Lenovo стартира годината с нови цветни, тънки и мощни лаптопи от линията IdeaPad

Таня Колева  January 18 2012 10:45:33 AM
Lenovo демонстрира изключително силно стилно и пъстро продуктово портфолио на изложението 2012 Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас.

Новите лаптопи от сериите IdeaPad U, Y, S и Z предоставят пълната гама от стилове, цветове и производителност – подходящи за широк кръг потребители – от мобилните професионалисти до студентите и учениците.

IdeaPad U310 and U410 — ултрапреносими, стилни и производителни
Image:Lenovo стартира годината с нови цветни, тънки и мощни лаптопи от линията IdeaPad Lenovo разширява своето Ultrabook™ портфолио, следвайки наскоро анонсираните IdeaPad U300s, с IdeaPad U310 и U410, два „ултра” лаптопа на атрактивни цени.
С процесори Intel® Core™, те включват Ultrabook версии с 64GB SSD и с 500GB HDD. И двата варианта са с висока производителност, бързо стартиране и бързо възстановяване от режим на готовност, благодарение на Lenovo’s Windows 7 Enhanced Experience оптимизация.Моделите притежават интелигентни софтуерни приложения като Lenovo Smart Update, който обновява съобщенията в електронната поща, социалните медии и програмите за чат дори и в sleep режим. Животът на батерията е удължен до 8 часа.  




С изключително елегантните си размери - тегло едва 1.7 кг (за 13” модели) и 1.9 кг (за 14” модели) и широчина от 18 и 21 мм, U310 и U410 осигуряват стил и максимална мобилност. За оптимална визуализация U310 е с 13.3” HD 16:9 дисплей и вградена графична карта Intel® GMA 3000 HD, докато U410 включва NVIDIA® GeForce® 610M 1GB. Двата модела са с Intel® Wireless Display (WiDi) Technology за безжично свързване с по-голям екран (изисква се отделен WiDi transmitter box). Създадени в съответствие със съвременните потребителски изисквания, U310 и U410 ще се предлагат в богата гама цветове, включително Aqua Blue (морско синьо), Cherry Blossom (вишнево червено), Graphite Gray (графитено сиво), Ruby Red (рубинено червено), Sapphire Blue (сапфирено синьо) и Spearmint (ментово зелено).

Очаква се моделите да са достъпни на нашия пазар през месец юни 2012г.

IdeaPad S200 и S206 – модерни мини лаптопи
Image:Lenovo стартира годината с нови цветни, тънки и мощни лаптопи от линията IdeaPad Lenovo представи два мини лаптопа, за да удовлетвори потребностите за компютър, вместващ се между нетбука и лаптопа. IdeaPad S200 и S206 са леки и супер тънки, с много добри възможности.




За да бъде бъде осигурена максимална мобилност, тези модели са с 11.6” HD дисплей, само 20.7 мм тънки и с тегло едва 1.3 кг. S200 и S206 притежават дизайн и детайли, надминаващи стандартните за нетбук – висококачествено устойчиво покритие и Accutype клавиатура с отделни заоблени клавиши.

S200 е с Intel® Atom dual core процесор и до 32GB SSD диск, докато S206 включва AMD dual core процесор. Създадени да бъдат ползвани по време на пътуване, с до 4 часа живот на батерията, тези мини лаптопи позволяват свързване с интернет за секунди и стартиране на базови приложения, без зареждане на Windows, благодарение на Lenovo Quick Start ‘instant on’ технологията. Допълнителни характеристики са вградената 0.3MP HD камера за чат и видео разговори, и 802.11b/g/n Wi-Fi. Някои модели са с вграден Bluetooth®.  И двата модела ще се предлагат в следните цветове: Cotton-candy Pink, Crimson Red, Electric Blue, Graphite Grey и Pearl White.

IdeaPad Y480 и Y580 – лаптопи за изключително забавление

Новите представители на най-предпочитаната у нас серия Y, от линията IdeaPad, Y480 и Y580 с Intel Core процесори са подготвени да се справят и с най-тежките мултимедийни приложения. С 14” и 15” Full HD дисплеи, моделите предлагат високо ниво на графична и процесорна производителност при работа с тежки мултимедийни приложения и игри, като включват и NVIDIA® GeForce® GTX660M 2GB GDDR5 графични карти.
Забавленията се допълват от Dolby Home Theatre V4 аудио, JBL® говорители и OneKey™ Theater II за аудио-визуална оптимизация само с едно докосване, предоставяйки по-ясни и по-ярки изображения и по-чист звук. С опционалния ТВ тунер и Intel® Wireless Display (WiDi) технология, потребителите могат да се насладят на изключително мултимедийно преживяване и на най-големия екран у дома (изисква се отделен WiDi transmitter box).

IdeaPad Z580, Z480, Z380 – стилни и цветни лаптопи

Новите IdeaPad Z лаптопи постигат перфектния баланс между цена и производителност. С последните процесорни и графични технологии, представителите на Z-серията са идеални за мултимедийни задачи и ще се предлагат в различни цветове: Amber Orange, Apple Green, Cherry Red), Coral Blue, Graphite Grey и Peony Pink.

Z-серията включва интелигентни характеристики като Intelligent Touchpad за лесно превъртане, увеличаване и завъртане, и Lenovo OneKey® Rescue System за лесно архивиране и възстановяване на системата. За допълнително забавление, Z-серията е с OneKey® Theater II за аудио-визуална оптимизация само с едно докосване, предоставяйки по-ясни и по-ярки изображения и по-чист звук.  Графика NVIDIA® GeForce® GT640M 2GB с DirectX® 11. С размери на екрана от 13.3, 14, или 15.6”, тези лаптопи са с широкоекранен LED HD дисплей (1366x768), 16:9, вградено DVD или Blu-ray Disc™ устройство и HD графична поддръжка. HDMI изходът и Intel® Wireless Display (WiDi) технология дават възможност за пренасяне на забавлението и на по-голям екран.

Новото при бюджетната Lenovo G серия е, че освен стандартните 15.6",  ще се предлагат и модели със 17-инчов дисплей.




Archives