Lenovo ThinkPad P14s Gen 5

  Михаила Михова  May 30 2024 03:32:32 PM
  Представяме ви най-новото поколение  AI компютър на Lenovo  -  ThinkPad P14s Gen 5.

  Image:Lenovo ThinkPad P14s Gen 5

  Предназначен за професионалисти, които се нуждаят от висока производителност в компактен 14-инчов корпус,ThinkPad P14s Gen 5 разполагасъс страхотен 16:10 дисплей и е задвижван от процесорите AMD Ryzen™ PRO 8040 HS-Series. Тези процесори са изключително иновативни и енергоефективни, което ги прави идеални за  тънки и леки мобилни работни станции. Процесорите AMD Ryzen PRO HS-Series разполагат с вградени възможности за изкуствен интелект (AI), включително интегрирана невронна обработка (NPU) за оптимизирана работа при AI задачи.


  Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 разполага също със сертификации от независими доставчици на софтуер (ISV) и вградена графика AMD Radeon™, което го прави идеален за изпълнение на приложения като AutoCAD®, Revit  и SOLIDWORKS с безпроблемна работа. Предназначен  за мобилни потребители с високи технологични изисквания, предлага също така и иновативни функции за сигурност ThinkShield™ и преминава успешно   MIL-SPEC тестове за издръжливост.


  AMD продължават да се развиват в областта на AI технологиите за компютри с интеграцията на AMD Ryzen™ AI в Lenovo ThinkPad P14s Gen 5. Новите процесори Ryzen™ AI използват CPU, GPU и вградената NPU, за да доставят 39 AI TOPS обработваща мощност, почти 3,5 пъти повече в сравнение с предишното поколение. Този напредък в технологиите ще подобри потребителския опит, като осигури по-голяма производителност за AI-базирано сътрудничество, създаване на съдържание, анализ на данни и други. Освен това включването на технологиите AMD PRO предлага функции за управление на предприятието, които ще помогнат на IT мениджърите да оптимизират операциите, а вградените функции за сигурност ще работят с ThinkShield, за да защитят от  атаки и да осигурят безпрецедентна стабилност на софтуера.


  Image:Lenovo ThinkPad P14s Gen 5

  Спецификациите на Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 включват:

  • Процесор AMD Ryzen 7 PRO 8840HS с възможности за изкуствен интелект (AI) и интегрирана графика AMD Radeon.
  • Възможност за избор на Windows 11 Pro или сертификация за няколко версии Lnux базирани операционни системи,.
  • До 96GB DDR5 и до 2TB PCIe 4×4 Performance SSD.
  • FHD дисплеи с оптично фолио на 3M, което увеличава яркостта до 400 нита, като използва до 16% по-малко енергия.
  • Опция за OLED дисплей с резолюция 2.8k, с ниска синя светлина и фабрична калибровка на цветовете от X-Rite.
  • Wi-Fi 6E и опционален 5G WWAN.
  • Батерия с капацитет 39.3Whr, която осигурява лекота на пренасяне, и заменяема от клиента (CRU) батерия с капацитет 52.5Whr, която удължава работното време.
    
   
  Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 е блестящо допълнение в  портфолиото на AMD-задвижвани професионални работни станции, което включва  моделите ThinkPad P16s Gen 2, ThinkStation P620 и последния ThinkStation P8 настолен компютър с процесори AMD Ryzen Threadripper™ PRO 7000 WX-Series с до 96 ядра


  Image:Lenovo ThinkPad P14s Gen 5

  . Независимо дали сте професионален художник, инженер, преподавател или студент, Lenovo ThinkPad P14s ви дава възможност да творите свободно, независимо къде се намирате. С премиум функции и производителност, тази мобилна работна станция предоставя изключителна стойност за потребители, които изискват надеждност и мощност в компактен форм фактор.

  Archives