Lenovo ThinkPad X1 Carbon – ултрабук без конкуренция!

Руслана Ангелова  May 15 2012 04:10:57 PM
Image:Lenovo ThinkPad X1 Carbon –  ултрабук без конкуренция!

В мрежата днес плъзна новината, че Lenovo представя своя нов бизнес ултрабук -  ThinkPad X1 Carbon.

Не знам дали машинката ще стигне до България, обаче ТОВА Е МОЯТ ЛАПТОП! Тъничък и елегантен като Маc, НО Е ThinkPad – винаги съм си мечтала за нещо такова – лаптоп с характеристиките на двата категорично най-добри компютърни бранда :)! Признавам си, че един от компютрите, които ползвам в момента, е Маc – много си го харесвам, обаче има един проблем – не е ThinkPad.

-        Няма го червения тракпойнт (колкото и съвършен да е тъчпадът на AirBook, не става за работа, така както тинкпадския тракпойнт).

-        Заливане с течности и изтръгване на клавиши имат фатални за Mac последствия и стресиращи суми за неподозиращите му горди притежатели.

-        Windows навиците също не са за пренебрегване, както и времето да се адаптираш към по-различен начин на работа. Когато работиш с повече специализирани приложения до известна степен промяната е проблем – губиш ефективност.

Eто защо ThinkPad X1 Carbon ми харесва много! Той е бизнес ултрабук, притежаващ всички легендарни ThinkPad характеристики, но е по-тънък и лек – 1.36 кг и 18 мм в най-широката си част. Корпусът му е с въглеродни влакна, естествено подсилен с RollCage. Процесорът е Ivy Bridge на Intel. Екранът му е 14”, което единствено ме притеснява –  струва ми се ненужно голям. Иначе е с резолюция 1600х900 Vibrant Hi-Resolution. Батерията се зарежда до 80% за 30 минути благодарение на RapidCharge технологията и се твърди, че ще осигурява до 10 часа работа.  Машинката включва още 3G, Dolby Home Theater V4, USB 3.0, DisplayPort, SD Card reader, Face Tracking и др.

Очаква се на пазара през лятото, но това не значи, че тогава ще е в България, ако изобщо се появи насам. Цената - за съжаление единственото ясно нещо около нея е, че ще е висока.






Archives