CES 2020: Първият сгъваем компютър в света - ThinkPad X1 Fold

  Иван Хаджиев  January 6 2020 03:32:56 PM
  На CES 2020, Lenovo представи детайлна информация за своя революционен и сгъваем компютър, който беше анонсиран през май 2019 г.

  Image:CES 2020: Първият сгъваем компютър в света - ThinkPad X1 Fold

  ThinkPad X1 Fold е първият напълно функционален компютър със сгъваем pOLED(разработен с LG Display) дисплей. Проектиран да предлага безпрецедентна производителност и новаторски нов форм-фактор, който ще преосмисли мобилните компютри. Тъй като се преобразува чрез множество режими, от малко устройство до напълно плосък 13,3-инчов дисплей, X1 Fold ще осигури ефективността на лаптопа в джобен размер. Шасито е изработено от леки сплави и въглеродни влакна, покрити с луксозен кожен кейс. X1 Fold ще предложи дълготрайността и надеждността, която потребителите очакват от всеки ThinkPad.

  Image:CES 2020: Първият сгъваем компютър в света - ThinkPad X1 Fold

  Хибридът се захранва от процесори Intel Core и се очаква да бъде наличен до средата на годината. Операционната система е Windows 10. На по-късен етап, Lenovo ще предложи ThinkPad X1 Fold и с Windows 10X -  за подобрено сгъваемо потребителско изживяване. Освен това, опционалната 5G свързаност ще даде възможност за нови начини на работа, където и когато пожелаете.
   
  Image:CES 2020: Първият сгъваем компютър в света - ThinkPad X1 Fold

  В разгънат режим, X1 Fold е идеален за преглед на голямо съдържание, благодарение на 13.3 инчов pOLED дисплей и тегло под 1 кг.

  Image:CES 2020: Първият сгъваем компютър в света - ThinkPad X1 Fold

  В пейзажен режим с интегрираната стойка в кожения кейс, потребителите могат да преглеждат и коментират най-новата презентация или да използват Fold безжична клавиатура. Тя се съхранява и зарежда безжично. Моделът разполага и с Dolby Audio.

  В портретен режим, потребителите могат да правят бележки, да нарисуват концепции или подписват правни документи с помощта на активната писалка.

  Image:CES 2020: Първият сгъваем компютър в света - ThinkPad X1 Fold
   
   
  В традиционен режим потребителите могат да използват два независими дисплея, за да оптимизират работата си. Можете да водите видеоразговор и в същото време да преглеждате и редактирате презентация на долния екран. Сравнете документите един над друг или си пишете бележки, докато гледате лекция от другия. Тези случаи на използване, разбира се, могат да се извършват в портретен или пейзажен режим, което от двете е най-подходящо за потребителя.

  Image:CES 2020: Първият сгъваем компютър в света - ThinkPad X1 Fold
   
  И накрая, X1 Fold е идеално подходящ в офис среда. Свържете клавиатура и мишка чрез USB Type-C и бързо поставете устройството в портретен или пейзажен режим.

  Image:CES 2020: Първият сгъваем компютър в света - ThinkPad X1 Fold

  Oчaĸвa ce ТhіnkРаd Х1 Fоld дa бъдe нaличeн в cpeдaтa нa 2020 г., a цeнитe щe зaпoчвaт oт 2499$.

   Lenovo IFA 2019: Новите Lenovo YOGA

   Петър Ладжов  September 16 2019 08:51:56 AM
   На тазгодишното събитие на IFA в Берлин, Леново обявява новите 2 в 1 Lenovo Yoga C940, C630 и един clamshell вариант Lenovo Yoga S740.

   Image:Lenovo IFA 2019: Новите Lenovo YOGA
    

   Чрез сътрудничество с Intel и техния проект за иновация "Project Athena", получаваме по-тънки, по-леки и по-лесни за използване AI устройства. Yoga C940 и Yoga S740 се възползват от ексклузивни smart функции, като Super resolution и Q-Control. Втората динамично регулира производителността спрямо Вашите нужди за по-дълъг живот на батерията (при Q-Control: AI-enhanced Intelligent Cooling Mode).

   Image:Lenovo IFA 2019: Новите Lenovo YOGA
    

   14-инчовата Yoga C940, както миналогодишния модел, запазва Dolby Atmos саунд бара, Windows Hello с пръстов отпечатък, TrueBlock Privacy shutter и вградената Lenovo Active pen.


