CES 2023:новите устройства, които ни представя Lenovo

    Михала Михова  February 20 2023 09:46:21 PM
    Lenovo представи най-новата гама устройства и решения, фокусирани върху иновациите и подобряването на потребителската удовлетвореност. Посредством нови форм-фактори, красив дизайн и иновативни приложения, новото портфолио  ни предоставя  още по-неповторимо технологично изживяване. Фокусът продължава да бъде и върху   използването на рециклирани материали в продуктите и опаковките, с цел да се помогне  увеличаването на енергийната ефективност на устройствата. Ще се спрем на някои от най-интригуващите нововъведения от потребителската линия на Lenovo.

    Премиум потребителските устройства поставят фокус върху  иновациите по необичайни начини.


    Огромен интерес и любопитство предизвиква новата, авангардна Yoga Book 9i – устройство с неограничени възможности.

    Image:CES 2023:новите устройства, които ни представя Lenovo  (част 1)
    Yoga Book 9i
    е първият пълноразмерен OLED лаптоп с двоен екран, който разполага с уникален набор от възможности. Изграден върху платформата Intel® Evo, Yoga Book 9i предлага гъвкавостта на два екрана, многорежимна функционалност и други превъзходни опции за забавление. Създаден за модерното поколение потребители, Yoga Book 9i покрива изцяло многостранните изисквания и креативност, независимо дали работят, създават, учат или се забавляват.

    Всичко с него е много лесно - да сърфирате и да преглеждате изображението на два екрана с движение с 5 пръста,  да работите върху два отделни файла едновременно, да гледате видео на един екран, докато си водите бележки на втория, без прекъсвания.

    Image:CES 2023:новите устройства, които ни представя Lenovo  (част 1)
    Тънкият и лек конвертируем форм-фактор предлага на потребителите гъвкавост за безпроблемно превключване между лаптоп, таблет или режим на палатка според нуждите. При среща лице в лице, потребителите могат да използват режима на палатка, за да покажат слайд презентация на един екран, докато я гледат и контролират от втория екран. Комуникацията във виртуални сесии за срещи или лекции също е по- удобна – позволява на домакина да споделя презентация на единия, докато гледа чата, отговаря на въпроси и придвижва слайдове от втория екран. С двата си 13,3-инчови 2,8K OLED PureSight дисплеят със 100% DCI-P3 точност на цветовете и Dolby Vision HDR, впечатлявя с ултраживите цветове, по-ярък контраст и по-богати детайли на визуализациите. Заедно с Dolby Atmos® HDR аудио и въртящ се на 360 градуса Sound Bar с високоговорители Bowers & Wilkins, потребителите могат да се насладят на изключителни усещания. Допълнителна трогателна дизайнерска характеристика на Yoga Book 9i е неговият модерен и изискан цвят Tidal Teal. Освен това се предлага в еко опаковка от олекотени материали, подаръчна и транспортна кутия, от 100% рециклирана хартия.

    Yoga Book 9i
    се доставя и с фолио, което позволява да се работи по-лесно в движение. Bluetooth® клавиатурата, както и стилусът Smart Pen, подобряват потенциала за Multi-tasking.

    Настолен компютър Yoga AIO 9i:
    Зашеметяващ на вид, мощен и надежден отвътре

    Image:CES 2023:новите устройства, които ни представя Lenovo  (част 1)
    Създаден от мисълта на творци, новият Yoga AIO 9i (32”, 8) е истинско чудо, красиво проектиран да впечатлява с изтънченост и мощност. Разполага с 31,5-инчов 4K 100% sRGB дисплей, вграден в тънък панел с метална панта, която се накланя до желания ъгъл. Дискретната основа предлага седем порта, както и вградено безжично зарядно устройство за смартфон.

    Зареден  с най-новите процесори Intel Core i9 от 13-то поколение, и с видео до NVIDIA GeForce Next Gen Desktop GPU, Yoga AIO 9i е достатъчно мощен, за да се справи с графичен дизайн, както и с обработка на снимки/видео и игри. Разполага и с четири високоговорителя Harman Kardon, аудио Dolby Atmos и вградена 5MP инфрачервена (IR) уеб камера.

    Проектиран с минималистичен дизайн, Yoga AIO 9i поддържа управление на множество устройства, което ви позволява да свързвате и зареждате лаптоп и AIO чрез пълнофункционалния USB Type-C® кабел и да  управлявате и двете устройства от една клавиатура и мишка. Поддържа множество гласови команди за максимално ефективно изживяване при говорене и управление.


