IdeaPad U350 – малкият красавец

Таня Колева  December 7 2009 09:15:47 AM
Image:IdeaPad U350 – малкият красавец


Първата ми мисъл след като видях IdeaPad U350 беше „Красив е!” Lenovo явно продължава да обръща все повече внимание на дизайна и да създава все по-стилни и изискани на външен вид компютри. Много изчистен, с леко релефно покритие на горния капак, което на вид изглежда достатъчно устойчиво на надраскване. Клавиатурата е удобна, изключително комфортна при писане и с метално покритие, което допълнително придава луксозен вид. Тъчпадът е релефен и много приятен на допир, с по-голям размер. Капакът е защитен с малки гумени крачета, които предпазват дисплея от счупване, ако бъде затворен по-рязко. Има вградена уеб камера и софтуер за разпознаване на лице Lenovo VeriFace, който защитава от неоторизиран достъп до данните на потребителя и има функция за запис на съобщение.

IdeaPad U350 е изключително лек (1,58 кг), тънък (под 2.5см) и удобен за носене. Според мен, би бил идеалното допълнение към стилната визия на деловата дама. Дисплеят е достатъчно голям (13.3”), с кристално ясно изображение, за да може спокойно да се четат документи, гледат снимки, графики, презентации и т.н. Ambient Light Sensor регулира яркостта на дисплея според околната осветеност, за по-ниска консумация на енергия. Процесорът е от серията Intel ULV, които са с висока енергийна ефективност, за да се осигури максимално дълъг живот на батерията. Оперативната памет е DDR3, гарантираща по-висока производителност. Видео картата е Intel GMA 4500M, като осигурява високо качество на изображението.  Твърдият диск е защитен при резки сътресения от системата APS hard drive impact protection. Възможностите за връзка с интернет са стандартните жична и безжична (RJ-45, WiFi). Портовете също не се различават от другите преносими компютри от този клас: 3 USB, вход за микрофон, изход за слушалки, четец за флаш карти, изход за външен монитор и HDMI. Липсва оптично устройство, но не е проблем при необходимост да се свърже външно такова. Голямата изненада за мен беше чистият и мощен звук. Комбинацията на Dolby Sound Room и качествените говорители определено би задоволила изискванията на почти всеки потребител. Lenovo OneKey Rescue System софтуерът, който възстановява системата след срив или вирусна атака само с натискането на един бутон, е неразделна част от IdeaPad U350 и спестява досадното носене по сервизи и допълнителни разходи по преинсталиране на системата.

И като обобщение: IdeaPad U350 e много лек, красив, удобен и производителен преносим компютър, който би удовлетвотил високите изисквания на мобилните потребители.


Comments
No Comments Found
  • Код за сигурност:

Първия Български Бутон за споделяне





Archives