   Image:Lenovo IFA 2019: Новите Lenovo YOGA
    
   С новите 10-то поколение Intel процесори, ще може да се възползвате от технологии като Wi-Fi 6 и LPDDR4-3733 RAM памет - получавате по-високи Wi-Fi скорости и два пъти по-висока графична производителност, а консумират много по-малко енергия.
   Възможните конфигурации за Lenovo Yoga C940:
   FullHD (1080p) 400 nit яркост с Dolby Vision или 4K (2160p) 500 nits яркост с HDR 400;        
   Intel 10th Gen. Ice-lake Core i5-1035G4 до 3.70GHz (4-ядрен) процесор
   или
   Intel 10th Gen. Ice-Lake Core i7-1065G7 до 3.90GHz (4-ядрен) процесор;
   8 или 16GB LPDDR4-3733MHz RAM памет;
   до 2TB PCIe NVMe SSD.

   15.6-инчовият вариант:
   FullHD (1080p) 500 nit яркост с HDR или 4K (2160p) 500 nits яркост с HDR;        
   Intel 9th Gen. Coffeе-Lake refresh Core i7 (6-ядрен) или Intel Core i9 (8-ядрен);
   до 16GB RAM памет;
   Nvidia GeForce GTX 1650;
   до 2TB PCIe NVMe SSD.

   15-инчовата Lenovo Yoga S740 - стилен и мощен модел, който ви дава настолна производителност в тънко и леко алуминиево шаси с 8-ядрения Intel Core i9 и boost скорости до 5GHz, 16GB RAM памет и Nvidia GTX 1650 за игри или графично натоварване. Всичко това в 1.9кг. тяло.

   Image:Lenovo IFA 2019: Новите Lenovo YOGA
    
   Слушайте музика или гледайте видео с кристален звук от Dolby Atmos говорителите заедно със смарт усилвател, проектиран да накара аудиото да изпъкне дори и от тънкото тяло на лаптопа.

   Базово всички S740 ще бъдат конфигурирани с ярък FullHD (1080p) дисплей с Dolby Vision HDR и 500 nits яркост.                
    
   Успоредно на обявените Yoga C940, Леново представи новите Yoga C640. Обновеният модел идва с 10-то поколение Intel процесори ( за разлика от стария C630 с Qualcomm Snapdragon 850), опция за 4G LTE и Dolby Atmos за слушалки. Бюджетно 2 в 1 решение за дома и офиса.

   Image:Lenovo IFA 2019: Новите Lenovo YOGA

   Възможни конфигурации:
   13.3-инчов дисплей с 300 или 400nits яркост;
   Intel 10th Gen.  i7, i5 или i3 процесор;
   8 или 16GB RAM памет;
   до 512GB PCIe NVMe SSD;
   Допълнителни характеристики - пръстов отпечатък, опция за Lenovo Active Pen и privacy shutter;
   Тегло 1.3 кг.

   Моделите може да разгледате тук -> цък.

    Lenovo IFA 2019: ThinkBook портфолио

    Йордан Михнев  September 10 2019 08:58:27 AM
    Що е то ThinkBook?

    Image:Lenovo IFA 2019: ThinkBook портфолио

    Серията е пряко насочена към малкия и среден бизнес, като ще се бори с конкуренцията чрез своята прозиводителност, здравина, голям набор от портове и актуален дизайн. Беше обявено и ъпгрейд на актуалните 13S и 14S с новата генерация процесори като това ще добави още по-висока производителност в настоящите модели.

    Нека всъщност вкараме малко светлина и разясним идеята зад ThinkBook - серия лаптоп на Lenovo, насочени към малките бюджетни компании, предоставящи решение с добра производителност, сигурност и различен от този на ThinkPad външен вид на разумна цена.

    Image:Lenovo IFA 2019: ThinkBook портфолио

    Освен към бизнеса, продуктът е насочен и към частния клиент, който държи на здравина без да прави компромис с дизнайна на устройството.

    Но не само дизайнът е важен!

    Именно тук се включва Lenovo - ThinkBook предлага гъвкавост, висока производителност, сигурност както хардуерна, така и виртуална.
    Премиум визията идваща от алуминиевото шаси и големия избор от портове се вписват идеално в лаптоп, който е създаден с мисъл за модерния и динамичен бизнес потребител.

    Нека Ви представя част от характеристиките:

    Производителност:
    •  възможност за до 10-то поколение Intel Core
    • голям избор на обем PCIe SSD дисково пространство както и DDR4 RAM памет.
    • възможност за поръчка на Intel Optane Memory
    • супер бърза интернет връзка, посредстовм безжичен и кабелен интернет, както и възможност за поръчка на Intel Wi-Fi 6 адаптер.

    Сигурност:
    • бутон за включване с вграден сензор за пръстов отпечатък, който дава възможност едновременно да се стартира устройството и да се отключи операционната ситема.
    • ThinkShutter - физически капак на камерата, който с плъзгане я прикрива с цел контрол на поверителността.

    Удобства:
    • скрит USB порт- Този порт дава възможност да приберете Вашия донгъл за мишка на сигурно място, като така го предпазвате от кражба или изгубване.
    • директен бутон за отговор на онлайн обаждания чрез Skype или други платформи.
    • Type C Gen.2 порт с пълни фикнции, който може да зарежда и други устройства.

