На върха на гейминга с Lenovo Legion 7 и Legion Slim 7 (S7)

Йордан Михнев  November 18 2022 12:08:52 PM
В началото на годината от Lenovo обявиха, най-новите попълнения от топ сегмента на Legion серията. Днес вече можем да видим тези преносими, мощни и тънки модели в лицeто на Lenovo Legion Slim 7 и Legion 7. Намиращи се на върха на гейминг производителността, новите Lenovo Legion 7 (Интел) и 7 (АMD) вече са най-мощните 16-инчови геймърски лаптопи в света. Към 16-инчовата QHD игрална категория се присъединяват най-тънките и леки геймърски лаптопи на Lenovo Legion досега - Slim 7.  

Image:На върха на гейминга с Lenovo Legion 7 и Legion Slim 7 (S7)

Новите  модели се предлагат с по-висок дисплей 16:10, за да бъде възможно съчетаването на работата с игрите. Te покриват очакванията на аудиторията с редица обновления. Устройствата не само имат най-голямата, легално преносима в самолет батерия, но също така царуват като първите в света 16-инчови лаптопи за игри с FHD уебкамера.  Минималистичният дизайн в  Windows 11, дългият живот на батерията и безшумно настроените термични елементи с изкуствен интелект (AI) са специално създадени за тези, които искат производителност и мобилност и са събрани именно в шаситата на любимия на все повече българи гейминг лаптоп.

Толкова ли е силен Legion 7?


Обявеният за най-мощен 16 инчов геймърски лаптоп Legion 7, определено е проектиран за тези, които изискват най-високата възможна гейминг прозиводителност. Елегантния, стилен и спортно настроен дизайн на лаптопа включва подобрена панта и оптимизация на портовете в задната част. Изработени от алуминий и магнезий от аерокосмически метал в цялостен дизайн, новите лаптопи Lenovo Legion 7 имат CNC метална облицовка, която е фина и минималистична в израза на неограничена мощ. При RGB подсветката са възможни ефекти на клавиатурата, охладителните отвори и предната лента, които могат да се синхронизират със съдържанието показано на екрана. Цветовете са наситени и добре разпределни. В клавиатурата е направено и нововъедение W-A-S-D Force Sensor Technology. Физическите размери на устройството се запазват приблизително до тези от миналогодишния модел, както и теглото му. Съществена разлика има в размера на батерията, и във възможностите за зареждане през Type-C,  като при новия модел имаме 99.99Wh батерия, и 135W зареждане.


Image:На върха на гейминга с Lenovo Legion 7 и Legion Slim 7 (S7)
Матрицата е  16-инчова WQXGA, и се предлагат в по-високо съотношение 16:10 от масата на пазара. Панела е с пикова яркост до 1250 нита и пълно DCI-P3 калибрирано покритие на цветовата гама, висок динамичен диапазон, и TÜV сертификат за безопасност на очите.
Геймърите могат да избират между три опции на панела:
  • променливи честоти на опресняване до 240Hz (165Hz стандарт) за ежедневна употреба
  • по-гладък геймплей в електронните спортове, където всеки кадър е от значение
  • кинематографични визуализации с невероятна точност на цветовете.
Новите лаптопи Lenovo Legion 7 разполагат и със софтуер Tobii Horizon, който предоставя по-завладяващо изживяване за геймърите, и Tobii Aware, който използва интелигентна сензорна технология, за да помогне за подобряване на сигурността, поверителността и благосъстоянието на потребителите.
Възможни  конфигурации:
  •  до Intel Core HX серията от 12-то поколение
  •  до AMD Ryzen 9 6900HX
  • с NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti GPU за лаптоп (до 175 W TGP)
  • с AMD Radeon RX 6850M XT, DDR5 памет и Gen 4 PCIe SSD,


Толкова тънък и лек?

Image:На върха на гейминга с Lenovo Legion 7 и Legion Slim 7 (S7)
Не случайно в името си съдържа Slim. Шасито му е с дебелина 16мм., а общото тегло е  около 2 кг. За да се спести от теглото в устройството е направен и компромис. Графичните карти с които може да се закупи той, NVIDIA GeForce RTX 3070 (до 100 W Boosted TGP) GPU или AMD Radeon RX 6800S. Точно те са лимитирани от гледна точка на консумация, което води и до възможността устройството да е по-тънко и по-леко. Тези графични карти са подходящи за леко до средно игрово натоварване, и графична работа. Има дребни разлики, които са направни при него в сравнение с Legion 7, но те не са от такова значение, защото базата на която е изграден остава почти непроменена.


За финал мога да отбележа, че си заслужава да се видят и двата, всеки със своите плюсове и минуси. И двата със специално място в актуалната линия на Lenovo, и със специално място сред потребителите в България.

Comments Disabled
Comments

Първия Български Бутон за споделяне





Archives