Lenovo IdeaPad S12 и на българския пазар!

Таня Колева  October 21 2009 04:06:36 PM

IdeaPad S12 е 12-инчовото попълнение на Lenovo в класа на нетбуците. Очаква се да бъде наличен на българския пазар към края на ноември. Той предоставя нови възможности за работа и забавление, подобрена функционалност и производителност благодарение на новата NVIDIA ION платформа.

Image:Lenovo IdeaPad S12 и на българския пазар!


Малките и лесно преносими компютри са за предпочитане при пътувания, разглеждане на снимки, слушане на музика, електронна поща или сърфиране в интернет. Досега малкият размер предлагаше задоволителна производителност. Lenovo IdeaPad S12 е едновременно с тънък и лек дизайн и с възможности, близки до тези на традиционните преносими компютри, благодарение на NVIDIA ION графичен процесор.

С Lenovo IdeaPad S12 и NVIDIA ION може да се гледат 1080p High Definition видео файлове, или изображението да се изведе на външен монитор чрез HDMI връзка и да се гледа на голям екран.

Lenovo IdeaPad S12 има 12.1-инчов дисплей и резолюция 1280 x 800 пиксела, разполага с 2GB DDR2 RAM, 250GB твърд диск и Intel Atom N270 CPU с ниска консумация на енергия. Оборудван е с удобна QWERTY клавиатура, Bluetooth 2.0, WiFi, 3xUSB порта, слот за ExpressCard, четец за карти, вградена уеб камера и VGA/HDMI портове. Издръжливостта на батерията (до 6 часа) и ниското му тегло (само 1.55кг) го правят изключително удобен за мобилните потребители. Моделът, който ще се предлага, е с новата операционна система Windows 7 Home Premium 32bits. Не липсва и Lenovo OneKey Rescue System, която значително улеснява възстановяването на данни или потребителски настройки.

Покритието на горния капак също заслужава внимание – то е леко релефно, като осигурява един доста удобен захват и почти елиминира риска от случайно изпускане при пренасяне. Определено трябва да се отбележи стремежа на производителя към една по-стилна визия и модерен дизайн.

Lenovo IdeaPad S12 е ориентиран към потребителите, които търсят изключително тънък, надежден и достъпен преносим компютър.






Archives