    В обощение на написаното - ThinkBook е изборът ми за машина за хора, на които ТhinkPad e просто един черен, скучен бизнес лаптоп.

    Можете да разгледате актуалните модели -> тук.

     Lenovo обявява Северноамериканското партньорство с „Team SoloMid“

     Иван Хаджиев  May 15 2019 11:32:45 AM
     Lenovo Северна Америка обяви партньорство с Team SoloMid (TSM), дигитална платформа, която включва сайтове за стратегически игри, „инфлуенсъри“ от световна класа, както и шампионски отбори от всички електронни спортове . Партньорството е първото официално спонсорство на Lenovo, в сферата на електронните спортове, в Северна Америка, а инвестицията ще засили фокуса на компанията върху игралната индустрия.

     Image:Lenovo обявява Северноамериканското партньорство с „Team SoloMid“     Като ексклузивен  партньор на екипа и организацията на TSM, Lenovo ще оборудва революционна, модерна зала за играчите в новото съоръжение за обучение на TSM, което е в процес на изграждане, то ще бъде с 2322 кв.м. площ и се намира в Лос Анджелис. С подкрепата на Lenovo, играчите на TSM не само ще могат да се обучават и да работят за конкуриране на възможно най-високо ниво, но екипът на организацията ще има достъп до технологични инструменти, необходими за производството на електронни развлекателни платформи със съдържание от световно ниво. В салона на Lenovo Legion™ ще се появят лъскави, високопроизводителни компютри, пълни с потапящи визуализации и аудио. Компанията ще бъде домакин и на изключителни TSM събития, включващи награди и подаръци през цялата година.

     Image:Lenovo обявява Северноамериканското партньорство с „Team SoloMid“

     В продължение на повече от десетилетие TSM създава някои от най-талантливите и успешни професионални екипи в Северна Америка, като се състезава в множество титли като League of Legends ™, Fortnite ™, Smash Brothers ™ и Rocket League®. В допълнение към своите елитни играчи, TSM има една от най-големите и най-ангажирани фен бази в e-sports обществата, с близо 80 милиона последователи в множество платформи, както и мрежа от сайтове за игри, които се гордеят с над 180 милиона гледания на месец.

      Запознайте се с ThinkBook: Създаден за бизнес, предназначен за следващото поколение.

      Иван Хаджиев  May 14 2019 11:17:06 AM
      На 13 Май 2019, Lenovo обяви лаптопите ThinkBook 13s и 14s, предназначени за потребителите от малкия и среден бизнес.

      Image:Запознайте се с ThinkBook: Създаден за бизнес, предназначен за следващото поколение.

      Защо ThinkBook?
       
      Image:Запознайте се с ThinkBook: Създаден за бизнес, предназначен за следващото поколение.

      В този непрекъснато развиващ се онлайн свят, модерните служители се нуждаят от рационален лаптоп, който могат да използват, за да си сътрудничат от почти всяко отдалечено място. Близо 60% от хората, които са част от така наречената "нова работна сила", са израстнали, създавайки и общувайки онлайн със стилни устройства.

      Устройствата се отличават с луксозен дизайн и олекотени размери, което ще улесни работата с тях, когато сте в движение. Новите лаптопи на Lenovo предлагат дълъг живот на батерия и достъпна цена.

      ThinkBook имат превъзходно усещане, дисплеите им могат да се завъртат до 180 ° с тесни рамки в краищата, което създава усещане за по-голям екран в малкото шаси. Изработен от алуминиеви и магнезиеви метали в минерално сиво покритие, лаптопът тежи 1,5кг при 14-инчовата версия и 1,34кг при 13-инчовата.
      Свръхтънките лаптопи ThinkBook включват бизнес функции, които често не присъстват в по-скъпите си алтернативи:
      -        Четец на пръстови отпечатъци, който е скрит в бутона за включване
      -        Вграден TPM 2.0 модул за активиране на функциите за защита на Windows 10 и криптиране на потребителски данни.
      -        Физически ThinkShutter капак на камерата за контрол на поверителността.
      -        Панти, покрити с метал от индий, за да се намали WiFi интерференцията.
      -        Силен и ясен звук, разрешен от Dolby Audio чрез HARMAN високоговорители.
      -        FullHD дисплей с Dolby Vision(при ThinkBook 13s) за богати, ултра-ярки цветове.
      -        Устойчива на разливане клавиатура.
      -        До 11 часа живот на батерията при ThinkBook 13s и до 10 часа на ThinkBook 14s. Двата модел поддърж RapidChargе технология за бързо зареждане.
       

      Бърз и интуитивен

      Image:Запознайте се с ThinkBook: Създаден за бизнес, предназначен за следващото поколение.

