Lenovo TechWorld’16: Moto Z и Moto Z Force

    Станимир Фъртунов  June 10 2016 03:25:31 PM
    Малко след като Lenovo анонсира Phab 2 pro с технология Tango, Yuanqing Yang (CEO на Lenovo)  официално представи и новите модели от серията Moto - Moto Z и Moto Z Force. Тези модели могат да използват т.нар. MotoMods – панели, които се закрепят на гърба на смартфона и разширяват неговата функционалност, но за тях малко по-късно.

    Image:Lenovo TechWorld’16: Moto Z и Moto Z Force


    Moto Z – най-тънкият смартфон в света!

    Смартфон с алуминиев корпус и изключително тънко тяло от едва 5.2 мм. Дисплеят е 5.5“ с резолюция QuadHD и AMOLED технология за богати и наситени цветове.  Чипсетът е на Qualcomm Snapdragon 820, оперативната памет е 4GB RAM и можете да избирате между 32GB и 64GB вътрешна памет. Наличен е и microSD слот. Няма как един премиум смартфон да мине без скенер за пръстови отпечатъци.

    Батерията е с капацитет 2600mAh и разполагате с TurboPower технолгия, която ще зареди Moto Z за 15 минути и ще можете да го ползвате до 7 часа. Основната камера на Moto Z е 13MP с оптична стабилизация, лазерен автофокус и двойна LED светкавица. Предната селфи камера е 5MP и е със светкавица. Операционната система е Android 6.0 Marshmallow.

    Image:Lenovo TechWorld’16: Moto Z и Moto Z Force

    Moto Z Force – смартфон със ShatterShield стъкло

    Разликата между Moto Z и Moto Z Force не е голяма. Вторият идва с вече познатия нечуплив дисплей със защитно стъкло ShatterShield. Процесорът отново е Snapdragon 820, има 4GB RAM и вътрешна памет от 32GB или 64GB.  Moto Z Force е с малко по-солиден профил от 6.99 мм, но това се дължи на по-голямата батерия с капацитет 3500mAh и разбира се, технологията TurboPower за бързо зареждане.

    Основната камера на смартфона е 21 МР, като тя отново разполага с двойна LED светкавица,  оптична стабилизация и лазерен автофокус. Селфи камерата е 5MP.

    Image:Lenovo TechWorld’16: Moto Z и Moto Z Force

    Интересен е факта, че Moto Z и Moto Z Force не разполагат със стандартния аудио вход  за 3.5 мм жак, но от Lenovo са се погрижили и в комплекта ще разполагате с адаптер от USB-C към 3.5 мм жак.

    За съжаление, Moto Z Force не се очаква да е наличен на Европейския пазар.

    MotoMods

    MotoMods панелите се прикрепят към смартфона  чрез магнитен механизъм без да се налага да изключвате устройството. Lenovo гледат в перспектива на тази иновация и желанието им е да превърнат MotoMods в развиваща се платформа, съвместима с предстоящи модели смартфони от серията Z на Moto.

    На събитието бяха демонстрирани първите MotoMods панели, представяме някои от тях:

    * JBL® SoundBoost – представлява модул, който добавя допълнително 10 часа живот на батерията и разбира се - по-мощен и качествен звук.

    Image:Lenovo TechWorld’16: Moto Z и Moto Z Force

    *Moto Insta-Share Projector – това е модул, разработен от Lenovo и може да проектира до 70" екран върху стената.

    Image:Lenovo TechWorld’16: Moto Z и Moto Z Force

    * Incipio offGRID™ Power Pack – е панел за зареждане на батерията, който добавя до 22 часа повече издръжливост и имате възможност за безжично зареждане.

    Image:Lenovo TechWorld’16: Moto Z и Moto Z Force

    От Lenovo ще предлагат и Moto Style Shells – те  ще променят външния вид на Moto Z като ще можете да избирате измежду качествени материали, като дърво и кожа или панел в по-интересен десен.

    Image:Lenovo TechWorld’16: Moto Z и Moto Z Force
    Очакваме Moto Z и Moto Z Force, както и MotoMods да се появят на пазара през септември, ала Moto Z Force няма да бъде наличен за Европа.

    Вижте наличните модели от серията Moto в Lenovo Exclusive Store!





    Archives