Lenovo ThinkPad P16 - зареден с много иновативност

    Йордан Михнев  September 30 2022 03:03:34 PM
    Lenovo представя ThinkPad P16.  Насочен е към потребителите с необходимост от сериозна изчислителна мощ „под капака“. От инженери и дизайнери, създаващи усъвършенствани визуализации, до професионалисти, работещи върху натоварени с изчисления симулации на виртуална и смесена реалност.
    Image:Lenovo ThinkPad P16 - зареден с много иновативност
    Съвременните потребители на работни станции балансират необходимостта  да работят в множество среди на най-критичните си приложения, и това да поддържат продуктивността, независимо къде се намират. Ако погледнем назад, необходимата мощност и производителност за изпълнението на тези сложни работни процеси,  означаваше да се направи компромис с мобилността. Постиженията в енергоефективността и работата на процесорите и  графичните карти, съчетани с  иновации в топлинния капацитет на охладителите за лаптопи, поставят началото на една нова ера в производстовото на работни станции.


    С изцяло алуминиево шаси и червен акцент в задната част на системата, новият ThinkPad P16 ни показва и иновативен дизайн. Това разбира се, не коства на ползвателя му надеждност, сигурност, издръжливост и възможности за бъдещ ъпгрейд на оперативната и вътрешна памет. Създаден, за да съчетае най-добрите характеристики на ThinkPad P15 и P17 в изцяло нов и компактен  размер. ThinkPad P16  включва високата производителност и характеристиките на P17 в модерно 16” шаси.


    Инженерите на Lenovo създават изцяло ново решение за охлаждане с двойни вентилатори, топлинни тръби, двойна изпарителна камера, всмукване на въздух от клавиатурата за продължително поддържане на производителността. Това иновативно решение позволява по-голям въздушен поток през шасито, поддържа ThinkPad P16 по-хладен и по-тих,  дори при най-тежки  натоварвания
    .
    Image:Lenovo ThinkPad P16 - зареден с много иновативност
    ThinkPad P16 не само може да се похвали с нов 16-инчов дисплей , но и със съотношение на страните 16:10, както и с по-високо съотношение рамки към екран. Заради това е повишен  и броя на пиксели на инч,  както и  по-висока вертикална резолюция. Устройството ще се предлага с опция за OLED Touch матрица с поддръжка на писалка. Освен това, ще разполага с подобрена визия като по-широк тъчпад и вграден в старт бутона четец за пръстови отпечатъци. FHD камерата за по-добро качество на картината, е монтирана в горната част на дисплея. Бъдещите потребителите също ще имат по-добра свързаност от всякога с новия Wi-Fi 6E1 и 4G LTE модул за мобилен интернет като опция.

    Image:Lenovo ThinkPad P16 - зареден с много иновативност
    Изчислителната мощ е предоставена от процесорите на Intel 12th Gen „HX“, като ще може да бъде поръчан и първият в индустрията 55W процесор в лаптоп. Системата има увеличен брой ядра и тактови честоти за по-бързо време на изпълнение на задачите, като същевременно е по-енергийно ефективна. Всичко това благодарение новата хибридна архитектура от Intel която интегрира Performance-ядра и Efficient-ядра.

    Възможна е и конфигурация с NVIDIA RTX™ A5500 графична карта с 16 GB графична памет. ThinkPad P16 също  е оборудван и с най-новата технология за памет DDR5, поддържаща капацитет до 128GB, както и максимум 8TB капацитет за съхранение чрез Nvme SSD за по-високи скорости на четене/запис и трансфер на данни, така че потребителите да могат да изпълняват задачите по-бързо.  

    Image:Lenovo ThinkPad P16 - зареден с много иновативност
    Като обобщение, прехода към новите дисплеи, подобреното охлаждане и високата производителност ще предоставят на бъдещите ползватели на ThinkPad P16,  възможноста да имат  достоен заместител на своя настолен компютър в чантата си.
    Смело можем да кажем и че, това ще бъде машината която всеки професионалист ще пожелае да има.




    Archives