      Функцията на Windows - Modern Standby, позволява свързването на Вашия смартфон с лаптопа; Така устройството ще може да изтегля имейли, да получава сигнали за повиквания през Skype и да актуализира приложенията на Windows - при затворен капак. Лаптопът разполага с два високоговорителя на HARMAN за чист звук, които подобряват разговорите чрез VoIP. Освен това, разполагате и със специални Skype бутони.
      Под капака ThinkBook крие 8-мо поколение процесори Intel Core, супер бърз SSD диск и възможност за графична карта на AMD Radeon 540X.
      Първият модел е ThinkBook 13s, който е оборудван с 13.3-инчов дисплей с IPS технологията и Full HD резолюция от 1920х1080 пиксела. Максималната яркост е 300 нита, а специално покритие ще редуцира отблясъците на екрана. Според официалните данни рамките около дисплея са с дебелина от едва 5.5 мм., което допринася за тънкия профил на бизнес лаптопа.
      По-големият модел запазва дизайна на ThinkBook 13s и разполага с 14" дисплей със същата резолюция при яркост от 250 нита. Въпреки това рамките са още по-малки и достигат до 4.9мм. Компанията обещава до 10 часа време за работа с едно зареждане, като тази стойност е 11 часа при ThinkBook 13s. Другите характеристики включват Core i7 процесор от осма генерация, AMD Radeon 540X, до 16GB RAM и до 1ТB SSD.
       

      Бизнес поддръжка.

      Image:Запознайте се с ThinkBook: Създаден за бизнес, предназначен за следващото поколение.

      Лаптопите идват и с вградени функции за самоуправление, особено полезни за по-малки компании. Сред тях предварително инсталираният софтуер „Lenovo Vantage“ предлага инструменти за превантивна диагностика на хардуера, персонализирани хардуерни настройки и автоматично инсталиране на критични актуализации.

      Вече можете да поръчате новия ThinkBook на нашия сайт >>> https://lenovoonline.bg/les/home.nsf/SearchResult.xsp?searchValue=ThinkBook

       Новото поколение на ThinkStation P920 и P720 подобрени отвън и отвътре.

       Йордан Михнев  May 8 2019 11:45:39 AM
       За да си припомним целта на работните станции трябва да споменем няколко основни критерии, по които те се създават. Това са конфигурации, които са заредени с едни от най-мощните и добри хардуерни компоненти на пазара. Друг критерии е времето за работа - често това е непрекъснато, всеки ден и през цялата година. Дизайна на конфигурацията също влияе на производителността, охлаждането  и представянето на подобни машини.

       Image:Новото поколение на ThinkStation P920 и P720 подобрени отвън и отвътре.

       Тук Lenovo се намесва като показва постоянно развитие на дизайна и хардуерният подбор на устройствата . Подобрения в охлаждането, достъпност до компонентите и специален дизайн на кутиите. Така конструирани, че ъпгрейдът д асе извършва без нуждата от инструменти.
       С такива подобрения идва и новата генерация на ThinkStation P920 и P720. Тласкани от бързо развиващия се пазар, Lenovo ни представя машини с актуален хардуер. При новите конфигурации, клиентът има възможност да избере Intel® Xeon® Scalable процесор от втора генерация с до 28 ядра и повишена работна честота до 4.4 GHz , както и монтирането на до два NVIDIA® Quadro RTX™ 8000 графични процесора посредством системата NVLink с общ  обем до 96 GB видео памет. С тези си параметри машината е способна да се справи с изключително тежки задачи.
       В новото поколение на серията е обърнато и специално внимание на охлаждането и по-специално на разположението на компонентите, като инженерите на Lenovo са се постарали да обърнат внимание на оптималната производителност без хардуера да достига високи температури. В обобщение на всичко и след изброяването на всички тези главозамайващи параметри, това са машини покриващи нуждите на най-взискателните клиенти и с нетърпение очакваме да видим и тестваме машините.

        MWC 2019: Новите ideapad, All-in-One и Yoga слушалки

        Станимир Фъртунов  February 26 2019 02:30:00 PM
        На ежегодното събитие в Барселона – Mobile World Congress, Lenovo демонстрира куп интелигентни устройства. Бизнес компютрите ThinkPad, потребителските IdeaPad и IdeaCentre , както и най-новите смартфони от Motorola - новата серия moto g7 и moto z3 с 5G Moto Mod, първият в света 5G смартфон.

          Image:MWC 2019: Новите ideapad, All-in-One и Yoga слушалки

        Ще направим детайлен преглед на устройствата от потребителската серия:

        Lenovo Tab V7 – таблет и смартфон

        Image:MWC 2019: Новите ideapad, All-in-One и Yoga слушалки

        Lenovo Tab V7 е с 6.9-инчов IPS дисплей с Full HD резолюция, 8-ядрен процесор на Qualcomm и до 4GB оперативна памет.  Зареден с последната версия на операционната система Android и батерия с капацитет от 5180mAh. На гърба на устройството освен 13MP камера разполагате и с  четец за пръстови отпечатъци. На лицевия панел пък ще се наслаждавате на страхотен звук, благодарение на двата говорителя с Dolby Audio.

