Екстремна мощност от Lenovo ThinkPad и ThinkVision

    Михаила Михова  July 16 2021 03:40:28 PM
    В края на Юни 2021 г. Lenovo™ обяви последните новости в портфолио си на ThinkPad и ThinkVision.
    Ще отделим внимание на първо място на обновеният ThinkPad X1 Extreme.
    Проектиран  като мощна платформа за всички, които търсят екстремна производителност за работа и забавление,
    ThinkPad X1 Extreme
    4  Gen  осигурява още по-висока производителност, по-добра свързаност, подобрено охлаждане и повече възможности  за конфигуриране.

    Image:Екстремна мощност от Lenovo ThinkPad и ThinkVision

    Ще се спрем накратко на новите функционалности:
     
    • 16-инчов дисплей, в изключително тънка рамка и шаси. Яркостта е  до 600 nits, резолюцията е до 4К HDR Dolby Vision. Възможностите за тъч, писалка и фабрично калибриране на цветовете  са по избор.
    • Зареден e  с  най-новите процесори от 11-то поколение Intel® Core™ i9 H-Серия vPro,  а производителността е  с 20% по-голяма  от предишното поколениe.
    • Зашеметяващите визуални ефекти изискват високопроизводителна  графика, предоставена от NVIDIA GeForce RTX 3050Ti, NVIDIA RTX 3060, RTX 3070 или RTX 3080 laptop GPUs, последният с 16GB GDDR6 памет.
    • Инженерите на Lenovo са разработили три нови допълнителни охлаждащи системи за конфигурираните от NVIDIA  RTX модели за максимална топлинна ефективност.
    • Комуникацията от всяко място никога не е била по-лесна и по-бърза с Intel Wi-Fi 6E3 и опционална 5G Wireless WAN1, осигуряваща оптимална връзка у дома, в офиса или някъде между тях.
    • Сигурността и лекотата на ползване също не са забравени. Четецът за пръстови отпечатъци е интегриран в старт бутона за по-лесно вписване чрез Windows Hello ™.
    • По-голям 115-милиметров тъчпад е на разположение за потребители, които предпочитат този метод на управление пред легендарния TrackPoint.
    • Оперативната памет е  до 64GB DDR4,  дисковото  пространство е до   2TB M.2 PCIe Gen 4 SSD и батерия с издържливост до до 10.7 часа.
    • Новия дизайн включва инфрачервена камера FHD. Забавленията и  комуникациите са допълнително подобрени от Dolby Atmos система за високоговорители.

    И всичко това, побрано в легендарния ThinkPad пакет,  тежи едва  1.81kg и е тънък 17.7mm.

    Image:Екстремна мощност от Lenovo ThinkPad и ThinkVision
    Отличен спътник на X1 Extreme е новият мобилен монитор ThinkVision M15. С тегло само 860 грама, M15 почти удвоява зрителното пространство на  X1 Extreme с допълнителни 15.6 инча и FHD екран. Той дори може да се свърже към съвместим смартфон с пълнофункционален USB Type-C порт. Независимо дали ви трябва втори дисплей в домашен офис, или да споделяте съдържание с колеги в заседателни зали, ThinkVision M15 е подходящ за продължителна работа, благодарение на ергономичната стойка за регулиране на височината. Разполага с TÜV Rheinland® технология, за да намали напрежението в очите. Нещо повече, той идва с предпазен калъф, така че удобно да се събере в чанта с лаптоп.
    Image:Екстремна мощност от Lenovo ThinkPad и ThinkVision
    Вслучай че необходим по-голям  монитор за работното ви пространство, ThinkVision T24m-20 е не само 23.8-инчов FHD, но е ефективен само с един кабел USB Type-C. Docking решение, което поддържа данни, видео/аудио, пренос на ethernet сигнал и до 90W захранване към съвместими устройства. Поддържа и по-разширени функции, като daisy chain. ThinkVision T24m-20 също така разполага със софтуера на Lenovo, наречен ThinkColor, чрез който може ефективно да се управлявават и регулират настройките на дисплея.

    Обръщаме специално внимание и на иновативната MC50 уебкамера.
    Проектирана да е съвместима с  всеки монитор от серията ThinkVision P или T6,  тя би могла да превърне  T24m-20 в достъпен видеоконферентен център. FHD 1080p уеб камерата има вградени микрофони и осигурява отлично аудио-визуално качество. Разполага с  функция за накланяне и завъртане, така че само тя да  се позиционира, а не целия монитор.


    Image:Екстремна мощност от Lenovo ThinkPad и ThinkVision

    И за финал, насочваме вниманието ви към серията ThinkPad L с две нови попълнения.


    ThinkPad L13
    и L13 Yoga. Захранвани са от AMD  Ryzen 5000 - серията мобилни процесори с AMD Radeon™ Graphics и PRO версии. Проектирана да предлага безкомпромисно качество, серията L13 помага на потребителите да работят по-ефективно с функции, фокусирани върху производителността и сигурността. Черните или сребърните лаптопи L13 включват вградени решения за сигурност - разпознаване на лица с Windows Hello7,  четец на пръстови отпечатъци,  физически функции за защита на уеб камера и AMD сигурността. Всичко това е  комбинирация за по-добра защита на данните и устройството.

    ThinkPad L13 Yoga Gen 2 е лаптоп с Windows 10, който се захранва от най-новите процесори AMD Ryzen Mobile, осигуряващи  висока скорост но работа. Дисплеят е 13,3-инчов, батерията е с издържливост до 10,6 часа. Опционалната писалка е предназначена за работа върху сензорния дисплей по познатите начини, но с още по-голяма прецизност. ThinkPad L13 Gen 2 осигурява бързо, приятно и сигурно изживяване. Със същите основни компоненти като L13 Yoga и целодневния живот на батерията, L13 Gen 2 също е перфектният избор за вас.


    Image:Екстремна мощност от Lenovo ThinkPad и ThinkVision

    Кога да ги очакваме:


    Available starting
    ThinkPad X1 Extreme Gen 4 Aug 2021
    ThinkPad L13 Yoga Gen 2 (AMD) Aug 2021
    ThinkPad L13 Gen 2 (AMD) Aug 2021
    ThinkVision M15 Mobile Monitor Q3 2021
    ThinkVision T24m-20 Q3 2021
    ThinkVision MC50 Monitor Webcam Q3 2021






    Archives