Lenovo вече е No 1 на световния PC пазар

Nevena Chervenakova  July 11 2013 01:40:03 PM
Преди близо месец Lenovo стана No 1 на пазара на компютри у нас. Сега новината е още по-голяма. Според последните данни на IDC и Gartner за PC пазара, Lenovo е No1 доставчик на компютри в света.

IDC отчита, че Lenovo е достигнала 16,7% дял от световния PC пазар
през второто тримесечие на 2013, като бележи ръст спрямо 15,0%-вия дял от същия период преди година. В отчета на Gartner  пазарният дял на Lenovo е  16,7% за Q2-2013 г., в сравнение с 14,9% за предходноно тримесечие и 14,9% през Q2-2012 г. Така, според двата най-авторитетни в индустрията доклади, Lenovo се възкачва на лидерската позиция на пазара на персонални компютри в света.

"Горди сме, че Lenovo стана световен лидер при персоналните компютри и сме благодарни на нашите клиенти и на глобалния ни екип за този успех“, заяви Yang Yuanqing, председател и главен изпълнителен директор на Lenovo.  „В надпреварата за пазарното лидерство можеш да имаш напредък или спад.  Но аз съм напълно уверен, че остава значително пространство за успешен растеж и прогресивни нововъведения в глобалния PC пазар“.  

Цялото изявление на Yang Yuanqing.

Поздравления на всички, които са свързани с Lenovo бранда и специални благодарности на вас - клиентите, които сте се доверили на Lenovо.

Image:Lenovo вече е No 1 на световния PC пазар
Comments
No Comments Found
  • Код за сигурност:

Първия Български Бутон за споделяне





Archives