        Новата гама потребителски компютри под Windows 10 - IdeaPad и IdeaCentre

        Image:MWC 2019: Новите ideapad, All-in-One и Yoga слушалки

        В 14-инчов или 15-инчов размер с изцяло алуминиево шаси, новият супер тънък лаптоп IdeaPad S540 намира перфектния баланс между производителност, лекота и издръжлива батерия. За производителността се грижи най-новия процесор Intel Core i7 с графични карта на NVIDIA GeForce MX250 или AMD Ryzen 7 3700U с Radeon RX Vega 10. Батерията е готова да издържи до 12 часа и разполага с технологията RapidCharge, която позволява до 2 часа работа с около 15-минутно зареждане.

        Моделът ще се предлага в три цвята - Abyss Blue, Copper и Mineral Grey. Рамките около дисплея на IdeaPad S540 са по-тънки. Говорителите са с Dolby Audio Speaker System, което осигурява на машината силен и чист звук през обичайните за Dolby високоговорители.

        Image:MWC 2019: Новите ideapad, All-in-One и Yoga слушалки

        Друг интересен модел е IdeaPad S340, който ще се предлага в четири впечатляващи цвята и 14-инчов или 15-инчов размер. Този ултра-тънък лаптоп е с 8-мо поколение процесори Whiskey Lake и с NVIDIA графична карта. Моделите ще се предлагат и с AMD Ryzen 7 3700U процесор с Radeon RX Vega 10 графика.

        Image:MWC 2019: Новите ideapad, All-in-One и Yoga слушалки

         

        Тънък и гъвкав, новият хибриден лаптоп IdeaPad C340 предлага живот на батерията до 8 часа и поддържа технология за бързо зареждане RapidCharge. Някои от моделите са с Active Pen, както и опция за подсветка на клавиатурата и четец за пръстови отпечатъци. Тук отново ще имаме последно поколение процесор на Intel и възможност за видео карта на NVIDIA. Най-високата конфигурация ще се предлага с IPS дисплей с FullHD(1920х1080) резолюция.

        Image:MWC 2019: Новите ideapad, All-in-One и Yoga слушалки

        Стилен дизайн, висока производителност – Ideacentre All-in-One A340

        Image:MWC 2019: Новите ideapad, All-in-One и Yoga слушалки

        С модерния си дизайн, новият IdeaCentre се предлага в два цвята - Business Black или Foggy White. Екранът е почти без рамки и може да избирате между 22-инчов или 24-инчов Full HD дисплей. Тази настолна система се в конфигурация с Intel Core i5-8400T процесор с AMD Radeon 530 или интегрирана графика, или с възможност за 7-мо поколение AMD A9-9425 процесор с Radeon R5 графична карта.

        Yoga ANC слушалки

        Image:MWC 2019: Новите ideapad, All-in-One и Yoga слушалки

        Безжични с приятен дизайн, новите Yoga слушалки са предназначени за максимално удоволствие. Отличаващи се с хибриден ANC (active noise cancellation) и ENC (шумопотискане на околната среда). Слушалките работят с Windows, Android и iOS устройства и поддържат гласовите асистенти. Yoga ANC слушалките ще звучат толкова добре, колкото изглеждат

        Какво ново и при ThinkPad серията >> тук.

        Цени и наличности:

        Lenovo Tab V7 се очаква след средата на Април. Цената ще е €249.
        AMD базираните IdeaPad S540, IdeaPad S340 и IdeaPad C340 се очакват в средата Май, Цените ще са както следва €799, €549 и €599.

        Intel базираните IdeaPad S540, S340 и IdeaPad C340 се очакват след средата на Април. Цените ще са както следва €899, €599 и €599.

        22-инчовия AIO A340 се очаква след средата на Април. Цените стартират от €499. 24-инчовия също се очаква след средата на Април. Цената - €599.

         MWC 2019: ThinkPad с още по-високо ниво на защита и козметични промени

         Станимир Фъртунов  February 25 2019 11:00:00 AM
         Lenovo обяви днес и последните попълнения към портфолиото на ThinkPad: T490s, T490, T590, X390 и X390 Yoga, както и нов мобилен дисплей - ThinkVision M14 и шумопотискащи слушалки X1. Фокусът е върху иновациите, които добавят стойност в потребителското изживяване.