    Image:CES 2023:новите устройства, които ни представя Lenovo  (част 1)
    Изработен е от 75% рециклиран алуминий в средната рамка на панела и 65% рециклирана пластмаса на горния и долния капак на клавиатурата.

    Lenovo Tab Extreme: По-голям, по-добър, с повече възможности


    Разчупвайки клишето за премиум таблет, Lenovo представи най-големия си и най-мощен таблет досега, 14,5-инчовия Lenovo Tab Extreme.

    Image:CES 2023:новите устройства, които ни представя Lenovo  (част 1)

    Със своя 3K OLED дисплей с DCI-P3 цветова гама и до 120Hz честота на опресняване, този таблет може да служи като домашно кино във всяка стая на дома. С невероятно контрастно съотношение 1M:1, Lenovo Tab Extreme предлага екстремен диапазон на яркост, който точно копира това, което човек би видял в реалния живот. Що се отнася до аудиото, Dolby Atmos и впечатляващ набор от осем високоефективни JBL 4-канални високоговорителя, създават динамично, пространствено аудио изживяване. С мощният  осемядрен процесор MediaTek Dimensity 9000 и  живот на батерията  до 12 часа завършват ключовите хардуерни компоненти.
     
    Разполага с двурежимна стойка, която се прикрепя магнитно към устройството и позволява  да се позиционира хоризонтално или вертикално. Истинската иновация обаче се крие в клавиатурата с двойна панта (продава се отделно на някои пазари), където таблетът може да се монтира и след това да се наклони до най-удобния ъгъл на гледане.


    Image:CES 2023:новите устройства, които ни представя Lenovo  (част 1)
    Интелигентните функции са внедрени навсякъде, включително технология за аудио и визуално адаптивно заснемане, която фокусира камерата върху обекта автоматично по време на видео разговори, дори когато е в движение. Технологията за тесен лъч използва четирите вградени микрофона, за да филтрира шума от околната среда за кристално чисто качество на гласа в радиус от 50 сантиметра. За да оптимизира комфорта при гледане, сертифицираният от T
    ÜV Rheinland дисплей на таблета регулира автоматично цвета на екрана въз основа на околната светлина и цветовата температура. Проектиран с мисъл за околната среда, шасито на Lenovo Tab Extreme е направено от 100% рециклиран алуминий, а опаковката му е 100% без пластмаса.

    Lenovo Smart Paper: Еволюция при воденето на записки



    Image:CES 2023:новите устройства, които ни представя Lenovo  (част 1)
    Воденето на записки е необходимост за мнозина, но за нашия модерен начин на живот, хартията е крайно излишна и неблагоприятна за околната среда. Въпреки това, някои предпочитат естественото и интуитивно писане на ръка. За да създаде ново, но познато изживяване, Lenovo представи Lenovo Smart Paper. Той е тънък и компактен, с 10,3-инчов E-Ink сензорен дисплей против отблясъци, поставен в лек, изцяло метален корпус. Създава се усещането за писалка върху хартия, заедно с интелигентни функции, които оптимизират продуктивността по необичайни начини.

    Към устройството е включен стилус без батерии, който може лесно да се съхранява в калъфа. С Lenovo Smart Paper Pen потребителите могат да избират измежду девет различни режима  –химикалка, молив (дървен и механичен), маркер и дори калиграфия. С 4096 нива на чувствителност на натиск и разпознаване на наклона, плюс 74 шаблона за бележник, (например линия, графика, празен лист и дори нотни ръкописи), може лесно да се пише, рисува, скицира, оцветява и илюстрира с точност.

    Снабден с два вградени микрофона, Lenovo Smart Paper може да се трансформира в цифров диктофон, позволяващ да се записват аудио срещи или лекция, като същевременно се водят бележки.  

    Image:CES 2023:новите устройства, които ни представя Lenovo  (част 1)
    С 50 GB място за съхранение, достатъчно за над 50 000 страници, потребителите могат лесно да изтриват и местят записки, и да ги организират в папки. С достъп до повече от два милиона книги на eBooks.com, може също бързо да се търсят ключови думи в дигиталните книги и статии, които са запазени на устройството.

    С приложението Lenovo Smart Paper потребителите  имат достъп до бележки и книги, да ги синхронизират в облак,  да архивират файлове, да ги синхронизират между различни устройства с Android, iOS и Windows, както и да се превеждат текстове на различни езици.





    Archives