Lenovo Skylight - забавлението си има ново име

Таня Колева  January 20 2010 10:30:11 AM
Lenovo представи Skylight – елегантен и стилен смартбук, с ARM процесор и базиран на Qualcomm Snapdragon платформа. Skylight комбинира най-добрите характеристики на нетбука и смартфона в едно мобилно устройство. Атрактивният дизайн, тънкият корпус, изключително дългият живот на батерията, стабилната безжична връзка и достъпният потребителски интерфейс с предварително инсталирани уеб приложения го правят изключително привлекателен за мобилните потребители. Skylight има възможност и за 3G връзка.


Image:Lenovo Skylight - забавлението си има ново име


Основната цел при създаването на смартбука е да се съчетаят възможностите на смартфона и преносимия компютър в едно устройство, без да се ограничава сърфирането в интернет или мултимедийните забавления. Skylight елиминира неудобствата при изпозлването на смартфон – малък екран, неудобна клавиатура, бавно писане. Той е с 10,1 инчов дисплей с резолюция 1280 x 720 пиксела, компактна и удобна клавиатура, 20GB дисково пространство и процесор ARM с честота 1GHz. Предварително инсталираните 18 приложения (Live Web Gadgets), сред които Amazon MP3, Facebook, Gmail, Roxio CinemaNow и YouTube улесняват работата със социални мрежи, комуникацията и забавленията.


Image:Lenovo Skylight - забавлението си има ново име


Прави впечатление атрактивният дизайн на Skylight – заоблени форми, много тънък и изключително лек (0.9 кг), удобен за носене дори и в дамска чанта. Тъчпадът е достатъчно широк, а клавиатурата е с почти нормални размери. Цветовете, в които ще се предлага са два – тъмно син (Lotus Blue) и червен (Earth Red). 10.1-инчовият High Definition екран е с високо качество на изображението за пълно удоволствие при разглеждане на снимки или гледане на видео.
Въпреки тънкия си корпус, Skylight притежава изключително дълъг живот на батерията – до 10 часа с едно зареждане. Това означава, че можете да прекарате цял ден навън и да се се забавлявате, да сърфирате в интернет или да комуникирате с приятелите си, без да се налага да търсите електрическа мрежа или да се пречкат досадните кабели. Благодарение на WiFi и 3G възможностите за безжична връзка можете да ползвате интернет почти навсякъде.
С уеб оптимизирания интерфейс на Skylight много лесно можете да проверявате електронната си поща в Gmail, да следите събитията във Facebook и да гледате клипчета в YouTube едновременно. Първите бройки ще бъдат пуснати през април на пазара в САЩ, а по-късно и в Европа. Цените ще започват от $499.

Изданието Laptop Magazine определи Lenovo Skylight като „Най-добър MID\ Smartbook на Международното изложение за потребителска електроника 2010 (International Consumer Electronics Show 2010 – CES), проведено от 7 до 10 януари в Las Vegas, USA. В допълнение, списанието Computer Shopper определи смартбука Lenovo Skylight като „Най-доброто от мобилните устройства на CES”.
Comments

1nida amber  04/06/2020 4:50:08 PM  Lenovo Skylight - забавлението си има ново име

love this laptop style as i am a writer an writes a blogs

{ Link } where we are going to be the best blogging material. we are always using the best machinery especially the work for writing because when computer miss order or miss managed it was spoiling our writer's timings,

  • Код за сигурност:

Първия Български Бутон за споделяне