         Image:MWC 2019: ThinkPad с още по-високо ниво на защита и козметични промени

         Нов дизайн и много нови функции, предназначени за по-доброто и безопасно компютърно изживяване. Ето и част от ключовите промени:

         ·        Функциите на ThinkShield - ThinkPad PrivacyGuard с PrivacyAlert и ThinkShutter(капачето за камерата), са вече достъпни на повечето модели;

         ·        Нова ThinkPad BIOS система;

         ·        Висока скорост на WWAN свързаност с до Gigabit скорост, благодарение на Fibocom L860-GL CAT16 LTE – важи за ThinkPad T490

         ·        T490s, X390 и X390 Yoga ще разполагат с най-новия Intel Wi-Fi 6 Gig+ чип

         ·        Нов Full HD дисплей с ниска консумация и яркост от 400 нита – за ThinkPad T490s и T490

         ·        HDR дисплей с поддръжка на Dolby Vision за всички модели от ThinkPad T

         ·        Най-новите процесори Intel Core, базирани на Whiskey Lake архитектура

         Още по-добра мобилна връзка


         Image:MWC 2019: ThinkPad с още по-високо ниво на защита и козметични промени

         Всички нови модели на ThinkPad включват Wi-Fi свързаност, както и възможност за LTE-A международна WWAN свързаност. При ThinkPad T490 се залага на най-новия модул CAT16 LTE-A поддръжка с 4x4 UltraConnect и с възможност за Gigabit скорости. От друга страна ThinkPad T490s, X390 и X390 Yoga също залагат на нови технологии - Intel Wi-Fi 6 Gig с Bluetooth 5.1.

         Максимална сигурност


         Image:MWC 2019: ThinkPad с още по-високо ниво на защита и козметични промени

         В днешно време се говори много за защита на данните. Затова Lenovo създаде ThinkShield – набор от инструменти, който ще защити Вас и Вашите данни, където и да сте.

         Например, четецът на пръстови отпечатъци Match-on-Chip подобрява неприкосновеността на информацията за пръстовите отпечатъци, като гарантира, че биометричното изображение се съхранява в обособен чип(TPM).

         ThinkShutter пък е капаче за камерата. В новото поколение, то ще бъде достъпно и за моделите с IR камери.

         ThinkPad PrivacyGuard ограничава ъгъла на видимост, а PrivacyAlert ще Ви информира, ако някой наднича в екрана Ви.

         Новите модели идват и със значителни подобрения в ThinkPad BIOS. Нов и модерен графичен потребителски интерфейс, който прави BIOS много по-лесен за навигация. Също така са разработени редица нови подобрения за защита и управление на BIOS, базирани на UEFI.


         Image:MWC 2019: ThinkPad с още по-високо ниво на защита и козметични промени

         Администраторите могат да задават пароли за дистанционен контрол за по-добра защита на машината на ниво BIOS. Те ще могат да ограничат достъпа до портовете, надеждно да изтрият всички данни от твърдия диск с помощта на Secure Wipe или дистанционно да управляват внедряването на системата с WiFi PXE Boot или HTTPs Boot.

         Новият BIOS идва и със самовъзстановяващата се функция, която е в състояние да се върне към добре познато резервно копие в случай на проблеми или злонамерена атака. Тази новост е предназначена да даде на клиентите по-устойчив BIOS и да попречи на хакерите да проникнат във фърмуера.

         Още по-наситени цветове

         Благодарение на HDR дисплея с 500 нита и поддръжка на Dolby Vision, преносимите компютри ThinkPad демонстрират изключително наситени и ярки цветове. От тази година ще имаме и нов Full HD дисплей с 400 нита и ниска консумация, използвайки LTPS (нискотемпературна поликристална силиций) технология за повишаване на яркостта.

         Image:MWC 2019: ThinkPad с още по-високо ниво на защита и козметични промени 

         Ценообразуване и наличност:

         ThinkPad T490s ще бъде наличен от май 2019 г., с очаквана начална цена от $ 1279.

         ThinkPad T490 ще бъде наличен от май 2019 г., с очаквана начална цена от $ 999.

         ThinkPad T590 ще бъде наличен от май 2019 г., с очаквана начална цена от $ 1029.

         ThinkPad X390 ще бъде наличен от май 2019 г., с очаквана начална цена от $ 1099.

         ThinkPad X390 Yoga ще бъде наличен от май 2019 г., с очаквана начална цена от $ 1359.

          CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

          Станимир Фъртунов  January 10 2019 08:03:47 PM
          И тази година, Lenovo не пропусна да представи на Consumer Electronics Show продукти от най-стилнатата си серия - YOGA!

          Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

          Умен и изключително лек - Lenovo YOGA S940

          Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

          Lenovo YOGA S940 е първият в света лаптоп с т.нар. Contour Glass – извит дисплей, който намаля  допълнително външния вид на вече тънките бейзъли. В допълнение имаме умна CMOS камера с многобройни сензори в горната част на капака, която е и леко издадена. Интерфейсът захранващ всички тези сензори и камера е Lenovo Smart Assist. И тук не говорим само за отключване на лаптопа чрез Windows Hello, а за софтуер, който засича движението на главата и погледа ви. Можете само с движение на очите да преместите даден прозорец от лаптопа върху монитор или ако сензорите засекат отсъствието ви, те автоматично ще заключат ултрабука.  Друга функция е да ви съобщят, когато някой гледа в екрана ви. Сигурността е наистина на високо ниво!

          Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

          Yoga S940 е оборудвана с най-новия Intel Core процесор, възможност за до 16GB оперативна памет и до 1TB SSD диск от последно поколение. Машината поддържа Windows 10.

          Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

          Най-високата конфигурация на ултрабука е с 4K HDR дисплей с Dolby Vision и 500 нита. За базовия модел ще разполагате с Full HD дисплей, а за качествения звук ще се грижат говорителите с Dolby Atmos технология.

          Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

          Творете със системата всичко-в-едно YOGA A940

          Новият настолен компютър YOGA A940 е създаден за художници и дизайнери, готови да захвърлят молива и хартията. Създаден да твори в дигиталното пространство, този компютър е оборудван с 27-инчов с възможност за 4K IPS сензорен дисплей с Dolby Vision технология. Процесорът е Intel Core i7 от 8-мо поколение, графичната карта е AMD Radeon RX 560, с оперативна памет до 32GB DDR4 памет и супер бърз PCIe SSD диск от ново поколение. Машината работи под операционна система Windows 10 Home и е оптимизиран за работа с Adobe Illustrator, Photoshop, Lightroom и Microsoft Word, Excel и PowerPoint.

          Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

          Въртящата се панта, позволява на дисплея да се накланя до 25-градуса. Така ще можете да осигурите стабилност при рисуване или скициране на даден обект.

          Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

          Запознайте се с Lenovo Precision Dial – устройство, което е направено специално за онез от Вас, които имат нужда от прецизни настройки на дигиталната писалка. Контролерът може да бъде поставен в лявата или дясната страна на А940, в зависимост от Вапите предпочитания.

          Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

          Към широкоъгълния дисплей с 4K резолюция и Dolby Vision за богати и наситени цветове, добавяме и системата от високоговорители с Dolby Atmos.

          Усетете разликата с Lenovo YOGA C730 AMOLED

          Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

          Моделът е ъпгрейд на добре познатия 15-инчов YOGA 730. Оборудван с високоговорители JBL и Dolby Atmos, YOGA C730 получава и възможност за до 4K резолюция с AMOLED дисплей. Цветовете са забележимо по-ярки и наситени. Излъчването на вредната синя светлина е сведено до минимум, което не натоварва очите при продължителна работа или гледане на видео. Хибридният лаптоп е зареден с Intel Core Whiskey Lake процесор, а оперативната памет е 16GB заедно с 512GB PCIe SSD за съхранение на файловете.

           

          Lenovo YOGA Mouse 2

          Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

          Подходяща за работят в движение и често им се налага да презентират. Само с едно завъртане на YOGA mouse ще получите ергономична мишка с 1600 DPI, а при завъртане в обратната посока – мултимедийно дистанционно с лазерна показалка.

           CES 2019: ThinkPad X1 и цяла екосистема от аксесоари

           Станимир Фъртунов  January 9 2019 06:52:17 PM
           От пускането си през 2011г., ThinkPad X1 винаги е бил символ на тънък, лек и високопроизводителен ултрабук в портфолиото на Lenovo.

           На ежегодното събитие – Consumer Electronics Show 2019, Lenovo обяви наследниците на ThinkPad X1, а именно Carbon 7th Gen. и ThinkPad X1 Yoga 4th Gen. Ето и ключови промени в моделите:

           ·        X1 Carbon 7th Gen и X1 Yoga 4th Gen са още по-тънки и по-леки

           ·        X1 Yoga 4th Gen е вече в изцяло ново алуминиево шаси в цвят Iron Grey.

           ·        Нови възможности при избора на дисплеи - 400 нита FullHD с ThinkPad PrivacyGuard

           ·        Новo разположение на високоговорителите, които вече са с Dolby Atmos и четири микрофона.

           ·        Последно поколение процесори Intel Core.

           ·        Cat16 LTE-A и променено разположение на WLAN и WWAN

           ·        Наложилия се миналата година ThinkShutter вече е наличен при конфигурациите с HD дисплеи и IR камери.

           Освен това, към новото портфолио на Lenovo се присъединяват и много периферни устройства и аксесоари.

           Image:CES 2019: ThinkPad X1 и цяла екосистема от аксесоари

           ThinkPad X1 Carbon

           Най-високата конфигурация на седмото поколение X1 Carbon с 4K Dolby Vision дисплей ще се предлага с една малка, но много приятна козметична промяна. Не случайно флагманът на Lenovo ползва името X1 Carbon. Новото поколение ще има върху горният капак слой от карбонови нишки, които ще са видими както при автомобилите.

