CES 2021: Lenovo Legion – новото поколение гейминг

    Станимир Фъртунов  January 14 2021 04:28:16 PM
    На провеждащото се онлайн събитие, Lenovo представи новите си геймърски машини – новият лаптоп Lenovo Legion 7 със завладяващ 16-инчов дисплей и Lenovo Legion 5 Pro , 15-инчовият Lenovo Legion Slim 7 и Lenovo Legion 5, който се предлага в два размера на екрана.

    Image:CES 2021: Lenovo Legion – новото поколение гейминг

    Тази година ще видим два модела в ново шаси. Те са първите по рода си 16-инчови с QHD резолюция и 165Hz честота на опресняване – Lenovo Legion 7 и Lenovo Legion 5 Pro.


    Image:CES 2021: Lenovo Legion – новото поколение гейминг

    В новите машини ще открием подобрената Lenovo Legion Coldfront 3.0 система. С до 18% по-голям въздушен поток спрямо предното поколение. Множество сензори са поставени на процесора, графичната карта, задните и страничните вентилационни отвори, както и върху SSD диска. Така при по-ниски температури системата позволява оптимизиране на производителност и възможност за дълготраен живот на батерията.


    Image:CES 2021: Lenovo Legion – новото поколение гейминг

    Благодарение на новия софтуер, задвижван от AI, съдържащ се в приложението Legion Edge на Lenovo Vantage ще могат да вдигнат производителността с едно кликване чрез Lenovo Q-Control (просто натиснете Fn + Q). Новият Lenovo Legion AI Engine е изграден в комбинация с най-добрия в класа хардуер, софтуер, фърмуер и поддръжка на драйвери, които работят заедно, за да подпомогнат производителността на машината.

    Портфолиото за 2021 ще е сред първите, които предлагат следващото поколение мобилни процесори AMD Ryzen 5000 H. Нещо повече, високоговорителите Harman ще са оптимизирани с Nahimic Audio от SteelSeries – за уникален 7.1 канален съраунд звук!


    Image:CES 2021: Lenovo Legion – новото поколение гейминг

    За да запазят размерите, въпреки по-големия диагонал, от решават да намалят драстично мястото под пантата. Така вече ще можем да се насладим на почти безрамков 16-инчов QHD дисплей (2560 x 1600), който сериозно надгражда предходното 15-инчово Full HD поколение.  Екранът е IPS , VESA DisplayHDR 400 сертифициран, до 500 нита яркост и честота на опресняване 165Hz. В комбинация с NVIDIA G-SYNC качеството на картината ви ще изглежда впечатляващо. В допълнение и ниската синя светлина с технологията за грижа за очите, която помага да се намали напрежението при по дълги игрови сесии. Лаптопът Lenovo Legion 7 е сертифициран от TЬV Rheinland.

    И така, да обобщим за Legion 7 – изкуствен Legion интелект(AI), който се задвижва от осемте ядра на AMD Ryzen 9 5900H процесор, NVIDIA RTX 3xxx, Coldfront 3.0 с Vapor Chamber, 720p уеб камер с E-Shutter и батерия с капацитет от 80 WHr с бързо зареждане.

    Цената стартира от 1700 евро и очакваме наличности втората половина на годината.


    В същото шаси, както при Legion 7, ще открием и Lenovo Legion 5 Pro.


    Image:CES 2021: Lenovo Legion – новото поколение гейминг

    Снабден с най-новия мобилен процесор AMD Ryzen 7 5800H и следващото поколение NVIDIA GeForce RTX, Legion 5 Pro се радва на максимална производителност. Отново откриваме 16-инчов IPS дисплей с QHD резолюция, 165Hz RR и време за реакция до 3 ms. Екранът покрива на 100% sRGB цветова гама и е с 500 нита яркост.


    Image:CES 2021: Lenovo Legion – новото поколение гейминг

    Нещо ново и хазартно е, че моделът може да бъде поръчат в т.нар. от Lenovo - Stingray White


    Обобщено получавате:

    ·        
    Агресивни вентилни отвори отзад за по-добър въздухопоток
    ·        
    По-плоска и по-издръжлива панта с фуга от 3,2 мм
    ·        
    По-голям тъчпад за по-добър обхват на движение
    ·        
    Почти безрамков дизайн ба екрана и по-високо съотношение на страните 16:10
    ·        
    Поддържа Dolby Vision и NVIDIA G-SYNC
    Ценово започва от 1000 евро и се очакват доставки в края на март


    Legion Slim 7
    е модел, който не успяхме да видим през миналата година, но през 2021 се надяваме да усетим още по-тънкото му шаси, в ръцете си.


    Image:CES 2021: Lenovo Legion – новото поколение гейминг

    Slim 7 е направен от смес на магнезий и алуминий за изключителна лекота, без да се нарушава неговата издръжливост. Теглото му е 1.9 кг и е със стъклен тъчпад, тънки рамки и елегантен нов дизайн на капака. Предлага се с лазерно гравирано лого и в два цвята - Shadow Black или Storm Grey. Какво друго?

    ·        
    батерията от 71 WHr с поддръжка на Rapid Charge Express
    ·        
    Бяла подсветка на клавиатурата с опция Corsair iCUE RGB
    ·        
    Допълнителната сигурност чрез четеца за пръстови отпечатъци, вграден в бутона за захранване
    ·        
    Coldfront 3.0


    Lenovo Legion 5


    Image:CES 2021: Lenovo Legion – новото поколение гейминг

    Новият Lenovo Legion 5 ще се предлага в два размера на екрана - 15-инчов или 17-инчов. Моделът ще бъде със стандартна резолюция Full HD (1920 x 1080), IPS матрица и до 165Hz опресняване и 100% sRGB цветова гама. Тук отново са на разположение технологията за охлаждане Coldfront 3.0, клавиатурата Legion TrueStrike, както и Q-Control, задвижен от AI технология.

    Разбира се моделите ще бъдат оборудвани с Intel & AMD процесори, а графичната карта е NVIDIA!

    Цените започват от 770 евро и се очакват средата на годината.


    Гейминг станция Lenovo Legion S600


    Image:CES 2021: Lenovo Legion – новото поколение гейминг

    Представлява поставка за слушалки, чрез която може да се зареждат новите геймърски слушалки Lenovo Legion H600. В основата си пък се намира подложка за безжично зареждане на Qi, която може да се използва за зареждане на смартфон.


    Image:CES 2021: Lenovo Legion – новото поколение гейминг

    Можете да разгледате актуалните ни геймърски предложения >
    Search - Lenovo Legion - Lenovo Exclusive Store (lenovoonline.bg)




    Archives