:54 PM
        Вълна от нови устройства ни заля на технологичното изложение IFA в Берлин. Акцентът беше върху Lenovo YOGA C930 и Yoga Book C930.

        Image:Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

        Lenovo Yoga Book C930

        Image:Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

        Подобно на модела от миналата година, Lenovo YOGA Book запазва своите компактни размери.  Новият модел разполага с E-Ink екран, който се превръща в динамична клавиатура с възможност за различни индивидуални настройки, поддръжка на множество езици, дигитална хартия за бележки или скици и дори електронен четец с едно единствено натискане на бутона. Yoga Book C930 разполага с 10.8-инчов QHD 2K IPS дисплей, два говорителя с Dolby Atmos технология, а производителността е осигурена от Intel Core процесор. Теглото на устройството е едва 775 гр. като предлага до 10 часа работа благодарение на Windows 10.

        Image:Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

        Моделът запазва гъвкавия дизайн, който е характерен за устройствата  от серията Yoga, благодарение на подобрената панта. И това не е всичко! Отварянето на горния капак на толкова тънък лаптоп е истинско предизвикателство. За това Lenovo разработиха технологията “knock-to-open” – сложен механизъм от акселерометри, магнити и сплав с памет. Така с две почуквания върху горния капак, хибридът ще се отваря.

        Image:Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

        Моделът се очаква на цена от 999 евро в края на месеца.

        Lenovo YOGA C930

        Image:Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

        С тазгодишния модел се сбогуваме със стилната панта, която наподобява часовникова верижка. На нейно място ще открием ротационен саунд бар с Dolby Atmos, който е изработен в сътрудничество с Dolby. В допълнение вграденият софтуер позволява за оптимизиране настройките на звука за превъзходно аудио изживяване във всеки един от режимте.

        Image:Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

        Новият модел е с възможнст за 4K Dolby Vision дисплей, а специална ниша в корпуса ви позволява да съхранявате и зареждате дигиталната писалка. Процесорът е 8-мо поколение Intel Core и имате възможст за избор на оперативна памет (RAM) до 16GB. Мястото за съхранение е с опция за до 1TB PCIe SSD, а батерията е с издръжливост до 14.5 часа за моделът с Full HD (1920x1080) резолюция.

        Image:Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

        И това не е всичко.... освен наличния четец за пръстови отпечатъци, Lenovo добавя и филтър, който представлява малко парче от пластмаса, за закриване на камерата - TrueBlock Privacy Shutter.

        Image:Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

        Можете да поръчате моделите Lenovo YOGA C930 от тук.

        Yoga C630 WOS (Windows-on-Snapdragon)

        Image:Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

        Серията Yoga се сдобива и с първия си суперпортативен хибрид, който е базиран на чипсета Snapdragon 850. C630 има здрав и лек корпус, но можете да изкарате с едно зареждане до 22 часа активна работа или до 700 часа в режим Stand By. Няма да се лишите от Windows изживяването, като C630 използва Windows 10S, оптимизиран за чипсета Snapdragon.

        Image:Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

        Лаптопът Lenovo Yoga C630 WOSe първото 2-в-1, който е базиран на чипсета на Qualcomm Snapdragon 850. С него идват и LTE модема Snapdragon X20 с поддръжка до 1.2 Gigabits. Така винаги ще разполагате с бърза и надеждна връзка с интернет.
        Изключително тънък и с тегло от само 1.2 кг., Yoga C630 WOS предлага стилен дизайн с полиран алуминиев капак и ярък 13.3-инчов Full HD IPS сензорен дисплей.Устройство работи под Windows 10, а като опция можете да закупите и Lenovo Pen.
        Батерията на хибрида издържа до 25 часа с едно зареждане. Напълно достатъчно за да се справяте с цял сезон на любимото си шоу. ;)
        Моделът се очаква през ноември на първоначална цена от 999 евро.

        Yoga S730

        Image:Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

        Модел, който наследява текущия ideapad 720s, НО с още по-тънък дизайн, по-добро охлаждане и по-висока производителност. За съжаление Lenovo Yoga S730 не разполага със сензорен екран и пантата не позволява 360 градусова ротация. Дисплеят е 13.3“ FullHD IPS, с 8-мо поколение процесор, до 16GB оперативна памет и М.2 слот за флаш памет.
        Очаква се в края на месец октомври, а цената ще стартира от 999 евро.

         Lenovo Exclusive Store ще е затворен от 3 до 5 септември

         Михаила Михова  August 30 2018 11:17:48 AM
         Уважаеми клиенти,

         Lenovo Exclusive Store
         в МОЛ Paradise Сenter ще бъде затворен за подобрения в периода от 3 до 5-ти септември. През това време ще продължим да обработваме поръчките ви и да отговаряме на въпроси онлайн. Оставаме на ваше разположение на:

         sales@lenovoonline.bg
         тел. 02/9615481

         Очакваме ви отново на 6-ти септември, когато ще отворим врати с нов, по-екслузивен облик отпреди!

          Lenovo Legion и фотография - Different is Better

          Михаила Михова  August 7 2018 05:41:21 PM
          Lenovo - Different is better.

