Имам нов Android смартфон - какво да направя? Основни стъпки за начинаещи потребители

    Димитър Папазов  April 1 2016 02:19:17 PM
    Днес ще поговорим по тема, която е позната и тривиална, но понякога се оказва предизвикателство, за не малка част от клиентите ни, които сменят смарт телефона си с нов. Ежедневно в магазина съдействаме с информация и помощ при първите стъпки с вашето ново Android устройство, затова, ако не сте сигурни какво точно трябва да направите, след като вземете новия си телефон, Ви предлагаме да следвате основните стъпки:  

    1 стъпка - определете типа слот за SIM карта и включване на устройството


    Преди всичко проверете с какъв слот за SIM карта е Вашето устройство. Той може да е няколко вида: normal, micro или nano SIM карта. След като се убедите, че разполагате с активна SIМ карта за същия слот, я поставете в устройството и го включете.

    Image:Имам нов Android смартфон - какво да направя? Основни стъпки за начинаещи потребители
    Възможно е в първата стъпка да Ви поиска да въведете пин код, който си върви в комплект със самата карта, предоставена от оператора.

    2 стъпка - изберете език


    След като сте стартирали устройството, следващата стъпка е избор на език. Направете избор на предпочитания език и преминете на следващата стъпка.

    3 стъпка - свържете се с Wi-Fi или DATA


    За да започнете да използвате устройството е необходимо да се свържете с интернет. Разбира се, може да прескочите тази стъпка, но малко по-надолу ще Ви обясня, защо ни е нужно свързване с мрежата. Обърнете внимание, че ако нямате Wi-Fi в близост, устройството ще се свърже автоматично с 3G/4G, а това е свързано с начисляването на допълнителни такси в някои случаи спрямо плана, който използвате от доставчика на услуги.

    4 стъпка - създайте Google профил


    Ако имате вече съществуващ профил, използвайте го за да се впишете в система на Google. Ако нямате, за да използвате устройството пълноценно, като например - да изтегляте приложения (Viber, Facebook, WhatsApp) или игри, е необходимо да създадете профил, чрез който ще можете да изтегляте всичко това от Google Play Store.

    Image:Имам нов Android смартфон - какво да направя? Основни стъпки за начинаещи потребители


    Създаването на профил се състои от няколко лесни стъпки: първо въведете Вашите имена, после трябва да създадете име на пощата, която ще е Вашето потребителско име и съответно парола към нея. Важно е да въведете данни, които  ще запомните или да използвате тайните въпроси и отговори в стъпките при създаване на профила. При проблем с устройството или неволно връщане на фабричните настройки, може да се логнете отново с тези потребителски данни и да възстановите голяма част от информацията като контакти, съобщения или качени в Google drive снимки и т.н.

    5 стъпка -  персонализирайте устройството си

    Изберете тапети, теми и мелодии. Изтегляйте приложения и се радвайте на новият свят от социални мрежи и интернет. Тук ще намерите и кратко ръководство с информация.

    Image:Имам нов Android смартфон - какво да направя? Основни стъпки за начинаещи потребители

    След като сте преминали през основните стъпки, можете да започнете използването на Вашето устройство. Проучете го добре, кликнете на всяка настройка без да се притеснявате, защото дори и да се обърка нещо, винаги може да ги възстановите чрез вече създадения профил в Google.


    Ако сте наш клиент и изпитвате затруднения, не се притеснявайте да се свържете с нас или да ни посетите на място, където с удоволствие ще Ви съдействаме и улесним с използването на многобройните функции, които има Вашето устройство.






    Archives