           Image:CES 2019: ThinkPad X1 и цяла екосистема от аксесоари

           ThinkPad X1 прави огромна стъпка напред със своето 7-мо поколение. Бизнес машината е с дебелина от само 14.95 мм и тегло от 1.08 кг, което го прави значително по-тънък и по-лек от миналогодишния модел.

           Високоговорители са с Dolby Atmos технология и вече се намират над клавиатурата, а на дъното са разположени два суббуфера.

           Батерията е с готовност да издържи до 15 часа, а осъвършенстваният LTE-A модем за мобилни данни ще Ви позволи да останете постоянно свързан. Дисплеят е с опция за зашеметяващ 500 нитов 4K Dolby Vision или стандартен Full HD дисплей, но по-ярък от миналата година.

           ThinkPad X1 Yoga

           Image:CES 2019: ThinkPad X1 и цяла екосистема от аксесоари

           Четвъртото поколение на X1 Yoga идва с изцяло ново и прецизно обработено алуминиева шаси в сив цвят. Този тип шаси е широко разпространен в преносимите компютри, но тестовете за дълготрайност и надеждност на ThinkPad са толкова строги, че е малко вероятно повечето лаптопи в този клас да ги преминат.

           Многорежимният лаптоп от 4-то поколение е с 11% по-тънък и по-лек и със 17% по-малък. X1 Yoga вече може да разчита на механична докинг станция, а интегрираната ThinkPad Pen Pro писалка е още по-добра.

           По-високо ниво на сигурност в новите модели ThinkPad

           Миналата година станахме свидетели на дебюта на ThinkShutter – плъзгащо капаче, позиционирано върху камерата, а преди няколко месеца и на решения за защита ThinkShield - инструменти предназначени за защита на Вашето устройство, самоличност и данни.

           ThinkPad Privacy Guard се активира чрез клавишна комбинация, която чрез затъмняване на екрана, намаля ъгъла на виждане и защитава екрана от любопитни очи.

           ThinkPad Privacy Alert е софтуерна функция, налична при моделите с IR камера, която предупреждава потребителите, ако някой гледа в екрана им, и ако е така, автоматично включва Privacy Guard.

           ThinkShutter е вече е наличен и при моделите с IR камера. Четецът за пръстови отпечатъци вече включва и поддръжка на Microsoft SecureBio.

           ThinkVision P44w

           Image:CES 2019: ThinkPad X1 и цяла екосистема от аксесоари

           ThinkVision P44w е с 43,4-инчовият дисплей със съотношение на страните 32:10 и разделителна способност 3840x1200. Двата USB-C порта играят роля на два видео входа, които могат синхронно да предават данни, видео и аудио сигнал, както и да осигуряват до 90 W захранване. VESA сертифицирани с HDR 400 и 450 нитова яркост, която дава по реалистични цветове.

           Други аксесоари:

           ·        ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 – поддържа до два 4К дисплея и многобройни високопроизводителни портове. Докинг станцията може да осигури и захранване за избрани ThinkPad лаптопи. Наличен е също така и Ethernet порт.

           ·        Стерео USB слушалки Lenovo Pro с микрофон за шумопотискане

           ·        Lenovo VOIP 360 Camera

           ·        Lenovo 700 Ultraportable Bluetooth Speaker - най-тънкият безжичен високоговорител с дебелина само 11мм осигурява чист звук благодарение на четирите си вградени високоговорителя. Батерията е с издръжливост до 8 часа с функция за бързо зареждане (2 часа време за зареждане). Устройството е със стандарт за IPX2 срещу пръски вода.

           ·        Lenovo Power USB-C Hub – е устройство, което ще зареди Вашия лаптоп, както и множество портове.

           ·        Lenovo Commuter Backpack – с тегло по-малко от два килограма и с капацитет от 25 литра, тази раница разполага с достатъчно място за лаптоп с размер до 15.6“, захранващ адаптер и аксесаори. Материалът, от който е изработена е водоотблъскващ.

           Цени и наличности:

           ThinkPad X1 Carbon се очаква през месец Юни, а цената стартира от $1709.

           ThinkPad X1 Yoga се очаква през месец Юни, а цената стартира от $1929.

           ThinkVision P44w се очаква през месец Април, а цената стартира от $1299

           ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 се очаква скоро, а цената е $319.

           Lenovo Pro Stereo USB Headset се очаква през месец Юни, а цената е $149.

           Lenovo VOIP 360 Camera Speaker се очаква през месец Март, а цената стартира от $249.

           Lenovo 700 Ultraportable Bluetooth Speaker се очаква през месец Април, а цената стартира от $149

           Lenovo Powered USB-C Hub се очаква скоро, а цената е $79.

           Lenovo Commuter Backpack се очаква скоро.