ThinkPad L – корпоративният любимец

Таня Колева  August 9 2010 02:48:40 PM
Ето че се запознах с новите преносими компютри Lenovo ThinkPad L, които отскоро са на пазара и са ориентирани предимно към корпоративните клиенти. На пръв поглед на външен вид приличат на добре познатата ни SL серия, явно и близките имена не са случайно съвпадение. Дизайнът е почти същият, добрата стара комфортна клавиатура на ThinkPad с Track Point, функционални бутони, разположени отстрани, релефен тъчпад, достатъчно широк за работа и матов дисплей, на който не можете да се оглеждате и да си оправяте грима докато работите, но по-важно - не дразни с досадните отблясъци. Можеше да добавят и цифров блок към клавиатурата, но решението е на дизайнерите. Покритието на корпуса е в класическия черен цвят и за моя радост не е лъскаво, и по него не остават красноречиви дактилоскопични доказателства кой го е пипал.

Image:ThinkPad L – корпоративният любимец

Предлаганите модели са с диагонал на екрана 14” (L412) и 15.6” (L512) HD. Имат си четец за пръстови отпечатъци, за да не може всеки любопитко да разглежда какво съм записала по диска. 15.6-инчовият модел ми се стори малко големичък, но за дамите и за тези, които трябва по-често да си носят компютър в чантата, има 14-инчови – по-малки и по-леки. Тъй като опазването на околната среда се е превърнало едва ли не във фикс идея на производителя, ThinkPad L е най-„зеленият” корпоративен лаптоп, който засега се предлага на пазара, сертифициран е с ENERGY STAR® 5.0 и EPEAT Gold.



Сега да погледнем и техническите характеристики – процесор Intel Core i3 и i5, поддръжка до 8GB DDR3 памет и до 500GB твърд диск, вградена или отделна графична карта (варират при различните модели). Тоест има достатъчно висока производителност, за да се работи сериозно на него, а не само да се цъкат игричките във Фейсбук и да се пишат документи в Word. Възможностите за връзка са WiMax, WWAN (при някои модели), WLAN, Bluetooth и стандартната мрежова карта. Връзката с докинг станцията става лесно, не е нужно инженер с три висши образования да маха и да слага лаптопа на нея. Голямата радост за мобилния потребител е издръжливостта на батерията – до 8 часа с по-голямата 6 клетъчна. Това си е един цял работен ден, и ако можеше в това горещо време да се работи от плажа под някое чадърче... животът щеше да е перфектен .


Comments
No Comments Found
  • Код за сигурност:

Първия Български Бутон за споделяне





Archives