CES 2021: ThinkBook - нови модели с фокус върху професионалистите

    Станимир Фъртунов  January 14 2021 06:09:58 PM
    Lenovo са фокусирани върху подобряване на ThinkBook серията, като представи няколко нови модела с 11-то поколение Intel Core процесори и новите попълнения ThinkBook 14p Gen 2 и 16p Gen 2. Последните разполагат с последното поколение AMD Ryzen 5000 мобилни процесори и NVIDIA GeForce графична карта.
    Запознайте се с ThinkBook Plus Gen 2i, ThinkBook 13x i, ThinkBook 14p Gen 2 и ThinkBook 16p Gen 2. С фокус върху професионалистите, които обичат да работят в движение, малкия и среден бизнес (SMB), новите модели обединяват иновативни функции с изтънчен дизайн. Дисплеи със съотношение на страните 16:10, Dolby Vision HDR и поддръжка на Dolby Atmos озвучение, сертифицирани TЬV Rheinland Eyesafe и интегрирането на най-новото поколение графики NVIDIA GeForce.
    ThinkBook Plus Gen 2 i

    Image:CES 2021: ThinkBook  - нови модели с фокус върху професионалистите

    Новото поколение носи със себе си 48% по-голям e-Ink дисплей. Ефективността е подобрена с по-добра честота на опресняване, а потребителският интерфейс на e-Ink (UI) е преработен, за да осигури по-интуитивен достъп до най-използваната информация!
    Моделът е по-тънък и по-лек, и въпреки това писалката има свое собствено гнездо, в което се зарежда. Интересна е технологията на Energysquare, която позволява безжично да се зарежда батерията на машината.

    ThinkBook 13x i в Storm Grey

    Image:CES 2021: ThinkBook  - нови модели с фокус върху професионалистите

    Компактният ThinkBook 13xi, предлаган в Storm Gray или Cloud Gray, е един от най-тънките 13-инчови бизнес лаптопи на пазара. С дебелина само 12.9 мм и тегло под 1.2 кг този лаптоп  разполага с Dolby Vision екран, говорители Dolby Atmos и Thunderbolt 4 портове. Задвижван от изцяло новата платформа Intel Evo и 11-то поколение Intel Core процесори.

    ThinkBook 14p & 16p Gen 2

    Image:CES 2021: ThinkBook  - нови модели с фокус върху професионалистите

    Приятно е да виждаме все повече AMD Ryzen процесори в машини на Lenovo. Серият ThinkBook вече може да се похвали с наличието на Ryzen 9 5000H и RTX видео карти. Това ги позиционира като мощни работни машини. ThinkBook 14p е тънък и лек (16,9 мм и 1,4 кг), и може да бъде конфигуриран с до 2.8K OLED дисплей със стандарт VESA DisplayHDR True Black. От другата страна 16p ще разполага с 16-инчов дисплей с резолюция 2560 Ч 1600. За по-голяма точност и наситеност на цветовете, ThinkBook 16p може да бъде конфигуриран и с предварително калибриран дисплей, който е сертифициран по X-Rite Pantone.

    Image:CES 2021: ThinkBook  - нови модели с фокус върху професионалистите

    Уеб камерата е Full HD, защитена с ThinkShutter, работната повърхност на тъчпада е по-голяма, удобна клавиатура със сензор за околна светлина, който контролира подсветката.

    За финал, софтуерът Lenovo Vantage ще получи актуализация. То ще добави различни функции и екстри.

    Моделите се очакват през средата на 2021, като цените ще стартират от 850$




    Archives