Lenovo Tech World - как Lenovo вижда света подпомогнат от AI

    Nevena Chervenakova  July 20 2017 02:33:22 PM
    Днес се провежда  третата годишна среща за иновации Lenovo Tech World. От компанията споделят визията на Lenovo  за бъдещето на AI (изкуствения интелект) и показват как концептуалните устройства за AI могат да направят живота ни по-добър.

    Концептуалните продукти продължават да бъдат важна част от нашия процес на изследователска и развойна дейност, защото те ни позволяват да изследваме и да разширяваме границите. Имаме нужда от такъв свеж начин на мислене и обратна връзка от страна на потребителите, за да създадем следващото поколение технологии, дизайн и инженеринг“, споделя Dr. Yong Rui, Senior Vice President and Chief Technology Officer, Lenovo

    Сред по-важните концептуални Lenovo продукти с AI са:


    CAVA

    Image:Lenovo Tech World - как Lenovo вижда света подпомогнат от AI
    CAVA
    е виртуален асистент oт нов вид. Той използва дълбоко познавателни системи за разпознаване на лица и технологии за разбиране на човешка реч. Така помага в управлението на календара Ви със събития и Ви напомня, въз основа на вашите предпочитания. CAVA също може да разбере значението на съобщението и въз основа на това прави препоръки в календара Ви. Например, устройството  може да предложи кога да тръгнете  за среща, като анализира данните за времето и трафика.

    DaystAR


    Image:Lenovo Tech World - как Lenovo вижда света подпомогнат от AI
    DaystAR е оптичен дисплей с независима обработка на изображението и повърхностни лещи с 40-градусово зрително поле. Използвайки Lenovo AR платформата, разработчиците могат да използват DaystAR за създаване на приложения в различни индустрии. С услугите като Cloud Object Recognition, Remote Assistance, Multiplayer Interaction и 3D Content Manager,  чрез платформата можете да сканирате, качите и редактирате 3D съдържание.

    SmartVest

    Image:Lenovo Tech World - как Lenovo вижда света подпомогнат от AI
    SmartVest
    обещава да улесни наблюдението на здравето на сърцето Ви. 10 текстилни сензора са вградени в ЕКГ облеклото за мониторинг на сърдечната дейност. Те записват ЕКГ сигнали в реално време 24 часа на ден и идентифицира аномалии като тахикардия или предсърдно мъждене. Спортистите могат да го използват, за да направят точен анализ на промените на сърдечната честота и сърдечния ритъм в реално време. Облеклото изпраща предупреждение, когато сърдечната Ви дейност не е безопасна.

    Xiaole

    Image:Lenovo Tech World - как Lenovo вижда света подпомогнат от AI
    Платформата Xiaole за бизнес иновации в обслужването непрекъснато се учи от разговорите с клиентите и се адаптира съобразно това, за да осигури персонализиран и персонализиран потребителски опит 24 часа в денонощието. Xiaole помага при решаването на технически проблеми, които клиентите могат да имат с дадено устройство.

    SmartCast +

    Днес много интелигентни високоговорители ви дават гласови услуги. Lenovo разработи интелигентен, интерактивен високоговорител - SmartCast +.  Той може да разпознава звуци, обекти и AR experience. Това прави ученето забавно и изцяло поглъщащо.  С приказния модул докато слушат урок, децата могат да учат чужд език, да илюстрират или да пишат субтитри на този език.

    Бъдещето на AI е неограничено и вярваме, че с тези концептуални продукти на Lenovo можете по-добре да си представите как с Big Data и АИ може да изградим по-интелигентен и свързан свят.
    Comments
    No Comments Found
    • Код за сигурност:

    Първия Български Бутон за споделяне





    Archives