Lenovo на CES 2013

Nevena Chervenakova  January 18 2013 11:14:12 AM
Високотехнологичните модели на Lenovo от изложението за потребителска електроника CES 2013

Миналата седмица се проведе традиционното технологично изложение - CES (Consumer Electronics Show) в Лас Вегас. Това е престижно ежегодно събитие, на което световни производители на  потребителска електроника представят продуктите, които планират да пуснат на пазара през годината.

Накратко ще обобщим най-интересните модели, представени от Lenovo на CES 2013, отличени с общо 44 приза на изложението.

Image:Lenovo на CES 2013

Започваме с IdeaCentre Horizon Table PC – спечелил няколко престижни награди. Той е с внушителен 27-инчов тъчскрийн екран с Windows 8 операционна система, създаден, за да осигури максимално мултимедийно забавление за цялото семейство.  
Във вертикална позиция IdeaCentre Horizon се ползва като голям таблет с  Windows 8 интерфейс. В хоризонтално положение  се зарежда Aura интерфейс, разработен от Lenovo. Така таблетът се превръща в интерактивна мултитъч маса, позволяваща на няколко потребителя да играят игри и да взаимодействат с мултимедия едновременно. IdeaCentre Horizon има специален набор от аксесоари за игри като зарове и четири джойстика, които взаимодействат с мулти-сензорния  екран.



Високотехнологични и атрактивни са и хибридните модели ThinkPad Helix и IdeaPad Yoga 11s, отличени също с редица награди.

ThinkPad Helix е тънък и лек ултрабук, като екранът му се отделя и се превръща в Windows 8 таблет. Отличава се от подобни хибридни модели, тъй като предлага и допълнителни режими, например - обърнат назад екран, удобен за гледане на филми и снимки. Дисплеят на ThinkPad Helix е 11.6” и има забележителна резолюция 1920 x 1080, поддържа електронна писалка и 10-точков мултитъч режим.

IdeaPad Yoga 11s е многофункционален мини ултрабук с въртящ се на 360 градуса дисплей, предлагащ четири различни режима на работа, включително таблет, оборудван е с мощните Intel процесори и Windows 8 операционна система.

"Хората обичат тъч технологията. Вече е много разпространена и осигурява нови взаимодействия с устройствата и дигиталното съдържание"
, споделя Питър Хортензиус, президент, Продуктова дивизия и старши вице-президент в Lenovo. Ето защо стремежът на Lenovo е да има най-широко портфолио от компютърна техника с Windows 8 тъч продукти. Сред акцентите са:
  • новите IdeaPad U310 и U410 touch от атрактивната U серия ултрабуци от ново поколение с 10-точкова тъч технология;
  • нови модели от създадените за мултимедийни забавления ноутбуци от IdeaPad Z серия - Z400 Touch и Z500 Touch, оптимизирани за Windows 8 тъч-базирания потребителски интерфейс;
  • обновени десктоп модели IdeaCentre All-in-one от A серия и C серия. IdeaCentre A730 All-In-One десктоп (AIO) e с опция 27-инчов Quad HD (2560x1440) или 27-инчов Full HD (1920x1080) frameless дисплей с 10-точков мултитъч режим - той е с ултра тънък размер с широко регулируем ъгъл на екрана от -5 ° до 90 °, така че да се ползва удобно във всяко положение. Lenovo C540 AIO с опционален сензорен екран и е един от най-достъпните и спестяващи място 23-инчови сензорни AIO компютри за дома;
  • десктопът Lenovo Erazer x700 с футуристичен дизайн и супермощни характеристики ще зарадва геймърите с високи изисквания. Интересна е функцията OneKey Lenovo ™ Overclocking, която позволява на потребителите да отприщят екстремно производителността на процесора с натискане на един бутон, като същевременно предпазва компютъра от прегряване благодарение на течна охладителна система;
  • oт ThinkPad Edge линията за малкия и среден бизнес Lenovo представи ThinkPad Edge E431 (14”) и ThinkPad Edge E531(15”). Интересно нововъведение е новият стандарт за зареждане - OneLink, при който един кабел се ползва за зареждане, предаване на данни и видео. Като допълнително устройство, поддържащо новата технология, Lenovo представи OneLink dock, който има няколко USB порта, HDMI и Ethernet порт. Lenovo планира OneLink да стане стандарт за бъдещи ThinkPad модели и може да очакваме допълнителни аксесоари с тази технология;
Image:Lenovo на CES 2013
  • с  полезна тъч функционалност и здраво  Gorilla Glass покритие е външният монитор ThinkVision LT1423p Mobile. Той е 13,3“, с 1600 x 900 резолюция, AH-IPS технология за по-голям зрителен ъгъл, 10-точкова мултитъч сензор и е удобно допълнение към компютър без тъч екран. Предвидена е кабелна и безжична връзка между външния монитор и ноутбука. Поддържа и електронна писалка.
Редом с компютърните технологии, Lenovo представи на CES и своето портфолио от телефони IdeaPhone. Смартфонът IdeaPhone K900 е с 5.5-инчов IPS екран и здраво Gorilla Glass покритие, мощен Intel Atom процесор, 13-МP камера и тънък 6.9мм корпус. Моделът е атрактивен и с радост ще го очакваме у нас през лятото според информация от производителя.  

За повече информация:

Lenovo News Room
Comments
No Comments Found
  • Код за сигурност:

Първия Български Бутон за споделяне





Archives