          Image:Lenovo Legion и фотография - Different is Better

          Съвсем в духа Different is Better ще разкажем една малко по-различна история. За необичайната симбиоза между фотограф и мощна геймърска машина - Красена Ангелова и нейния Lenovo Legion Y520.

          Красена е официалният фотограф на сериала “Откраднат живот”. Снимала е десетки български артисти и  изобщо има с какво да се похвали в професионален план. Ние я харесваме просто защото е различна, ярка и дива, а снимките и са чувствени и приказно-магични.

          Image:Lenovo Legion и фотография - Different is Better

          Затова и бяхме особено щастливи, когато Красена ни потърси да й помогнем в избора на нов лаптоп преди време. Вярна на принципа - винаги извън рамката, Красена избра мощния и стилен Lenovo Legion, който е прекрасно и достъпно решение за графична работа, въпреки че е популярен, като един от топ геймърските продукти на пазара.

          Image:Lenovo Legion и фотография - Different is Better

          Обичайният избор на фотографи, архитекти и други професионалисти, занимаващи се с тежка графична работа, в нашето портфолио е ThinkStation или ThinkPad W/P серия.
          На Красена обаче все не й се получава да попадне в рамка. Затова, след прецизно обмисляне, проучване, проверка на характеристики, си избра лаптоп, който е сякаш създаден за нея с всичките и татуси и бужутата – с остри ръбове, метален финиш, дързък, ярък и различен.

          “Обичам го, защото е супер бърз. При мен скоростта, с която се случват нещата, е от особено значение. Избрах го, защото е красив, лек и сравнително компактен за толкова мощна машина. Работата ми е свързана с пътувания, смяна на локации. Нужен ми е лаптоп, който се справя с вечния екшън, в който се намирам, с огромните ми файлове и скоростта, с която  работя.”
          - споделя Красена, след като я разпитваме как се разбират с Legion-а.

          Image:Lenovo Legion и фотография - Different is Better


          Защо, според нас, Legion e много добър избор за графична работа?

          Комбинацията от добре балансирани компоненти, вложени в Legion - Intel Kaby Lake процесор, опертивна памет с достатъчно капацитет и мощна  графична карта  Nvidia GeForce  - осигуряват висока производителност на машината при обработка и на най-тежките процеси. Можете безпроблемно да използвате няколко графични приложения едновременно - без това да се отрази на скороста на работа.

          Супер бързият диск от последно поколение, осигурява светкавично стартиране на операционната система, а възможността за инсталация и на втори диск е още една екстра, благодарение на която не губите време при обработка и съхранение на големи файлове.

          Няма да пропуснем да похвалим и дисплея. Въпреки, че цветността му не е най-добрата за графична работа, IPS матрицата предлага значително по-добро възпроизвеждане на цветовете, и много по-добри ъгли на видимост. Освен това е матов. Това е предимство, което ви позволява да работите на открити или силно осветени места, както и е категорично по-щадящо и по-малко изморително за очите в сравнение с лъскав дисплей.


          Когато ползвате Legion за графична работа Ви препоръчваме да направите прецизна калибрация на дисплея, за да адаптирате цветността. Добавянето на външен монитор в този случай със сигурност е задължително, предвид спецификата на графичната работа - споделя Красена, която разчита на ThinkVision X1.

          Lenovo Legion
          изглежда страхотно, а цената му е изключително достъпна предвид безкомпромисните характеристики, които предлага. Машините от серията са лесни за ъпгрейд и позволяват бързо да увеличите някои от основните параметри, когато изискванията Ви се повишат.

          Ако се нуждаете от консултация, когато избирате своя лаптоп или настолна машина - посетете ни, за да съдействаме за най-добрия избор. Защото ние разбираме от компютри, но повече от всичко се радваме на хората, които създават забележителни неща или променят света наоколо. Затова за нас е толкова важно да изберем заедно най-подходящото за работата им решение.

          Сега Ви представяме малка част от работата на едно различно момиче, на което мотото Different is Better особено приляга - Красена Ангелова и миговете, които тя така умело улавя. И умело обработва, разбира се - с помощта на своя любим Lenovo Legion.  

          Image:Lenovo Legion и фотография - Different is Better

          Image:Lenovo Legion и фотография - Different is Better

          Повече от снимките на Красена може да видите във Facebook страницата й > тук

          Разгледайте пълната гама компютри LENOVO LEGION > тук

           Новите Lenovo Legion

           Станимир Фъртунов  June 11 2018 11:29:21 AM
           Измина малко повече от година след като за първи път бяха представени Lenovo Legion – геймърска линия машини с мощен хардуер. Днес Lenovo ще зарадва феновете с шест нови Legion лаптопи, десктопи и кубове. Това са моделите лаптопи Lenovo Legion Y730 и Y530, десктопите T730 и T530 и кубовете C730 и C530.

           Независимо от големината на машината, всички са оборудвани да се справят безпроблемно с най-актуалните геймърски заглавия в днешни дни. Новото поколение Legion идва с подобрено охлаждане, което е ключово при този тип машини!


