Удоволствие или просто работа е сервизирането на персоналните компютри с марка Lenovo?

Vasil Dimitrov  March 24 2011 12:24:20 PM
      На пазара съществува огромен избор от настолни машини, но едва ли някой се е замислял преди да настъпи дефект, или да му се наложи ъпгрейд, с лекота ли ще преодолее тези трудности.
Сервизирането на компютърните системи с марка Леново е не само задача, която трябва да бъде изпълнена, но и едно истинско удоволствие. Благодарение на технологиите, използвани от Леново, е възможно определени операции, като замяна на компоненти, да се осъществява с пъти по-бързо, от колкото при останалите марки персонални компютри. Нека сега разгледаме някои особености в архитектурата на компютрите, които превръщат работата в удоволствие.
    На първо място може да отбележим дизайна на кутията, която позволява бърз и улеснен достъп до вътрешността, без да се налага използването на отвертка или други подобни инструменти. При хоризонталните кутии отварянето става чрез натискане на специални бутони от двете страни на горния капак, а при вертикалните кутии проектантите са предвидили винтове с по-големи размери, които спокойно могат да бъдат развити с ръка. Благодарение на тези, макар и прости подобрения, се постига едно удобство при разглобяване на компютъра, когато не разполагаме с необходимия набор от инструменти.
Image:Удоволствие или просто работа е сервизирането на  персоналните компютри с марка Lenovo?





Image:Удоволствие или просто работа е сервизирането на  персоналните компютри с марка Lenovo? Често при настолните компютри се налага да се подмени старото оптично устройство, било то поради амортизиране или смяна с по-модерно.
В днешно време технологиите се развиват изключително бързо и масово навлиза HD видеото във филмовата индустрия. Ако някой желае да си има домашно кино с високо качество, то той може да подмени DVD оптичното си устройство с ново Blu-Ray устройство. Подмяната на оптичното устройство става с лекота, тъй като тук отново закрепването е осъществено без винтове. За броени секунди можем да отделим старото и да поставим новото.





Ако настъпи повреда на твърдия диск или просто пожелаете да го свалите с цел пренасяне на по голям обем информация, никак няма да ви бъде трудно. Твърдият диск е поставен на специална шейна, за да може по-лесно да бъде отделен. За инсталацията на допълнителни платки върху разширителните слотове можем да отбележим, че са предвидени специални механизми за закрепяне. На мен лично ми отне не повече от минута, за да разглобя компютър и да му добавя допълнителна мрежова карта. Това показва колко полезни могат да бъдат архитектурните подобрения на Леново. Image:Удоволствие или просто работа е сервизирането на  персоналните компютри с марка Lenovo?








Тези дребни на пръв поглед неща спестяват изключително много време при свалянето на отделните компоненти. От своя страна пък бързото отстраняване на проблема води до по-малко време, през което клиентите биха останали без своите машини. Именно поради тази причина днес сервизирането е от съществено значение при избора на марката компютри, които ще закупим. Настолните машини Леново са идеален избор за онези от вас, които тепърва смятат да ъпгрейдват или сервизират своята система.
Допълнително за диагностика програмистите от Леново са създали специален софтуер (PC Doctor) за тестване на компонентите на компютърната система. Интерфейсът му е сравнително приятен и доста опростен. С помощта на пълния набор от тестове могат да бъдат установени доста от повредите, настъпващи при персоналните компютри.
Няма как да не отбележа, че Леново имат и невероятна поддръжка. В Уеб сайта ще откриете не само драйвери, но и подробно описание за това как да разглобите вашия компютър.
От казаното до тук става ясно,  че сервизирането на компютрите Леново може да бъде истинско удоволствие не само за сервизните техници, но и за ентусиастите решили сами да отремонтират своите машини.




Archives