Новото Think X1 портфолио

Станимир Фъртунов  January 4 2016 04:19:56 PM
В началото на годината Lenovo представи своето ново, разширено и подобрено Think X1 портфолио.
В него влизат новите попълнения:
  • ThinkPad X1 Tablet с уникален модулен дизайн, който позволява да прикачите докинг станция, проектор и 3D камера;
  • Първата ThinkPad X1 Yoga с OLED дисплей;
  • Новия ThinkPad X1 Carbon, който е още по-тънък и лек;
  • ThinkCentre X1 All-in-one, съчетаващ голяма производителност и уникален дизайн.



Проектирани и конструирани за хора с различно мислене


ThinkPad X1 Tablet
предлага модулен дизайн, нещо което останалите таблети нямат. Можете да добавите различни функционалности на вашия таблет само с поставяне на един от 3-те налични модула:
  •  "Продуктивен модул"- ако имате нужда от повече продуктивност. Чрез този модул ще можете да работите с таблета до 15 ч., получавате и стандартен HDMI порт, както и възможност за свързване на докинг станция.
  • ThinkPad X1 Tablet е идеален за вашите бизнес срещи, когато презентирате. С вграден пико проектор и HDMI порт, " Презентационият модул " ще бъде идеалният инструмент за перфектното мултимедийно представяне.
  • Ако създавате 3D изображения, можете да се възползвате от  "3D модула", който е с вградена Intel RealSense камера.

Image:Новото Think X1 портфолио

Със стандартната за ThinkPad клавиатура и емблематичния TrackPoint, теглото заедно с таблета е само 1,08 кг. X1 tablet е първият Windows таблет с вграден LTE Advanced модул за свръх бърза връзка. Таблетът предлага и заден капак, който може да се сваля и има възможност за ъпгрейд.



ThinkPad X1 Yoga
е с дебелина от 168 mm и тегло от 1.27 кг. Х1 Yoga е първият в света ултрабук с 4 режима на работа с OLED дисплей, който пресъздава богати и наситени цветове. Заедно с патентованата lift'n'lock клавиатура, която прибира бутоните в режим таблет, X1 Yoga включва също и активна писалка, която е перфектна за подчертаване и писане на бележки директно върху страници, използвайки Microsoft Edge. Писалката има слот, където може да се прибере и зареди.

Image:Новото Think X1 портфолио
ThinkPad X1 Carbon
остава най-лекият в света 14-инчов бизнес ултрабук. Един от най-изтънчените и елегантни преносими компютри на разположение днес, Х1 carbon е по-тънък, по-лек и по-мощен от всякога. Чрез обратната връзка от потребителите, Lenovo са направили няколко подобрения:
  • по-голям избор от дисплеи
  •  повече оперативна памет
  • повече вътрешна памет
  • по-добра свързаност
Image:Новото Think X1 портфолио

ThinkPad X1 Carbon е с тегло от 1.18 кг. Снабден с M.2 NVMe SSD диск - до 5 пъти по-бърз от стандартния SATA SSD.

От Lenovo са подготвили и аксесоари, специално проектирани и създадени за семейството на ThinkPad X1:
  • ThinkPad X1 безжична тъч мишка - тънка и лека, с два режима,  оптимизирана за пътуване. Завъртете я и отдолу ще намерите вградения тъчпад за лесно управление на вашите презентационни слайдове.
  • ThinkPad X1 слушалки - оптимизирани от Dolby за X1 серията и проектирани за разговори, слушане на музика и гледане на филми.
  • X1 калъф - направен от мек материал и е с магнитно закопчаване за по-лесно отваряне. Той ще бъде перфектен спътник за X1 Carbon и X1 Yoga.
  • ThinkPad 65W Micro адаптер - с 58% по-малък и 50% по-тънък от стандартния адаптер.
Image:Новото Think X1 портфолио

Бъдещето на настолните компютри


Това е ThinkCentre X1 AIO. Моделът предлага превъзходен дизайн и изключително тънка конструкция (11мм), това го прави един от най-тънките настолни компютри в света. Матовият екран предлага ярки цветове без значение от ъгъла на гледане. С 23.8" екран и въпреки невероятно тънкото шаси - ThinkCentre X1 е напрвен да издържа на прах, който е честа причина за хардуерен срив при настолните компютри. X1 All-in-One е тестван в продължение на осем часови цикли на запрашване, което отговаря на десет години живот в офис среда.



Само с дебелина от 7.5mm, ThinkVision X1 е първият в света монитор, който получава TUV Eye-Comfort сертификат. Размерът на екрана е 27", а резолюцията е UltraHD. Освен матовия си екран, ThinkVision X1 е снабден и с портове като USB type-C, перфектно допълнение към ThinkPad X1 tablet.

Вижте повече подробности за новото Тhink X1 портфолио.




Archives