CES 2019: ThinkPad X1 и цяла екосистема от аксесоари

    Станимир Фъртунов  January 9 2019 06:52:17 PM
    От пускането си през 2011г., ThinkPad X1 винаги е бил символ на тънък, лек и високопроизводителен ултрабук в портфолиото на Lenovo.

    На ежегодното събитие – Consumer Electronics Show 2019, Lenovo обяви наследниците на ThinkPad X1, а именно Carbon 7th Gen. и ThinkPad X1 Yoga 4th Gen. Ето и ключови промени в моделите:

    ·        X1 Carbon 7th Gen и X1 Yoga 4th Gen са още по-тънки и по-леки

    ·        X1 Yoga 4th Gen е вече в изцяло ново алуминиево шаси в цвят Iron Grey.

    ·        Нови възможности при избора на дисплеи - 400 нита FullHD с ThinkPad PrivacyGuard

    ·        Новo разположение на високоговорителите, които вече са с Dolby Atmos и четири микрофона.

    ·        Последно поколение процесори Intel Core.

    ·        Cat16 LTE-A и променено разположение на WLAN и WWAN

    ·        Наложилия се миналата година ThinkShutter вече е наличен при конфигурациите с HD дисплеи и IR камери.

    Освен това, към новото портфолио на Lenovo се присъединяват и много периферни устройства и аксесоари.

    Image:CES 2019: ThinkPad X1 и цяла екосистема от аксесоари

    ThinkPad X1 Carbon

    Най-високата конфигурация на седмото поколение X1 Carbon с 4K Dolby Vision дисплей ще се предлага с една малка, но много приятна козметична промяна. Не случайно флагманът на Lenovo ползва името X1 Carbon. Новото поколение ще има върху горният капак слой от карбонови нишки, които ще са видими както при автомобилите.

    Image:CES 2019: ThinkPad X1 и цяла екосистема от аксесоари

    ThinkPad X1 прави огромна стъпка напред със своето 7-мо поколение. Бизнес машината е с дебелина от само 14.95 мм и тегло от 1.08 кг, което го прави значително по-тънък и по-лек от миналогодишния модел.

    Високоговорители са с Dolby Atmos технология и вече се намират над клавиатурата, а на дъното са разположени два суббуфера.

    Батерията е с готовност да издържи до 15 часа, а осъвършенстваният LTE-A модем за мобилни данни ще Ви позволи да останете постоянно свързан. Дисплеят е с опция за зашеметяващ 500 нитов 4K Dolby Vision или стандартен Full HD дисплей, но по-ярък от миналата година.

    ThinkPad X1 Yoga

    Image:CES 2019: ThinkPad X1 и цяла екосистема от аксесоари

    Четвъртото поколение на X1 Yoga идва с изцяло ново и прецизно обработено алуминиева шаси в сив цвят. Този тип шаси е широко разпространен в преносимите компютри, но тестовете за дълготрайност и надеждност на ThinkPad са толкова строги, че е малко вероятно повечето лаптопи в този клас да ги преминат.

    Многорежимният лаптоп от 4-то поколение е с 11% по-тънък и по-лек и със 17% по-малък. X1 Yoga вече може да разчита на механична докинг станция, а интегрираната ThinkPad Pen Pro писалка е още по-добра.

    По-високо ниво на сигурност в новите модели ThinkPad

    Миналата година станахме свидетели на дебюта на ThinkShutter – плъзгащо капаче, позиционирано върху камерата, а преди няколко месеца и на решения за защита ThinkShield - инструменти предназначени за защита на Вашето устройство, самоличност и данни.

    ThinkPad Privacy Guard се активира чрез клавишна комбинация, която чрез затъмняване на екрана, намаля ъгъла на виждане и защитава екрана от любопитни очи.

    ThinkPad Privacy Alert е софтуерна функция, налична при моделите с IR камера, която предупреждава потребителите, ако някой гледа в екрана им, и ако е така, автоматично включва Privacy Guard.

    ThinkShutter е вече е наличен и при моделите с IR камера. Четецът за пръстови отпечатъци вече включва и поддръжка на Microsoft SecureBio.

    ThinkVision P44w

    Image:CES 2019: ThinkPad X1 и цяла екосистема от аксесоари

    ThinkVision P44w е с 43,4-инчовият дисплей със съотношение на страните 32:10 и разделителна способност 3840x1200. Двата USB-C порта играят роля на два видео входа, които могат синхронно да предават данни, видео и аудио сигнал, както и да осигуряват до 90 W захранване. VESA сертифицирани с HDR 400 и 450 нитова яркост, която дава по реалистични цветове.

    Други аксесоари:

    ·        ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 – поддържа до два 4К дисплея и многобройни високопроизводителни портове. Докинг станцията може да осигури и захранване за избрани ThinkPad лаптопи. Наличен е също така и Ethernet порт.

    ·        Стерео USB слушалки Lenovo Pro с микрофон за шумопотискане

    ·        Lenovo VOIP 360 Camera

    ·        Lenovo 700 Ultraportable Bluetooth Speaker - най-тънкият безжичен високоговорител с дебелина само 11мм осигурява чист звук благодарение на четирите си вградени високоговорителя. Батерията е с издръжливост до 8 часа с функция за бързо зареждане (2 часа време за зареждане). Устройството е със стандарт за IPX2 срещу пръски вода.

    ·        Lenovo Power USB-C Hub – е устройство, което ще зареди Вашия лаптоп, както и множество портове.

    ·        Lenovo Commuter Backpack – с тегло по-малко от два килограма и с капацитет от 25 литра, тази раница разполага с достатъчно място за лаптоп с размер до 15.6“, захранващ адаптер и аксесаори. Материалът, от който е изработена е водоотблъскващ.

    Цени и наличности:

    ThinkPad X1 Carbon се очаква през месец Юни, а цената стартира от $1709.

    ThinkPad X1 Yoga се очаква през месец Юни, а цената стартира от $1929.

    ThinkVision P44w се очаква през месец Април, а цената стартира от $1299

    ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 се очаква скоро, а цената е $319.

    Lenovo Pro Stereo USB Headset се очаква през месец Юни, а цената е $149.

    Lenovo VOIP 360 Camera Speaker се очаква през месец Март, а цената стартира от $249.

    Lenovo 700 Ultraportable Bluetooth Speaker се очаква през месец Април, а цената стартира от $149

    Lenovo Powered USB-C Hub се очаква скоро, а цената е $79.

    Lenovo Commuter Backpack се очаква скоро.





    Archives