           Image:Новите Lenovo Legion

           Лаптопите Lenovo Legion Y530 и Y730


           Image:Новите Lenovo Legion

           Новите лаптопи Lenovo Legion са с изключително тънки рамки около дисплея. Шасито е изработено от алуминий. За разлика от миналата година, при новите модели голяма част от портовете са преместени в задната част. Имат нов дизайн и ново лого, което свети върху горната част на капака.


           Image:Новите Lenovo Legion

           Да поговорим малко и за това, което се крие под капака на Legion Y530!

           Процесорът в най-високата конфигурация е 6-ядрен Intel Core H, графичната производителност е осигурена от Nvidia GeForce GTX 1050Ti, а оперативната памет е с възможност за ъпгрейд до 32GB DDR4 2666 MHz. Има възможност и за поставяне на до 1TB PCIe SSD в комбинация със стандартен хард диск. Клавиатурата е с подсветка в бял цвят, отново нещо различно спрямо миналата година.


           Image:Новите Lenovo Legion

           Дисплеят е 15.6-инчов с FHD (1920x1080) резолюция и IPS технология. Базовата конфигурация идва с 60Hz дисплей, но има опция за 144Hz при 300 нита.

           При охлаждането има подобрения от изминалата година. Благодарение на двуканалната охладителна система, се наблюдава 16% по-голям въздушен поток. В резултат на това имаме по-ефективно охлаждане и по-тиха работа.


           Image:Новите Lenovo Legion

           Портовете, с които разполага този модел, са следните: 1x USB 3.1 Type-A, Audio Jack, 1x USB 3.1 Type-A и тези в задната част: 1x USB Type-C, 1x Mini DisplayPort 1.4, 1x USB 3.1 Type-A, 1x HDMI 2.0.

           Теглото на лаптопа е 2.3 кг.

           Lenovo Legion Y730


           Image:Новите Lenovo Legion

           За разлика от Legion Y530, който се предлага само в 15-инчов вариант, Legion Y730 предлага и по-голям 17-инчов дисплей. Отново с Full HD резолюция и отново с възможност за 144Hz честота на опресняване.

           Производителността е отново осигурена от 8-мо поколение процесор Intel Core, Nvidia 1050Ti видеокарта, до 32GB DDR4 RAM памет и до два диска за съхранение, както при Y530.


           Image:Новите Lenovo Legion

           Лаптопът Lenovo Legion Y730 е първият в света геймърски лаптоп с Dolby Atmos Speaker System и Dolby Sound Radar, както и с клавиатура с подсветка на CORSAIR iCUE RGB!


           Image:Новите Lenovo Legion

           Портовете, които предлага Legion Y730, са следните: 1x USB Thunderbolt 3 Type-C, 3.5 mm Audio Jack, 1x USB 3.1 Gen 1, USB Type-C, Mini DisplayPort 1.4, USB 3.1 Gen 2, HDMI 2.0, Ethernet Port.

           Теглото на 15-инчовия Y730 е 2.2 кг., а на 17-инчовия е 2.9 кг.

           Lenovo Legion C730 и C530


           Image:Новите Lenovo Legion

            

           Кубовете също са с изцяло нов алуминиев дизайн. Идеята на Lenovo Legion C730 и C530 е да разполагате с десктоп производителност, но в много компактен и удобен за пренасяне форм фактор. Новото шаси е с големина от само 19L. Благодарение на вградената дръжка лесно ще можете да го пренасяте.

           Горният панел на машината е напълно прозрачен с изглед към ключовите компоненти. Машините се предлагат с червена светодиодна система при C530 и RGB система при C730.

           Въпреки размерите си, Lenovo Legion C530 и C730 крият в себе си последно поколение мощни процесори на Intel Core К, графична карта на NVIDIA GeForce GTX 1060 и имат възможност за до 32GB CORSAIR DDR4 памет.


           Image:Новите Lenovo Legion

           Dolby Atmos технологията пък ще се погрижи да чуете всяка стъпка на противника Ви!

           Lenovo Legion T730 и T530

           Image:Новите Lenovo Legion 

           Lenovo Legion T730 и T530 също са с нов полиран дизайн, като всичко е събрано в 28L шаси. Legion T530 се отличава с червено осветление позиционирано зад охлаждането, а  Lenovo Legion T730 има RGB система за осветяване и прозрачен капак, който разкрива мощните компоненти.


           Image:Новите Lenovo Legion


           Новите десктоп машини лесно се справят с актуалните геймърски заглавията. С VR-ready графична карта на Nvidia GeForce GTX 1060 до най-новите 6-ядрнеи процесори Intel Core K.  Оперативната памет е с опция за до 32GB DDR4 CORSAIR VENGEANCE и до два 512GB PCIe RAID 0 SSD или 2TB SATA HDD съхранение.

           Image:Новите Lenovo Legion

           Вече можете да направите своите предварителни поръчки за Lenovo Legion Y530 >> тук.

           Както и за настолните компютри Lenovo Legion T530 >> тук.

           Всички останали модели ще бъдат налични до края на годината!